خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - سمیه خمارباقی: بشار اسد رئیس جمهوری سوریه چند روز پیش در سفری غیر منتظره و از پیش اعلام نشده به ایران سفر کرد و در جریان این سفر با حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران دیدار و گفتگو کرد. سفر غیرمنتظره و کم نظیر بشار اسد به ایران توجه بسیاری از رسانههای منطقهای و بین المللی را به خود جلب کرد. این دومین سفر بشار اسد به ایران از زمان آغاز بحران سوریه بود.
بشار اسد در این دیدار از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از محور مقاومت و ملتهای آزادیخواه قدردانی کرد. از نظر رئیس جمهور سوریه حمایتهای معنوی به اندازه حمایتهای تجهیزاتی در مبارزه با تروریستهای تکفیری و صهیونیستی مؤثر بوده است. خبرنگار مهر به همین مناسبت گفتگویی را با «طلال عتریسی» تحلیلگر مسائل خاورمیانه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی دانشگاه لبنان انجام داده است.
در واقع مشکل اصلی امروز رژیم صهیونیستی فقدان امنیت و احساس ناامنی نسبت به آینده است و اینکه آیا این رژیم تداوم خواهد داشت وی در خصوص این سفر اظهار داشت: بدون شک این سفر عادی نبود و برای بررسی موضوعاتی همچون همکاری اقتصادی، حمایت یا شبیه آن نبود که همواره وجود داشته و هر مسئولی غیر از ریاست جمهوری سوریه نیز میتواند آنها را انجام دهد. دیداری در این سطح از سوی ریاست جمهوری سوریه که به صورت غیر منتظره انجام شد به این معنی است که پای تصمیمات مهمی در میان است و احتمالاً راهبردی برای بررسی سطح روابط رهبری دو کشور خواهد بود و موضوعاتی همچون پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین در دستور کار قرار خواهد گرفت، پیامدهای این جنگ، همکاری با روسیه در این زمینه و انعکاس آن در داخل سوریه و مبارزه با گروههای تکفیری که همچنان بخشهایی از خاک سوریه را در اشغال خود دارند، مطرح خواهد بود.
طلال عتریسی خاطرنشان کرد: احتمال اینکه تحول قابل ملاحظهای در خصوص تحولات مربوط به داخل سوریه و درباره تجاوزات اسرائیل و اینکه سوریه به پاسخگویی به این حملات بیندیشد وجود دارد و دمشق در این رابطه میخواهد از موضع ایران و حمایت آن از چنین عملیاتهای احتمالی اطمینان حاصل کند بنابراین آنچه از سفر بشار اسد به ایران انتظار میرود اتخاذ مواضع بنیادی و اساسی است که مبارزه با گروههای تروریستی در داخل سوریه و مقابله با تجاوزات و حملات اسرائیل از مهمترین اهداف سفر بشار اسد به تهران به شمار میرود.
رئیس مرکز مطالعات سیاسی دانشگاه لبنان در خصوص تحولات اخیر فلسطین نیز اظهار داشت: عملیاتهای اخیر در داخل فلسطین طی هفتههای اخیر نشان داد که رژیم صهیونیستی بیش از ۲۰ صهیونیست را از دست داده است و آنچه که اهمیت دارد این است که تمامی نقاط در اراضی اشغالی ۴۸ اعم از رستورانها، فروشگاهها، ایستگاههای اتوبوس، کافی شاپ ها و … دیگر امن نیست و صهیونیستها در خصوص آیندهای که احساس امنیت ندارند ترس و واهمه دارند.
وی اظهار داشت: در واقع مشکل اصلی امروز رژیم صهیونیستی فقدان امنیت و احساس ناامنی نسبت به آینده است و اینکه آیا این رژیم تداوم خواهد داشت. ملت فلسطین هر روز با روشهای خود در برابر اسرائیلیها به دفاع از خود میپردازد و این یعنی اینکه ملت فلسطین هرگز از مطالبه حق خود کوتاه نخواهد آمد، ملت فلسطین اکنون به کمک مقاومت آمده است، روز قدس را به طور گسترده برگزار میکند، [نفوذ] آمریکا در جهان کاهش یافته است، واشنگتن و کشورهای غربی سرگرم مشکلات داخلی خود هستند و همگی این موارد بیانگر این است که اسرائیل آینده مطمئنی نخواهد داشت فلذا رهبری مقاومت لبنان عنوان رژیم موقت را برای صهیونیستها مطرح میکند و این یعنی اینکه رژیم صهیونیستی به مدت طولانی وجود نخواهد داشت.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
نظر شما