خبرگزاری مهر، گروه استانها: پروندههای تغییرغیرمجاز کاربری اراضی را که ورق می زنید، رد وپای ساخت وسازهای غیرمجاز را در همه جای استان مازندران میتوان مشاهده کرد و سهم مناطق خوش آب و هوا، بکر کوهستانی و جلگهای از دیگر مناطق بیشتر است.
روشهای تغییر کاربری، زمین خواری و دشت خواری هر سال نو و جدید میشود، ابتدایی زمین کشاورزی ومزرعه توسط کارچاق کنها و یا واسطهها خریداری میشود، بعد چندسالی بایر میماند و سپس فنس کشی، دست آخر مثلاً نهال کاری و کپه کاری و سرانجام ویلاسازی میشود.
بنرهای فروش زمین و ویلا هم فراوان به چشم میخورد از زمین شالیزاری با بوتههای شالی گرفته تا گندمزاری که هنوز خوشههای طلایی آن برداشت نشده است.
سیر تغییرکاربری از حوزههای غربی مازندران به سمت مرکز و شرق کشیده شده است و روشنکوه، روستایی است که همواره خبرساز میشود و هر ساله احکامی توسط منابع طبیعی در این منطقه اجرا میشود و شمار زیادی به دلیل کمبود اعتبار و یا نبود تجهیزات همچنان در زونکنهای منابع طبیعی و جهاد کشاورزی خاک میخورد.
یکی از اهالی روستای روشنکوه ساری در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه بارها برای متخلفان در این روستا پرونده تشکیل شده است، ضعف نظارت دهیاری و شورا و دستگاههای مسئول را در این زمینه دخیل دانست و افزود: بسیاری از ویلاهایی که در خارج از بافت و مزارع احداث شدند دارای پروانههای آب وبرق هستند.
وی که خواست نامش ذکر نشود، با عنوان اینکه کوتاهی دستگاههای مسئول در زمینه تغییر کاربری مشهود است، افزود: آن وقت یک روستایی برای ساخت مسکن فرزندانش باید از دستگاههای مختلفی استعلام بگیرد و معلوم نیست چه دستهای پنهانی وجود دارد که در حال قلع و قمع مزارع کشاورزی است.
کاخ سازی در روستای محروم مصیب محله گلوگاه
مصیب محله گلوگاه هم از جمله روستاهایی است که به نام محرومان و به کام بسازبفروشها و پول دارها در آن کاخهای مجلل در دل جنگل ساخته شد و سفر شهرستانی استاندار و مدیران استان به گلوگاه، پرده از تخلفات ۱۴ ساله در این روستا برداشت.
استاندار مازندارن در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از ساخت کاخ در درون جنگل، اظهار داشت: پس از مشاهده ساخت وساز غیرمجازدر روستای مصیب محله، نسبت به تخریب فوری دو ساختمان غیرمجاز در این روستا دستور صادر شد.
سید محمود حسینی پور با بیان اینکه معلوم نیست برچه اساسی و با چه مجوزی، نسبت به ویلای لوکس در روستا اقدام شده است، از تشکیل کارگروه و ستاد مقابله با زمینخواری و جنگل خواری در استان خبر داد و گفت: شناسایی ویلاهای غیرمجاز در دل جنگل و اراضی کشاورزی در حال اقدام است و نسبت به تخریب انان اقدام میشود.
علاوه بر روستای مصیب محله، دو ویلای غیرمجاز حاشیه روستای نیالا گلوگاه نیز تخریب شد وساخت ودر اولین گام، بخشدار مرکزی گلوگاه از سمتش برکنار شد تا درس عبرتی با متخلفان باشد.
عمارت پرماجرای باغ سیمرغ
عمارت و کاخ مجلل کیلاکلای سیمرغ پس از یکسال دوباره روی میز دستگاه قضا قرار گرفت و به گفته رئیس سازمان بازرس کشور، چهار پرونده برای ساخت وساز غیرمجاز عمارت جنجالی باز و پای برخی مدیران سابق استان مازندران نیز به این پرونده باز شده است.
حجت الاسلام صادق اکبری رئیس کل دادگستری مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که سال قبل در پی دستور رئیس قوه قضائیه، بدون فوت موضوع ساخت عمارت باغ در سیمرغ در دستور کار قرار گرفت، افزود: مجوزهای بنا مربوط سال قبل و قبل از آن بوده است و دستور لازم برای برخورد با متخلفان صادر شده است.
طبق گزارش ارسالی به سازمان بازرسی مبنی بر ساخت وساز در حریم روستایی از توابع شهرستان سیمرغ و بازدیدهای صورت گرفته، تخلفات در ساخت این ویلای جنجالی محرز شد، مالک زمین که ۳۰ هزار مترمربع زمین در این روستا داشت از بنیاد مسکن برای ساخت استعلام میگیرد و با توجه به این که روستا فاقد طرح هادی بود و آن زمین در داخل بافت متمرکز نبود، بنیاد مسکن اعلام میکند که زمین داخل بافت قرار دارد.
همچنین از جهاد کشاورزی مجوز تغییر کاربری ۵۰۰ مترمربع زمین گرفته و جهاد با آن موافقت میکند، هرچند صورتجلسه کمیسیون به متولیان امر و بازرسی ارائه نشده است، در حال حاضر گزارش کیفری برای دهیار، مسئول بنیاد مسکن وقت قائمشهر و مسئول فنی صادر و از دیوان عدالت اداری تقاضای ابطال پروانه کاخ ویلا شده است.
تغییر کاربری ۳۵۱ هکتار از مزارع مازندران
حجت اله هادیان معاون امور اراضی جهاد کشاورزی مازندران از شناسایی بیش از چهار هزار و ۶۰۰ مورد معادل ۳۵۱ هکتار تغییر کاربری طی سال قبل در اراضی و مزارع استان خبر داد و گفت: همچنین سه هزار و ۶۷۰ مورد دستور آرای قضائی قلع و قمع اجرا شد و ۳۱۷ هکتار به چرخه تولید بازگشت.
این آمار نشان میدهد که تهدید ویلاسازی و خوش نشینی در مزارع و جنگلهای مازندران هر روز بیشتر و بر قطر قطور پروندههای این بخش افزوده میشود. در سالهای اخیر مسائل اجتماعی و اقتصادی و اقلیمی سبب شده تا حضور افراد غیربومی و یا خارجی به مناطق استانهای شمالی از جمله مازندران رواج پیدا کرده است و با توجه به ارزش افزوده ایجاد شده در بخش مسکن و املاک، ساخت و سازهای غیرمجاز در قالب تفکیک، قطعه بندی، دیوارکشی و غیره بیشتر شده است.
نظر شما