به گزارش خبرنگار مهر آیت الله عبدالکریم عابدینی در مراسم اجلاسیه روحانیون آزاده سراسر کشور و یادواره شهدای روحانیت استان قزوین که پیش از ظهر دوشنبه در سالن اجتماعات دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) برگزار شد اظهار کرد: روحانیون در زمان جنگ آیات و روایتهای متعددی را برای رزمندگان تبیین میکردند و همین منبرها و صحبتهای روحانیون سرلوحه اقدام افراد قرار میگرفت.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: روحانیون طبق آیات از رزمندگان میخواستند تا زمانی که در مقابل دشمن قرار میگرفتو ثابت قدم و محکم بوده و دائماً به یاد خدا باشند.
وی افزود: آنان از رزمندگان میخواستند پای کار خداوند صبر داشته باشند، با توجه به اینکه روزه مصداق صبر بود رزمندگان فرزندان نماز و رمضان بودند و ذکر خداوند را در حین انجام عملیات از خاطر نمیبردند چنانچه گویی مشغول عبادت هستند.
این مسئول تصریح کرد: روحانیون از رزمندگان خواستند تا در برابر سختی و گرفتاریهای پیش آمده در تعقیب دشمن لحظهای سستی نکنند چرا که اگر در این راه آسیبی برسد قطعاً آسیب دشمنان بیشتر و جدیتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه روحانیون روایت جنگ خندق و احزاب را برای رزمندگان تشریح میکردند تاکید کرد: مسئله سرمایههای عظیم متقین در کسوت رزمندگان توسط روحانیون برای رزمندگان مطرح میشد.
آیت الله عابدینی با بیان اینکه هر چیز غیر خدا را کوچک و ناچیز باید دید تشریح کرد: در کلام امیر المومنین میخوانیم که جهاد باب بهشت است و خداوند این در را به روی هرکسی نمیگشاید و از سوی دیگر در خطبه ۱۱ نهجالبلاغه چنین عنوان شده که امام علی (ع) به فرزند خود میگویند که در جنگ پاهایت را محکم میخ زمین کن، جمجمهات را به خدا عاریه ده و هر آنچه لازم است در راه دین انجام بده اما چشم خود را به خط مقدم محدود نکن و عقبههای دشمن را نیز ببین و امیدوار باش که خداوند یاری گر تو است.
وی گفت: ما باید در جهاد تبیین به جای جمجمه آبروی خود را به میان بیاوریم.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: اگر بخواهیم اقدامات روحانیون را نسبت به جمعیت بررسی کنیم خواهیم دید که روحانیت بیشترین جمعیت آماری و شهادت را نسبت به سایر اقشار در جامعه داشتند که این نشان میدهد روحانیت از مردم نخواستند که بروند بلکه خود عازم شدند و سپس مردم را دعوت کردند.
وی ادامه داد: روحانیون نه تنها در زمان جنگ بلکه در عرصههای مختلف فقه و تفسیر علوم مختلف حوزوی، پژوهشگری و تحقیقات جزو موفقترینها بودهاند چنانچه گویی علم را در فیضیه جست و جو کردند و در سنگر به تحصیل پرداختند.
این مسئول با اشاره به اینکه مجتهدان به احادیث علمی عمل کردند بیان کرد: شما روحانیون جغرافیا فیضیه ا در مناطق مختلف از جمله یمن، لبنان، فلسطین و سوریه وسعت بخشیدید به گونهای که هر روز جغرافیا فیضیه با عنوان مهم امیدبخش مقاومت اسلامی تحت رهبری مقام معظم رهبری وسعت بیشتری پیدا میکند.
نظر شما