به گزارش خبرنگار مهر، امیر حسین ولیان غروب پنج شنبه در گردهمایی تشکلهای محیط زیستی منتخب جایزه مهرگان دوره چهاردهم و پانزدهم به میزبانی سالن آمفیتئاتر روباز به میزبانی یکی از مجموعههای گردشگری شاهرود ضمن بیان اینکه در شرایطی به سر میبریم تلاش کنشگران زیست محیطی از جانب نهادهای رسمی نه تنها رسمی دیده نمیشود بلکه هر از گاه موجب اذیت آزار میشود، ابراز داشت: در چنین شرایطی نهاد مدنی مستقل به نام مهرگان، متشکل از اساتید پیشرو کشور تشکلها را مورد ارزیابی قرار میدهد کار سترگ و با ارزشی است.
وی با بیان اینکه نزدیک دو دهه فعالیت را پشت سر گذاشتیم و خبری از جشنواره مهرگان نداشتیم، افزود: امروز به خود میبالیم که تلاشهای فرزندان و مردم شاهرود به چشم بزرگان محیط زیست دیده شده، احساس میکنیم این تلاشهای صادقانه دستاوردها خوبی نیز داشته است.
نقطه عطف بزرگ
این فعال زیست محیطی با بیان اینکه امیدواریم مهرگان بهانهای شود تا تشکلها همدیگر را بهتر بشناسند، ابراز داشت: این میتواند به نقطه عطفی تبدیل شود تا این تشکلها در جاهای حساس دست یکدیگر را بگیرند و در دوران پسا کرونا کنار هم قرار گیرند.
ولیان با بیان اینکه اولین تجمع در استان سمنان برای حفظ محیط زیست در شاهرود برگزار شد، تصریح کرد: هشت سال برای جلوگیری از احداث جاده جنگل ابر به علی آباد جنگیدیم که این مهم با خرد جمعی به ثمر رسید و توانستیم آن را به منطقه حفاظت شده ارتقا دهیم ولی تهدیدها همچنان هست و باید همواره هوشیار بود.
وی با بیان اینکه آخرین جهاد و جنگ با کمک شما مردم درگیر آن هستیم نجات شاهوار است، افزود: یک بار دیگر یادآوری کنیم که چرا برای آن میجنگیم به این دلیل که تمدن حال و گذشته ما وابسته به این شاهوار است.
مردم همت کردند
دبیر تشکل جمعیت دیدهبان طبیعت شاهرود با بیان اینکه فعالیت معدن دو سال که با همت همین مردم متوقف شده است، ابراز داشت: در محدوده معدنی بوکست در پس پرده به روشهای مختلف معدن کاوان مشغول رایزنی هستند اما تلاش ما در ریشه کنی معدن کاوان از شاهوار و اعلام تعطیلی دائم آن است.
ولیان با بیان اینکه مدیران مربوط مجوز دادند که روی این بستر زایش آب معدنکاوی صورت گیرد، تصریح کرد: فرو چالهای به عمق ۷۰۰ متر طراحی شد و مردم میدانند که چه بر سر چشمه حیات بسطام و شاهرود خواهد آمد.
وی با بیان اینکه کیفیت آب شاهوار تصفیه شده است، افزود: آب شاهواری که از بستر آهکی بیرون میآید باید برای نوشیدن استفاده شود و چرا باید آن را با معدنکاوی و فلزات سنگین آلوده کنیم؟
حفظ رودخانهها
این فعال زیست محیطی با تاکید بر اینکه پنج رودخانه دائمی و شش سرچشمه در محدوده معدنی داریم، اضافه کرد: کجای این سرزمین در پهنه دو کیلومتری چنین چیزی را میتوان یافت با توجه به همسایه کویر هستیم چرا مجوز آن را مدیران صمت امضا کردند؟
ولیان بیان کرد: بحث انتقال آب موضوعی که بارها مطرح میشود اما برخی مدیران برای آوردن آب به شهرهایشان با مسیر مخرب همه تلاش خود را به کار بستند در حالی که در شاهوار منابع آب را چوب حراج زدند.
وی افزود: از استاندار سمنان تقاضا داریم صدای این مردم را بشنوند چرا که استقامت و مقاومت شما را میداند و برای اعلام تعطیلی دائم این معدن اقدام کند.
به گزارش مهر، هفت کتاب زیستمحیطی و هفت تشکل مردمنهاد راهیافته به مرحله نهایی چهاردهمین و پانزدهمین دوره جایزه مهرگان علم معرفی شدند.
کتاب قرق شکسته جنگلهای هیرکانی نوشته حنیف رضا گلزار عضو هئیت مدیره دیده بان طبیعت شاهرود در زمره هفت کتاب راه یافته به دوره نهایی بود که شایسته لوح تقدیر شد.
جمعیت دیده بان طبیعت شاهرود تشکل برتر و موفق به دریافت تندیس مهرگان علم شد.
گفتنی است در این مراسم نهالی نیز به یاد اسکندر فیروز غرس شد.
نظر شما