به گزارش خبرگزاری مهر، سید صادق حسینی، در همایش متمرکز زائران استان تهران در ورزشگاه آزادی تهران ضمن تسلیت ایام شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت با اشاره به روایت و احادیث اهل بیت عصمت و طهارت (ع) مبنی بر اهمیت و ضرورت حج تمتع، اظهار داشت: این توفیق امروز نصیب یکایک شما عزیزان شده که زائر حرم مطهر نبوی در مدینه منوره و مسجدالحرام در مکه مکرمه شوید که باید قدردان این نعمت گرانقدر باشید چراکه بسیاری افراد مستطیع توفیق چنین لحظات ملکوتی را نمییابند بنابراین قدر لحظه لحظههای این سفر نورانی را بدانید.
وی با بیان اینکه حج تمتع یکی از واجبات دین محسوب میشود و اگر فرد مسلمان در صورت استطاعت مالی و سلامت آن را انجام ندهد به ترک واجب پرداخته، گفت: متأسفانه برخی افراد که شاید با احکام نورانی اسلام آشنا نیستند در اظهار نظرهایی میگویند که چرا پول حج صرف امور اجتماعی نمیشود در صورتی که طبق احکام دین مبین اسلام اگر شخص مسلمان استطاعت جسمی و مالی دارد، حج تمتع بر او واجب خواهد شد.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به تأثیرات والای حج تمتع در جنبههای فردی، اجتماعی و سیاسی گفت: در خلال حج انسان در چشمه سار زلال معنویت پاک میشود و به قرب الهی دست مییابد؛ حاجی به اوج تواضع، خشوع و فروتنی در مقابل خالق میرسد که میتواند این صفات و فضائل اخلاقی را در زمان بازگشت نیز حفظ نماید و آن را در زندگی و جامعه جاری و ساری نماید.
حسینی با برشمردن سیاستهای سازمان حج و زیارت در امور اجرایی اظهار داشت: حفظ عزت، حفظ کرامت، صیانت از حقوق زائران و تلاش حداکثری در حفظ سلامت زائران مهمترین راهبردهای ما به حساب میآید.
وی افزود: تلاش برای حمایتهای کنسولی، اهتمام به حفظ سلامت زائران با ارسال تجهیزات و داروهای پزشکی، کاهش دغدغهها و نگرانیهای زائران در سفر حج تمتع و برنامه ریزی مناسب در امور اجرایی از اقدامات دیگری بوده که راستای راهبردهای ذکر شده در نظر گرفته ایم.
حسینی با تاکید بر ضرورت سلامت زائران در سفر حج تمتع امسال گفت: با وجود مدیریت مناسب و کاهش ویروس کرونا در کشورمان، باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که شرایط فراگیری در جهان همچنان وجود دارد؛ حال با توجه به حضور زائران مختلف از ۹۰ کشور دنیا در اجتماع حج، میطلبد که زائران دستورالعملهای بهداشتی را به طور ویژه مدنظر قرار دهند.
وی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت در این راستا دستورالعملهای بهداشتی را در نظر گرفته گفت: زائران نیز باید در کنار توصیهها، تمامی دستورالعملهای بهداشتی و فردی را رعایت کنند چراکه خدایی ناکرده در صورت بیماری یک نفر او از فضائل معنوی حج تا حدودی باز میماند و مشکلاتی را در پیرامون و کاروان خود نیز ایجاد میکند که امیدواریم همه عزیزان اهتمام ویژه ای داشته باشند.
به گفته حسینی، زائران باید از ابتدا تا انتهای سفر توجه ویژه و جدی به توصیههای بهداشتی داشته باشند و رعایت نکات بهداشتی را در اولویت اقدامات خود در نظر بگیرند تا سفری در کمال سلامت داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره تلاشهای شبانه روزی دست اندرکان در سازمان حج و زیارت در راستای برنامه ریزی برای حج تمتع ۱۴۰۱ گفت: علیرغم اعلام دیرهنگام عربستان سعودی برای دعوت از کشورهای مسلمان برای موسم حج تمتع، خادمان حجاج در سازمان حج و زیارت با وجود زمان اندک به صورت فشرده مبادرت به برنامه ریزی و فراهم شدن اقدامات اجرایی کردند.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: برنامه ریزی هایی که در سنوات گذشته حدود ۴ ماه با طول میانجامید در مدت ۲۰ روز و با رویکردی جهادی و شبانه روزی به ثمر نشست و خوشبختانه مشکلی در این راستا وجود ندارد و طی دو روز گذشته نیز اولین گروه از عوامل اجرایی برای فراهم کردن مقدمات حضور اولین گروه زائران عازم جده شده اند.
حسینی با بیان اینکه تفاهمنامه های اجرایی در حوزه اسکان، تغذیه، حمل و نقل و…، تا حدود زیادی به صورت وبیناری انجام گرفته است گفت: خوشبختانه مشکلی در راستای خدمات اجرایی وجود ندارد و تلاش خود را در جهت رضایت حداکثری زائران به کار بسته ایم.
وی همچنین در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای بیمه زائران توضیح داد: خوشبختانه خدمات بیمهای را به بهترین و کاملترین صورت برای زائران در نظر گرفته ایم که نگرانی و دغدغهای در این زمینه وجود نداشته باشد.
حسینی در خصوص خدمات هواپیمایی برای اعزام و بازگشت زائران گفت: با تلاشهای صورت گرفته با سازمان هواپیمایی و همکاری مناسب دست اندرکاران ذی ربط، بهترین و مناسبترین هواپیماها برای ضیوف الرحمان در نظر رفته شده که تمامی عزیزان در قالب ۳۰۰ کاروان از ۱۹ ایستگاه پروازی عازم سرزمین وحی میشوند که برخی از حجاج مدینه قبل و و برخی عزیزان مدینه بعد هستند؛ تاریخ نخستین پرواز حاجیان ایرانی نیز ۲۳ خرداد ماه خواهد بود و تاریخ آخرین بازگشت حجاج ایرانی به کشورمان نیز یک روز مانده به ماه محرم در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: طول سفر حجاج نیز نسبت به سنوات قبل مدیریت شده و متوسط اقامت حجاج ایرانی در مدینه و مکه حدود ۲۸ روز است که در دورههای قبل حتی به ۳۸ روز نیز میرسید.
حسینی همچنین به وضعیت هتلهای مکه مکرمه و مدینه منوره اشاره کرد و افزود: تعداد و کیفیت هتلهای مدینه به دلیل تخریب هتلهای این شهر و عدم جایگزینی آن، کاهش یافته است بنابراین سطح و فضای هتلها در مدینه نسبت به مکه پایینتر است و این مسئله برای حجاج همه کشورها صدق میکند.
وی اضافه کرد: با وجود تلاشهای صورت گرفته برای تأمین هتلهای مناسب، بازهم کیفیت هتلهای مدینه و میزان فضای آن نسبت به هتلهای مکه کمتر است و حجاج باید نسبت به این مهم آگاه باشند اما با این حال پیش بینی و تلاش لازم را برای اسکان مناسب و نزدیک به حرم مطهر نبوی انجام داده ایم.
رئرئیس ازمان حج و زیارت با اشاره به وضعیت حمل نقل برای حجاج گفت: امکانات لازم برای حمل و نقل برون شهری و درون شهری را در نظر گرفته ایم تا مشکلی در این راستا وجود نداشته باشد.
حسینی با بیان اینکه در ایام تشریق و در مشاعر امکانات لازم اعم از حمل و نقل، تغذیه مناسب و اسکان پیش بینی شده است گفت: حجاج عزیز باید نسبت به شرایط خاص اسکان در منا آگاه باشند چراکه سرانه اسکان در چادرهای منا از سوی کشور میزبان برای حجاج همه کشورها تعیین میشود بنابراین شاید در آن ایام شرایط خاصی در خصوص اسکان مطرح باشد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بر ضرورت رعایت نکات و دستورالعملهای مطرح شده از سوی روحانیون و مدیران کاروانها در ایام تشریق و زمان حضور مشاعر تاکید کرد و گفت: زائران باید گام به گام در ایام تشریق از راهنماییها و دستورالعملهای تدوین شده برای حفظ نظم و سلامت بهره بگیرند تا خدایی ناکرده مشکلی ایجاد نگردد.
رئیس سازمان حج وزیارت همچنین توصیه کرد با توجه به گرم بودن هوا، از لباسها و کفشهای مناسب در مشاعر و ایام تشریق استفاده نمایند تا مشکلی در این زمینه نداشته باشند.
وی افزود: در خصوص قربانی نیز حجاج عزیز باید به دستورالعملهای تدوین شده از سوی مدیران کاروانها توجه جدی کنند و نگرانی نداشته باشند؛ برای حج امسال ۴۰ نفر از ذابحان خبره و با تجربه در نظر گرفته شده اند.
رئیس سازمان حج وزیارت همچنین به تصمیم وزارت حج عربستان مبنی بر افزایش برخی خدمات اشاره کرد و گفت: طی هفته گذشته وزارت حج عربستان هزینههای خدمات طواف و اعمال را برای کشورهای حاضر در مراسم تا حدود ۳۰۰ درصد افزایش داد اما ما تمام تلاش خود را در نظر گرفته ایم تا هزینه جدیدی به حجاج عزیز تحمیل نشود؛ در صرفه جویی ها و تمهیدات به نحوی عمل میشود که مشکلی پیش نیاید و پیش بینیهای لازم را در این خصوص مدنظر داریم.
وی در ادامه به حجاج استان تهران اشاره کرد و افزود: ۵۲ درصد از حجاج امسال بانوان و ۴۸ درصد آقایان هستند و میانگین سنی حجاج تهران ۵۲ سال است؛ کوچکترین حاجی امسال نیز ۶ ساله خواهد بود.
حسینی در پایان از زحمات و تلاشهای بعثه مقام معظم رهبری، تمامی دستگاههای همکار همانند سازمان هواپیمایی، جمعیت هلال احمر، نیروی انتظامی، فرودگاهها و....تقدیر و تشکر کرد.
نظر شما