مهران زینلیان در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خروجی سد زایندهرود با اتمام نوبت چهارم توزیع آب برای اراضی کشاورزی شرق اصفهان از امروز کاهش مییابد، تصریح کرد: هیچ ارتباطی بین توزیع آب برای کشاورزان شرق اصفهان و سفر احتمالی رئیس جمهوری به این استان وجود ندارد و با توجه به محدودیت منابع آبی، رهاسازی آب تنها برای نجات کشت کشاورزان انجام میشود.
وی اظهار داشت: آب به میزان لازم و به ضرورت در حال رهاسازی است و پس از اتمام دوره توزیع آب، دریچههای سد در وقت مقرر بسته میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان با بیان اینکه خروجی سد از امروز کاهش مییابد، خاطرنشان کرد: مرحله پنجم توزیع آب برای کشت کشاورزی شرق و نیز نوبت دوم رهاسازی آب برای باغات غرب اصفهان در خرداد خواهد بود.
زینلیان اضافه کرد: قرار است طی ۲- سه نوبت آب برای باغات غرب اصفهان رهاسازی شود و در مجموع حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب به این منطقه اختصاص یابد.
پیش از این حسین وحیدا عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با ابراز امیدواری نسبت به اینکه کشت غله شرق اصفهان تا ۱۵ خردادماه به ثمر برسد، درباره آخرین دوره تحویل حقابه کشاورزان شرق اصفهان، اظهار داشت: بعد از کاهش خروجی سد از ۲۶ اردیبهشتماه زایندهرود در وقفهای هفتروزه بسته میشود و سپس از سوم خردادماه تحویل حقابه ۱۰ روزه کشاورزان در نوبت پنجم انجام میشود که امیدواریم تا ۱۵ خردادماه کشت غله به نتیجه برسد.
وی افزود: البته آب به مدت ۱۰ روز در کانالهای آبیاری کشاورزان نیست و محدودیتهایی وجود دارد.
به گفته عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان، کشتهای صورت گرفته در شرق اصفهان مرغوب نیست و بخشی از اراضی شرق اصفهان چرای دام و بخشی دیگر دچار تنش شد، اما امیدواریم در نوبت پنجم تحویل حقابه کشتها به ثمر برسد.
به گزارش مهر، خروجی سد زاینده رود به منظور توزیع مرحله چهارم آب برای کشت کشاورزان شرق اصفهان از بامداد ۱۶ اردیبهشت ماه افزایش یافت.
همچنین طی نوبت سوم توزیع آب برای کشت شرق اصفهان و نیز بنش اول برای باغات غرب این خطه به طور همزمان از شامگاه ۲۵ فروردین ماه افزایش یافت و تا پنجم اردیبهشت ماه جاری بود.
همچنین در نوبت دوم آبیاری اراضی کشاورزی شرق اصفهان خروجی سد زاینده رود از بامداد پنجم فروردین به مدت ۱۲ روز افزایش یافت. ۱۲ بهمن سال گذشته نیز به مدت ۱۲ روز آب از سد زاینده رود به سمت اراضی کشاورزی شرق اصفهان برای نوبت اول کشت پاییزه رها سازی شده بود و حدود ۳۰ درصد از اراضی این منطقه زیر کشت گندم و گلرنگ رفت.
تاکنون چهار نوبت ۱۰ تا ۱۲ روزه آب برای کشت شرق اصفهان رهاسازی شده است. پیش از این عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان در مصاحبه با این خبرگزاری گفته بود که با توجه به اینکه کشت امسال کشاورزان شرق عمدتاً گندم است از ابتدای فروردین نیاز به آبیاری دارد و اراضی شرق تا ۷۵ ام (نیمه خرداد) باید طی چند نوبت آب دریافت کنند تا محصول گندم آسیب نبیند.
نظر شما