۲۵ خرداد ۱۴۰۱، ۱۵:۳۴

وضعیت نامطلوب مصلای بانوان در مساجد انگلیس

وضعیت نامطلوب مصلای بانوان در مساجد انگلیس

زنان مسلمان در انگلیس به دلیل وضعیت نامطلوب مصلای اختصاص یافته به آنان در مساجد ناراضی هستند و خواستار تغییرات واصلاحاتی در این زمینه هستند و مقاله زیر به بخش هایی از این مشکلات می پردازد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره نت، فایزه حسین (۲۲ ساله) در لندن دراین باره گفت: هنگامی که برای شام با دوستانم بیرون رفته بودیم وقتی خواستیم برای اقامه نماز به مسجد برویم ما را به سمت یک زیرمین تاریک و تنگ هدایت کردند و این مکانی بود که به مصلای بانوان در یک مسجد اختصاص داده شده بود.

وی افزود: فرش آن نمدار بود و احساس کردم بر اثر باران خیس شده است و سرویس‌های بهداشتی نیز خوب نبود و مصلی از نور کافی برخوردار نبود.

بعد از مدتی با مسئول مسجد صحبت کردم و گفتم با وجود این مشکلات بانوان ترجیح می‌دهند که در خانه نماز بخوانند تا به مسجد بیایند.

بر اساس این مشکلات در مصلای بانوان، سامان جاوید، نویسنده و روزنامه نگار، در گزارشی که روزنامه ایندیپندنت آن را منتشر کرده درباره تجربه خود و زنان مسلمان در مساجد مختلفی در انگلیس نوشت.

وی در این مقاله به بخش‌هایی از مشکلات مصلای بانوان در مساجد پرداخته است.

سامان جاوید می‌نویسد: احساس می‌کنم بسیاری از زنان مسلمان انگلیس نیز احساس من را دارند و آنها به دلیل وضعیت نامطلوب بخش مصلای بانوان مساجد ناراحت و معترض هستند.

وی در این مقاله همچنین با انتقاد از وضعیت موجود در مکان‌های اختصاص یافته برای اقامه نماز زنان می‌نویسد: گمان می‌کنم فرش‌ها در مصلای آقایان نرم‌تر زیباتر است و مکان اختصاص یافته برای آنها هم از نور کافی برخوردار است و هم تهویه هوای مناسب دارد. این درحالی که مصلای بانوان در تصور من اتاق کوچکی است که نور کمی به آن وارد می‌شود.

انتقاد از وضعیت مصلای بانوان درحالی مطرح می‌شود که بر اساس یک نظرسنجی انجام شده در سال ۲۰۱۷ از حدود هزار و ۷۹۵ مسجدی که در سراسر انگلیس وجود دارد ۷۲ درصد آنها مکانی برای اقامه نماز بانوان دارند و در برخی مساجد هم تنها در مناسبت‌های ویژه اسلامی مثل ماه رمضان، عید فطر و عید قربان زنان اجازه ورود به مساجد را دارند و ضمن اینکه برخی مساجد به دلیل فضای کم خود نیز در مناسبت‌ها تمام فضای خود را به آقایان اختصاص می‌دهند.

بر اساس گزارش ایندیپندنت، وضعیت نامناسب برخی از مساجد در قسمت‌های مربوط به بانوان باعث شده کمپین‌هایی به منظور بهبود وضعیت موجود ایجاد شود و براساس آماری که در این باره منتشر شده است، حدود ۷۵ درصد از مساجد نیازمند اصلاحات هستند تا اینکه بانوان هم از شرایط مناسب برای اقامه نماز در مساجد برخوردار شوند.

در این مقاله همچنین آمده است که با این وجود، اعتراضات بانوان باعث ایجاد تغییراتی در این زمینه شده و بانوان توانسته اند در شوراهای مساجد و کمیته‌های مشورتی اداره آنها نقش بیشتری داشته باشند، اما هنوز شکاف‌هایی که در این عرصه وجود دارد که هنوز به طور کامل برطرف نشده است.

کد خبر 5515111

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha