به گزارش خبرگزاری مهر، نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه که برای شرکت در چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقهای به تاجیکستان سفر در دیدار با دریابان علی شمخانی، همتای ایرانی خود، با تبیین جامع ریشههای شکل گیری بحران اوکراین و مداخله گسترده غرب برای تبدیل کردن این کشور به کانون ناامنی و بی ثباتی اظهار داشت: عملیات ویژه روسیه در اوکراین صرفاً بهانهای برای اعمال تحریمهای گسترده علیه کشور ماست و چون غرب عزم خود را برای ضربه زدن به روسیه جزم کرده، حتی اگر بحران اوکراین نیز شکل نمیگرفت این تحریمها اعمال میشد.
وی روشن شدن حقایق بسیار تلخ مربوط به ایجاد آزمایشگاههای شیمیایی و بیولوژیکی از سوی آمریکا در اوکراین را یکی از ثمرات عملیات ویژه روسیه در این کشور عنوان کرد و گفت: برای اثبات فعالیتهای غیر قانونی آمریکا در اوکراین اسناد دقیق و غیر قابل انکاری در اختیار داریم که بزودی منتشر خواهیم کرد.
در شرایط فشار بی سابقه غرب بر ایران و روسیه پاتروشف گفت: غرب در تلاش است که با استفاده از ابزار تحریم، اراده خود را به کشورهای دیگر تحمیل کند اما ما باید با فعال سازی سازوکارهای جدید بویژه استفاده از ارز ملی و نظام تبادل مالی مستقل برای عبور از شرایط موجود برنامه ریزی کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت فعال سازی ظرفیتهای گسترده همکاری میان روسیه و ایران بر نهایی سازی قرارداد همکاری اقتصادی بلند مدت میان دو کشور تاکید کرد و افزود: همکاریهای ترانزیتی و تکمیل کریدور شمال- جنوب یکی از مهمترین اقداماتی است که دو کشور باید برای استفاده از ظرفیتهای آن تلاش بیشتری کنند.
پاتروشف گفت: اعمال تحریمهای گسترده غرب بر علیه روسیه فرصتی را ایجاد کرد که مردم ما با بی فایده بودن رویکرد گروههای سیاسی لیبرال در روسیه پیرامون ضرورت تعامل و همکاری همه جانبه با غرب که به تولید ملی ما ضربه زده بیش از پیش آشنا شوند.
دبیر شورای امنیت ملی روسیه خواستار تسریع در نهایی سازی اسناد عضویت کامل ایران در سازمان همکاریهای شانگهای شد و افزود: حضور فعال و همه جانبه ایران در سازمان شانگهای ظرفیتهای اقتصادی گستردهای را به این سازمان وارد خواهد کرد.
پاتروشف تلاش برنامه ریزی شده غرب برای توسعه حضور نظامی در منطقه را بسیار خطرناک و نگران کننده خواند و اظهار داشت: پیمان دفاعی سهجانبه میان آمریکا، انگلیس و استرالیا موسوم به «آکوس» نیز ایجاد یک ناتوی جدید است که هدف آن افزایش فشار به چین میباشد.
وی با اشاره به برگزاری ششمین اجلاس سران خزر در ژوئن سال جاری در ترکمنستان بر ضرورت نهایی سازی رژیم دریای خزر برای توسعه همکاری میان ۵ کشور این حوزه و همچنین جلوگیری از حضور نظامی سایر کشورها در این منطقه تاکید کرد و گفت: دریای خزر نباید به منطقهای نظامی تبدیل شود و از این رو برگزاری مانورهای نظامی با حضور کشورهای ثالث در این منطقه به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
پاتروشف شرایط موجود افغانستان را غیر مطلوب و نگران کننده خواند و با اشاره به ابتکار جمهوری اسلامی ایران در پایه گذاری نشست گفتگوی امنیت منطقهای با حضور همسایگان افغانستان افزود: باید از فرصت برگزاری مستمر این نشستها برای کمک به افزایش ثبات و امنیت در افغانستان و استقرار حکومتی فراگیر در این کشور حداکثر بهره برداری به عمل آید.
نظر شما