هادی بیگی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اقدامات مخرب اقتصادی دولت روحانی، اظهار داشت: قیمت ارز در سال ۹۲ و آغاز کار دولت تدبیر و امید حدود ۳ هزار تومان بود. از یاد نمیبریم که ولیالله سیف، رئیس بانک مرکزی دولت سابق در آن زمان مصاحبه کرد و گفت قیمت ارز کمتر از ۳ هزار تومان منطقی نیست و نباید اینگونه باشد. قیمت ارز با ناکارآمدیهای دولت تدبیر و امید به ۳۰ هزار تومان افزایش یافت.
روحانی ارزش پول ملی را کاهش داد
وی متذکر شد: نتیجه سو تدبیر دولت روحانی در زمینه ارز منجر به کاهش ارزش پول ملی کشورمان شد، به گونهای که ارزش پول کشورمان به حدود یک دهم کاهش یافته است. سایر کالاها نیز متناسب با قیمت ارز رشد میکند. گرانیهای فعلی تا حد زیادی نتیجه اقدامات اشتباه اقتصادی است که در دولت سابق اتفاق افتاد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ریشه مشکلات اقتصادی فعلی کشور، سوءمدیریتهای دولت گذشته است و نمیتوانیم بگوییم که در گذشته هیچ اتفاقی نیفتاده، از این رو باید اقدامات اشتباهی را که در گذشته رخ داده به خوبی برای مردم تبیین کنیم.
دولت سابق ذخایر ارزی را از بین برد
وی ادامه داد: دولت روحانی اعلام میکرد ما ارز به میزان کافی داریم و به هر فردی حتی کسانی که سفر تفریحی میرفتند، ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص میداد. نتیجه این رویکرد غلط آن شد که میزان ذخایر ارزی در کشورمان کاهش یافت، قیمت ارز به شدت افزایش یافت و دولت روحانی مجبور شد پایه پولی را بالا ببرد و به سمت چاپ پول رفت که این کار هم نقدینگی و تورم را تشدید کرد.
بیگینژاد با تاکید بر اینکه مردم باید به این مسئله توجه کنند که گرانیهای فعلی ربطی به دولت رئیسی ندارد و این گرانیها ناشی از سیاستهای غلط اقتصادی دولت تدبیر و امید است، تصریح کرد: در دولت روحانی ما ارز را از بازار به قیمت ۲۸ هزار تومان خریداری میکردیم و آن را به قیمت ۴,۲۰۰ تومان به واردکننده گندم میدادیم. واردکنندگان، گندم و نهادههای دامی را با ارز ترجیحی وارد میکردند و توقع آن بود که کالاهای اساسی با قیمت پایین به دست مردم برسد، اما اینگونه نبود. تفاوت ارز آزاد و ترجیحی بسیار زیاد بود و همین مسئله بسیاری از افراد را وسوسه کرد و باعث شد که هم فساد به وجود آید، هم شکاف طبقاتی ایجاد شود و هم کالاها به قیمت ارزان به دست مردم نرسد.
رانتخواران از سیاست اقتصادی دولت ناراحتند
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تفاوت ارز آزاد با ارز ترجیحی بسیار زیاد است و مشخص است کسانی که از این طریق منافعی داشتند و رانتخوار بودند، از این سیاست ارزی دولت ناراحت هستند و درباره شرایط کشور جوسازی میکنند.
بیگینژاد تاکید کرد: بنده به مسببان وضع موجود و کسانی که در دولت قبلی حامیان دولت تدبیر و امید بودند، میگویم ایرادی ندارد که به سیاست دولت رئیسی انتقاد داشته باشند، اما باید به مردم بگویند که ارز ۳ هزار تومانی را تحویل گرفتند و به قیمت ۳۰ هزار تومان به دولت سیزدهم تحویل دادند. آنان باید بگویند در هشت سال گذشته چه کارهایی انجام دادند. هر مشکلی که الان داریم، نتیجه اقدامات غلطی است که از دولت روحانی به ارث رسیده است.
رئیسی دنبال ثبات اقتصادی است
وی یادآور شد: از زمانی که دولت سیزدهم آغاز به کار کرده است، رئیس جمهور به دنبال آن است در اقتصاد ثبات ایجاد کند، اما این مسئله مستلزم آن است که در وهله اول قیمت کالاها به ارزش واقعی خودشان برسند و تا زمانی که این اتفاق نیفتد، این ثبات به وجود نمیآید. اگر قیمت ارز ثابت شود، انتظار داریم در سال آینده ثبات اقتصادی در کشورمان به وجود آید.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر بتوانیم پایه پولی را کنترل کنیم و ارزش پول ملی را حفظ کنیم، باعث میشود در سال آینده ثبات اقتصادی را شاهد باشیم و دولت سیزدهم به دنبال تحقق این مسئله است. ادامه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی شدنی نیست و دولت حمایت معیشتی از مردم را هم مدنظر دارد.
نظر شما