۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۷:۵۵

سلاجقه در گفتگو با مهر؛

مخالف جاده‌کشی در جنگل هیرکانی ابر هستیم/ توانمند سازی جوامع محلی

مخالف جاده‌کشی در جنگل هیرکانی ابر هستیم/ توانمند سازی جوامع محلی

شاهرود- رئیس سازمان محیط زیست بابیان اینکه این سازمان مخالف جاده کشی در جنگل ابر است، گفت: توانمندسازی جوامع محلی در راستای حفظ طبیعت از برنامه‌های سازمان محیط زیست است.

علی سلاجقه در گفتگو خبرنگار مهر، در خصوص شرایط جنگل ابر شاهرود و شائبه جاده کشی در آن، ابراز کرد: سال ۸۹ که برخی نمایندگان به دنبال ادامه جاده بودند به صراحت مخالف خود را اعلام کردیم و اجازه جاده کشی در این جنگل هیرکانی داده نشد، لذا معتقد هستیم طبیعت‌گردی باید مبتنی بر شرایط حاکم بر منطقه باشد و چیزی به آن افزون نکنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت بهتر این مجموعه، از بُعد فرهنگی می‌بایست ورود کرد، ابراز داشت: در این خصوص می‌توان شرایطی را در جنگل ابر ایجاد کرد که آموزش نیروهای موجود در موضوع حفاظت از جنبه‌های مختلف در اولویت قرار گیرد.

مدیریت بهتر جنگل ابر

معاون رئیس جمهور ضمن بیان اینکه کیسه پلاستیکی که ورودی جنگل ابر به مسافران و گردشگران داده می‌شود می‌تواند خود مخرب محیط زیست باشد، افزود: بهتر است افرادی که در نگهداشت مجموعه جنگل دخیل هستند از کیسه‌های خاصی برای زباله استفاده کنند و این نایلون‌ها حذف شود.

سلاجقه با بیان اینکه در کار مدیریت حفاظت جنگل ابر باید جوامع بومی ورود کنند، ابراز داشت: می‌بایست از افراد منطقه برای اشتغال‌زایی بهره گرفته شود.

وی بابیان اینکه می‌توان آموزش‌های در قالب توانند سازی به روستای ابر ارائه کرد که پخت غذای خاصی یک نمونه از آن محسوب می‌شود، تصریح کرد: با توانمند سازی مردم احساس می‌کنند غذاها خریدار دارند لذا در ادامه کار با برند سازی در روستا ماندگار می‌شوند.

حساسیت مردم بر معدن‌کاوی در شاهوار را درک می‌کنیم

رئیس سازمان محیط زیست بابیان اینکه طرح جامع روستای ابر باید مجدد بازنگری و اهداف اصلی مجموعه برآورده شود، افزود: تمام تلاش بر این منوال باید پیش رود که مردم خودشان حافظ طبیعت شوند، مجموعه میراث باید کمک کنند و آموزش‌ها مستمر باشند.

سلاجقه بابیان اینکه از بُعد ناظر و حاکم بر تخریب‌های صورت گرفته بر شاهوار حساسیت مردم این خطه را نسبت به معدن‌کاوی درک می‌کنیم، ابراز داشت: در سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی بازدید از شرکت آلومینا جاجرم صورت گرفت خوشبختانه آنها نیز توجیه شدند.

وی با یادآوری اینکه پیشینیان ما با طبیعت رفتار مناسب داشته و هارمونی طبیعت را حفظ کرده و همزاد با طبیعت بودند اما در عین حال توسعه خود را نیز انجام می‌دادند، تصریح کرد: ما متأسفانه در تلاش برای خسران و آسیب به طبیعت هستیم و برای جبران باید کوشید تا هیچ چیزی به طبیعت اضافه نکنیم.

کد خبر 5783251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha