توسط سازمان فناوری اطلاعات؛

موانع استفاده از فناوری برای سالمندان در ایران بررسی شد

موانع استفاده از فناوری برای سالمندان در ایران بررسی شد

معاون سیاست‌گذاری سازمان فناوری اطلاعات گفت: ارائه فناوری‌های شناختی، رباتیک و اینترنت اشیا می‌تواند نقش بسزایی در فراهم کردن شرایط سالمندی سالم برای سالمندان در کشور ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، حامد منکرسی، با اشاره به انتخاب شعار «فناوری‌های دیجیتال در خدمات افراد کهن‌سال» از سوی اتحادیه جهانی مخابرات برای روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی، توسعه فناوری‌های نوظهور را دریچه‌ای برای ایجاد سالمندی سالم در کشور عنوان کرد و گفت: ارائه فناوری‌های شناختی توسط فعالان تکنولوژی در کشور می‌تواند نقش به سزایی برای فراهم کردن شرایط سالمندی سالم در کشور ایفا کند.

معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران بیان داشت: با توجه به اینکه روند کهنسالی در تمام جهان رو به افزایش است، بسیاری از کشورها برنامه‌های ویژه‌ای را برای مواجهه با پیر شدن جمعیت طراحی کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال در دنیا به دو میلیارد نفر افزایش می‌یابد. این بدان معناست، افرادی که در تعریف سالمندی دارای ۶۰ یا ۶۵ سال به بالا هستند، نیازمند صرف حمایت و هزینه بیشتری هستند. این در حالی است که روند سالمندشدن جمعیت جهان از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۹ از شش درصد به ۹ درصد افزایش یافته است و پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ به ۱۹ درصد افزایش می‌یابد. یعنی از هر شش نفر یک نفر در دوران سالمندی به سر خواهد برد.

منکرسی، ضمن بررسی وضعیت فناوری برای سالمندان در جهان افزود: بازار تولید و توسعه فناوری‌های ویژه سالمندان روز به روز در جهان رو به افزایش است. به طوری که پیش‌بینی می‌شود این بازار از ۸۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ پس از گذشت یک دهه و با رسیدن به سال ۲۰۲۹ به حدود دو هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار در جهان افزایش پیدا کند. تولید و توسعه فناوری‌های نوظهور، ابزارهای پوشیدنی، ربات‌های کمک رسان، فناوری‌های مبتنی بر اینترنت اشیا و اپلیکیشن‌های مبتنی بر گوشی‌های هوشمند از جمله ابزارهایی هستند که دریچه‌های کمک به سالمندان را می‌گشایند.

معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران در بررسی موانع استفاده از فناوری برای سالمندان به ویژه در ایران گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح در میزان استفاده سالمندان از فناوری، رابط کاربری (user interface) آن فناوری است که بهترین نمونه این موضوع، عدم استقبال سالمندان ایرانی از کامپیوترهای رومیزی است. اما هنگامی که گوشی‌های هوشمند به بازار کشور عرضه شدند، سالمندان توانستند با این فناوری تعامل خوبی برقرار کنند.

وی در تشریح وضعیت استفاده از فناوری در میان جامعه سالمندان کشور گفت: متأسفانه بسته شدن پنجره جمعیتی در ایران نسبت به میانگین جهانی، از سرعت بیشتری برخوردار است. به طوری که پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ حدود ۱۹ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند که امیدواریم با استفاده از راهکارهایی مانند قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» دیرتر به نقطه بحرانی سالمندی جمعیت برسیم.

منکرسی تاکید کرد: در چنین شرایطی، ارائه فناوری‌های شناختی، رباتیک و اینترنت اشیا توسط فعالان تکنولوژی در کشور می‌تواند نقش بسزایی را برای فراهم کردن شرایط سالمندی سالم در کشور ایفا کند.

کد خبر 5493346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha