۲۴ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۲۲

لطیفی در صحن مجلس:

حکمرانی الکترونیک ماموریت‌ دولت سیزدهم است

حکمرانی الکترونیک ماموریت‌ دولت سیزدهم است

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت:یکی از مأموریت‌های اصلی ما در دولت سیزدهم موضوع حکمرانی الکترونیک و دولت هوشمند است،

به گزارش خبرنگار مهر، میثم لطیفی صبح امروز (سه‌شنبه ۲۴ خرداد ماه) در صحن علنی مجلس توضیحاتی درباره شرایط فعلی جمع‌آوری اطلاعات و داده‌های کشور و یکپارچه‌سازی سامانه‌ها ارائه داد و گفت: امروز حلقه مفقوده حکمرانی کشور «داده» است. ما داده و اطلاعات کافی برای اداره کشور در برخی بخش‌ها را طی سال‌های گذشته نداشته‌ایم و این موضوع باعث شده برای تصمیم‌گیری، دقت و کیفیت لازم را نداشته باشیم. ما نیازمند داده‌های جامع، سطحی و عمیق هستیم.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده که خوداظهاری در جمع‌آوری داده‌ها با خطاهایی مواجه است که امکان بهره‌مندی از داده‌ها در اداره کشور را به ما نمی‌دهد بنابراین ۲۰ سال قبل موضوع دولت الکترونیک و پس از آن حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت در دستور کار قرار گرفت.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور افزود: یکی از مأموریت‌های اصلی ما در دولت سیزدهم موضوع حکمرانی الکترونیک و دولت هوشمند است، البته درباره اینکه چرا اهداف این حوزه محقق نشده، دلایل متعدد فنی، فرهنگی و نهادی وجود دارد.

لطیفی گفت: در حوزه نهادی حکمرانی الکترونیک با تعدد نهادهای مجری و تصمیم‌گیر در عرصه حکمرانی الکترونیک مواجه هستیم؛ تعددی که گاهی مسئولیت بخش‌های مختلف را مبهم می‌کند و ما نمی‌دانیم از چه کسی باید سوال بپرسیم.

وی تأکید کرد: تعدد شوراها، کمیسیون‌ها و دستگاه‌های اجرایی در این موضوع یکی از مشکلاتی است که از نمایندگان می‌خواهیم انسجام لازم را درباره آن ایجاد کنند.

لطیفی در رابطه با عوامل فرهنگی عدم تحقق حکمرانی الکترونیک اظهار کرد: فرهنگ میل به محرمانه‌سازی اطلاعات باعث شده داده‌ها در پستوی ادارات باقی بماند و ما برای حکمرانی گاهی‌اوقات اطلاعات را به صورت بخشی داریم اما این اطلاعات جامع و یکپارچه نیستند تا بتوانیم به آنها در تصمیم‌گیری‌ها استناد کنیم.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور اضافه کرد: موضوع دیگر، فرهنگ مالکیت داده‌ها است. گاهی وقتی از برخی دستگاه‌های اجرایی می‌خواهیم اطلاعات خود را در اختیار ما بگذارند، احساس مالکیت به داده‌ها دارند درحالی‌که داده یک سرمایه ملی و جزئی از اموال عمومی است.

وی تأکید کرد: داده‌های ملی باید در خدمت تصمیم‌گیری‌های ملی قرار گیرد که این موضوع نیز باعث شده گاهی‌اوقات با مشکلاتی مواجه باشیم.

لطیفی با بیان اینکه فرهنگ بی‌اعتمادی و نفی دیگران، آسیب دیگری در حوزه حکمرانی الکترونیک است، عنوان کرد: تعداد زیادی از سامانه‌ها و دستگاه‌ها ایجاد شده که اطلاعات آنها به جهت بی‌اعتمادی به یکدیگر، یکپارچه و منسجم نمی‌شود البته تصمیماتی گرفته شده و مجموعه‌هایی برای تبادل داده‌ها و اطلاعات در دولت ایجاد شده و دولت سیزدهم نیز در جلسات متعدد یکپارچه‌سازی داده‌ها در سامانه‌های مختلف را پیگیری می‌کند تا بتوان از اطلاعات منسجم در جهت تصمیم‌گیری‌های مهم استفاده کرد.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم سعی کردیم سامانه‌ها را یکپارچه کنیم و تأکید داشتیم که نیازمند ساماندهی سامانه‌های اداره کشور هستیم. ما دچار تعدد سامانه‌ها هستیم درحالی‌که دنیا به سمت الگوی پنجره واحد خدمت در حال حرکت است. خوشبختانه در بودجه ۱۴۰۱ به موضوع توجه شده و اکنون نیز همکاری‌های لازم با وزارت ارتباطات در حال انجام است.

وی تصریح کرد: یکی از عرصه‌های مهم در حکمرانی، خدمت دولت به دولت و همچنین خدمت دولت به کارکنان در عرصه مدیریت منابع انسانی و سرمایه انسانی است. امروز در حال یکپارچه‌سازی ۹ سامانه هستیم تا با انسجام داده‌های آنها، تصمیمات دقیق، جامع و متناسب با نیاز عرصه اداری کشور اتخاذ کنیم.

لطیفی با اشاره به اینکه پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری معروف به «پاکنا» از حیث انسجام داده‌ها ایجاد شده است، گفت: در ۹ ماه گذشته با تلاش همکاران در سازمان اداری و استخدامی کشور و با استفاده از دانش فنی متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و همراهی نهادها و سازمان‌های مربوطه، این موضوع مهم را برای تسریع انسجام داده‌های موجود پیگیری کرده‌ایم. تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد کل کارکنان دولت که اطلاعات آنها در پاکنا ثبت شده، ۲ میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۶۶ نفر بوده است. اطلاعات برخی شرکت‌ها و مؤسسات به علت عدم کسب مجوز استخدامی در سامانه پاکنا ثبت نشده است.

وی ادامه داد: از تعداد کل افراد ثبت شده، یک میلیون و ۴۲۹ هزار و ۷۸۰ نفر کارمند رسمی دولت، ۳۰۲ هزار و ۲۴۲ نفر کارمند پیمانی دولت و ۲۲۱ هزار و ۲۱۷ نفر قراردادی هستند.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در پایان خاطرنشان کرد: امید است با یکپارچه‌سازی نظام اداره کشور در حوزه اطلاعات با همکاری و همیاری نمایندگان، قوه مجریه و سایر نهادها روند را تسریع کنیم و در آینده تصمیمات مبتنی بر داده‌های به روز و ثبت‌محور اتخاذ شود.

کد خبر 5513959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha