۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۲۱

ویژه طلاب حوزه های علمیه؛

دانشگاه ادیان در رشته‌های فرق و تاریخ تشیع دانشجو می پذیرد

دانشگاه ادیان در رشته‌های فرق و تاریخ تشیع دانشجو می پذیرد

دانشکده تاریخ دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در رشته‌های فرق تشیع و تاریخ تشیع ویژه طلاب حوزه‌های علمیه اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشکده تاریخ در رشته‌های فرق تشیع و تاریخ تشیع در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد.

معرفی رشته فرق تشیع

فِرَق تشیع شاخه‌های مختلف شیعیان که علی رغم باور به امامت بلافصل علی بن ابی طالب (ع)، در برخی باورهای دیگر از جمله شمار امامان معصوم با یکدیگر اختلاف دارند. امامیه، زیدیه و اسماعیلیه از مهمترین فرقه‌های شیعی‌اند. برخی منابع، کیسانیه و گروه‌های غلات را نیز به شیعه نسبت داده‌اند. پس از فرقه‌های گفته‌شده، واقفیه و شیخیه نیز دارای اهمیت‌اند.

شناخت جامع و دقیق تاریخ و اندیشه هر یک از فِرق آن‌گاه میسّر می‌شود که از یک سو، مفاهیم و اصطلاحات و القاب مربوط به آن فرقه‌ها را به روشنی دریابیم و از سوی دیگر، از خاستگاه تاریخی آن فرقه آگاهی کاملی به دست آوریم. پژوهشگران در بررسی تاریخ ظهور و شکل‌گیری بیشتر فرقه‌های اصلی و بزرگ و یا کوچک اسلامی، با مشکل تفاوت دیدگاه‌ها در علل نام‌گذاری، خاستگاه و آغاز پیدایش آن‌ها و به تبع آن، خلط اصطلاحات فرقه‌ای و احیاناً ابهام در مفهوم و مراد برخی عناوین و القابِ فرق روبه‌رو هستند. یکی از نتایج این ابهام مشکل تطبیق فروع و شاخه‌های هر فرقه بر عنوان کلی آن فرقه است. این پدیده درباره شیعه و تشیّع، به ویژه با توجه به برخورداری این گروه از تنوّع جریان‌های فکری و دسته بندی ها از یک سو، و آمیختگی گزارش‌ها و تحلیل‌ها با حبّ و بغض‌های افراطی از سوی دیگر، نمود بیشتری پیدا کرده است. از این‌رو، سخن‌ها و دیدگاه‌های مختلف و احیاناً متضاد درباره چیستی، چگونگی و تاریخ ظهور و رواج این جریان فکری و گونه‌های متفاوت آن، در مقایسه با دیگر فرقه‌های اسلامی رایج‌تر بوده است.

معرفی رشته تاریخ تشیع

تاریخ تشیع، از شاخه‌های تاریخ اسلام است که در آن، طلاب به آموزش روشمند تاریخ تشیع و شیعیان، انشعابات، قیام‌ها، دولت‌ها و مراکز شیعی، نقش محوری امامان معصوم (ع) و شیعیان در فرهنگ و تمدن اسلامی می‌پردازند و توانایی پاسخگویی به نیازها و تحقیق در حد تحلیل و بررسی مسائل مربوط و تدریس آن را پیدا می‌کنند و در پایان، موفق به دریافت دانشنامه این رشته می‌شوند.

کد خبر 5483599

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha