به گزارش خبرنگار مهر، مدیریت شهری بهدلیل تعدد خدماتی که به شهروندان ارائه میدهد، همواره در پایتخت کشور از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است و به نوعی بسیاری از ابعاد زندگی شهروندان با خدمات مدیریت شهری و شهرداری تهران گره خورده است.
در این بسته خبری به گوشهای از خدمات مدیریت شهری میپردازیم.
عملیات تراش و روکش آسفالت در منطقه ۱۱ آغاز شد
سید محمد موسوی ضمن بازدید از نخستین شب اجرای عملیات تراش و روکش آسفالت در خیابان معیری از آغاز عملیات تراش و روکش آسفالت در این خیابان خبر داد و گفت: با توجه به تحقیقات به عمل آمده و بررسی وضعیت نامناسب آسفالت در خیابان معیری، حجم تردد بالای این خیابان، پیوستهای اجتماعی و درخواست مکرر شهروندان و احصاء مسائل و اولویتبندی سهمیه آسفالت در محلههای مرکزی تهران، عملیات تراش و روکش آسفالت در خیابان معیری آغاز شد.
شهردار منطقه ۱۱ گفت: دارالولایه شهر تهران، تاکنون بیش از هزار متر مربع از این معبر تراش آسفالت شده است و حدود ۱۵۰ تن آسفالت نیز اجرا شد.
وی افزود: متراژ کل این خیابان هفت هزار متر مربع است که برای اجرای عملیات در کل مسیر، ۱۱۰۰ تن آسفالت سهمیه داده شده است.
موسوی از صبر و شکیبایی و همراهی شهروندان در محله منیریه و خیابان معیری برای اجرای این پروژه تشکر کرد و گفت: عمر روکش آسفالت برخی از معابر منطقه ۱۱ به چندین سال میرسد و اکثر معابر منطقه نیاز به روکش آسفالت دارند؛ لذا با پیگیریهای بهعمل آمده عملیات نوسازی آسفالت از یکشنبه مورخ ۲۷ خرداد آغاز شد و تا پایان فصل تابستان اکثر معابر منطقه که آسفالت آنها فاقد کیفیت هستند، نوسازی خواهند شد.
گرهگشایی از مشکل ۱۱ ساله مالکین خیابان قزوین
جلسه شورای معاونین شهرداری منطقه دارالشهدا با حضور رضا شنگی، معاونین و جمعی از مدیران شهری در سالن کنفرانس شهرداری برگزار شد. بر اساس طرح تفصیلی جدید شهر تهران، روند نوسازی پهنه املاک محور قزوین که در مناطق ۱۷ و ۱۰ شهرداری تهران واقع شده در طی ۱۱ سال گذشته، ثابت مانده بوده است. با توجه به ضرورت نوسازی بافت فرسوده و تأکیدات و اهمیت مسئله برای مدیریت شهری پایتخت برای خروج این محدوده از رکود ساخت و ساز، افزایش جذابیت اقتصادی و بالا بردن محرکهای توسعه و نوسازی، پیشنهاد تغییر پهنه محور از پهنه S به پهنه M در دستورکار مدیریت شهری قرار گرفته است.
پس از انجام مطالعات و برگزاری جلسات کارشناسی، تغییر در این محور مورد موافقت کارگروه فنی کمیسیون ماده پنج شهر تهران قرار گرفت. پس از تصویب نهایی و ابلاغ دبیرخانه این کمیسیون، این محور شاهد جهشی بزرگ در امر نوسازی بافتهای متراکم، فرسوده، ریزدانه، ناایمن و بی دفاع شهری خواهد بود.
شهردار منطقه در همین خصوص گفت: با پیگیریهای شهرداری منطقه ۱۰ و همکاران ما در منطقه ۱۷، طی جلسهای در کمیسیون کارگروه ماده ۵، مصوب شد بخشی از پهنه محور قزوین در منطقه ۱۰ و بخشی در منطقه ۱۷ تغییر کند که این مسئله اتفاق بزرگی برای مدیریت شهری است.
با توجه به گزارش معاونت برنامهریزی شهرداری منطقه و بر اساس بررسیها و ارزیابیهای انجام گرفته، شاخصهای ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۰ به نسبت شش ماهه نخست با رشد مطلوبی مواجه شده است. در این جلسه شهردار منطقه بر لزوم اجرای پروژههای توسعه محلهای و توجه به نواحی و تقویت ناحیه محوری در راستای ارائه خدمات بهتر و با کیفیت به شهروندان را تاکید کرد.
در پایان این جلسه دستوراتی در خصوص تشکیل هئیت اندیشهورز، اقدام لازم در خصوص توسعه فضای سبز در محلات کم برخوردار، پیگیری و اقدام لازم برای اتصال برخی از املاکی که به شبکه فاضلاب متصل نشده اند نیز، صادر شد.
۲۱ ساختمان ناایمن در منطقه ۱۹ اخطار تخلیه دریافت کردند
مهدی هدایت با بیان اینکه برای ساکنان ۲۱ ساختمان ناایمن و فاقد پایان کار در ناحیه سه منطقه ۱۹ در راستای پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار اخطار تخلیه صادر شد، گفت: ۲۱ ملک در ناحیه سه که اقدام به ساخت و ساز برخلاف مفاد پروانههای صادره کرده اند و منجر به صدور رأی قطعی تخریب از کمیسیون ماده ۱۰۰ شد، اخطاریه تخلیه دریافت کردند.
شهردار منطقه ۱۹ ادامه داد: در راستای صیانت از جان و مال شهروندان به ساختمانهایی که دارای مازاد طبقه و فاقد استحکام و ایمنی هستند اخطارهای لازم با تعیین مهلت مقرر بهمنظور تخلیه این املاک ارسال شد و در صورت عدم اقدام مالک برای رفع خطر، شهرداری با همکاری مراجع قضائی رأی تخریب را اجرا میکند.
اجرای ۸۳ پروژه توسعه محلی در منطقه دو
مهدی صالحی در نشست کمیته فنی با بیان اینکه تدوین سیاستهای مناسب و برنامهریزی در راستای ارتقای خدمت در محلات از رویکردهای مدیریت شهری است، گفت: ۸۳ پروژه توسعه محلی در دو بخش مستمر و غیرمستمر در سال ۱۴۰۱ پس از مطالعات کارشناسی و نیازسنجیهای محلهای منطبق با مطالبات مردمی تدوین و پیشبینی شده است.
شهردار منطقه دو اجرای پروژههای کوچک مقیاس در محله را گامی برای بازپیرایی شهر و تغییر و تحول در محلهها دانست و تصریح کرد: مدیریت مشارکتی در اجرای این پروژهها محقق شده است.
وی با بیان اینکه مهمترین هدف مدیریت شهری در اجرای این پروژهها، رفع نیازهای واقعی و ضروری شهروندان است، افزود: پروژههای تعریف شده بیشتر مبتنی بر بهسازی فضاهای عمومی محله، در قالب ۴۶ پروژه عمرانی، ۲۴ پروژه در حوزه خدمات شهری و ۱۰ پروژه ترافیکی طراحی و در حال اجرا است.
صالحی با اشاره به نقش تأثیرگذار پروژههای توسعه محلی در افزایش رضایتمندی شهروندان، بیان کرد: پروژههای توسعه محلی شامل مواردی چون مسقف کردن پایانه تاکسیرانی سازمان آب، توسعه سرای محله پونک، اجرای اصلاح هندسی، عملیات تراش و روکش آسفالت، بهسازی سرویس بهداشتی بوستانها و… است که امیدواریم با اجرای این پروژهها که برگرفته از انتظارات بر حق ساکنان محلهها است، بتوانیم نیازها و مطالبات واقعی مردم را به اجرا برسانیم.
شناسایی ۱۰۰ ساختمان ناایمن در غرب تهران
کمیته شناسایی و تعیین تکلیف ساختمانهای ناایمن منطقه ۹ با حضور شهردار و مدیران شهری با هدف تعیین تکلیف اماکن ناایمن برگزار شد. سید محمدرحیم مرتضوی با تاکید بر مبحث ایمنی شهری گفت: با عنایت به بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها در راستای تأمین ایمنی و حفظ حقوق شهروندان، مدیریت شهری شناسایی و برخورد قاطع با ساختمانهای ناایمن را در دستور کار قرار داده است.
شهردار منطقه ۹ با اشاره به گستردگی بافت فرسوده این منطقه عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ مورد ساختمان ناایمن شناسایی و اخطار قانونی برای این ساختمانها از جمله املاک ریزشی و ناایمن صادر و به مالکین ابلاغ شده است.
وی در ادامه گفت: پنج گود پرخطر و ناایمن نیز شناسایی و اخطار لازم برای رفع خطر به مالکان ابلاغ شده، همچنین گودهای مذکور در مرحله ایمنسازی و رفع خطر زیر نظر مهندس ناظر قرار دارد.
مرتضوی در پایان تصریح کرد: با وجود بافت ناپایدار و فرسوده گسترده در محدوده منطقه ۹، مباحث ایمنسازی ساختمانها و فضای شهری جز اولویتهای مدیریت شهری است. در این راستا کمیته ایمنی ساختمانها تشکیل شده و بهصورت مستمر و با جدیت به کار خود ادامه خواهد داد.
تعیین تکلیف املاک طرح بزرگراه شوش شرقی پس از ۴۰ سال
شهردار منطقه ۱۵ از موافقت کارگروه فنی کمیسیون ماده پنج شهر تهران با خارج شدن ۹۵ درصد پلاکهای داخل طرح تعریض خیابان شوش و محله طیب از طرح خبر داد و گفت: نوسازی املاک خارج شده از طرح پس از ۴۰ سال امکان پذیر شد.
سید مهدی صباغ به ویژگیها و اهمیت محور شوش اشاره کرد و گفت: خیابان شوش با عملکرد شریانی درجه یک، به طول تقریبی یک کیلومتر به عملکرد جمع پخش کننده محلی تبدیل شد.
وی با اشاره به بافت فرسوده املاک این محدوده و آسیبهای اجتماعی و نارضایتی شهروندان گفت: طرح تفصیلی محور شوش شرقی حدفاصل خیابان ۱۷ شهریور تا خیابان خاوران بازنگری شد و عرض این محور از ۴۵ متر به ۲۰ متر تغییر یافت.
شهردار منطقه ۱۵ ادامه داد: با این اقدام مشکل ۴۴۰ پلاک بلاتکلیف واقع در این محور پس از ۴۰ سال گره گشایی شد.
وی گفت: با توجه به اینکه در ۱۵ سال گذشته این طرح تنها ۲۰ درصد پیشرفت داشت، همکاران ما در معاونت معماری و شهرسازی تصمیم به بازبینی طرح کردند و در این بازبینی مشخص شد که نیازی به عرض ۴۵ متر برای خیابان شوش نیست.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به بازبینی طرح، هم اکنون تنها لازم است حدود ۲۱ پلاک تملک شود و اجرای پروژه سرعت بسیار بیشتری به خود میگیرد.
شهردار منطقه ۱۵ همچنین در خبر خوش دیگر برای ساکنان این محله گفت: با توجه به تملک تعدادی از پلاکها در ۱۵ سال گذشته و خارج شدن این اراضی از طرح، حدود هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع فضای شهری جهت تبدیل به بوستان، سالن ورزش، استخر و ارائه سایر خدمات عمومی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
نظر شما