محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهتمام وزارت علوم برای اشتغالزایی فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: معاونت پژوهشی و دفتر ارتباط با صنعت در تلاش است با همکاری وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی هماهنگیهایی را برای بهبود دورههای کارآموزی، کارورزی و هدایت شغلی داشته باشد؛ چرا که قطعاً خروجی این تلاشها منجر به افزایش آمار اشتغال فارغ التحصیلان خواهد بود.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با اشاره به اینکه این دفتر برنامههایی را در راستای افزایش اشتغال زایی دانشجویان در دستور کار خود قرار داده است، افزود: یکی از چالشهای مهم در نظام آموزش عالی کشور، عدم توازن در تأمین نیروی انسانی، تناسب آموختهها با نیازهای کشور و عدم اشتغال مناسب دانشآموختگان دانشگاهی است.
وی افزود: در همین راستا در دانشگاهها دفاتری تحت عنوان دفتر هدایت و مشاوره شغلی جهت مشاوره اشتغال، کارآفرینی، فعالیتهای دانش بنیان، تدوین طرح کسب و کار و برگزاری دورههای مهارت افزایی در گروه ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه تأسیس شده است. در سالهای اخیر ۴۰ مرکز هدایت شغلی و کاریابی در دانشگاهها ایجاد شد و حمایتهای مالی اولیه از آنها صورت گرفت که گسترش این مراکز در دستور کار قرار دارد.
سیف یکی دیگر از برنامههای این وزارتخانه را برگزاری دورههای مهارت افزایی برای دانشجویان عنوان کرد و گفت: در راستای افزایش نرخ اشتغال و توسعه مهارتهای فردی دانشجویان، در سالهای اخیر بیش از ۸ هزار دوره مهارت افزایی در دانشگاهها برگزار شده است.
این مقام مسئول وزارت علوم با تاکید بر اینکه انتظار داریم وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی مثل وزارت نفت، وزارت نیرو، وزارت کار و … اهتمام و توجه بیشتری در راستای بهبود اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی داشته باشند، گفت: در راستای بهبود اشتغال فارغ التحصیلان وزارت علوم ۱۱ پیشنهاد اجرایی به همراه ریزمحورهای آن آماده کرده و آن را به وزارت کار تحویل داده است تا در صورت لزوم این محورها در شورای عالی اشتغال مطرح و در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: ضرورت تدوین اطلاعات و آمار بازار کار به صورت مستمر و دقیق، بازنگری و متناسب سازی مستمر برنامههای درسی، پایش مستمر وضعیت اشتغال دانش آموختگان، ارائه مشاورههای شغلی در حوزههای تخصصی مختلف و ساماندهی و افزایش کیفیت دورههای کارآموزی و کارورزی از جمله پیشنهادات وزارت علوم به شورای عالی اشتغال به شمار میرود.
سیف تدوین مهارتهای شغلی متناسب با مشاغل مختلف، برگزاری دورههای مهارت افزایی مشترک دانشگاه و صنعت متناسب با نیاز بازار کار، برگزاری بازدیدهای تخصصی با همکاری صنایع و بنگاههای تخصصی، اطلاع رسانی مستمر فرصتهای شغلی، برگزاری نمایشگاههای کار و معرفی مشاغل، ارتقای شایستگی حرفهای دانش آموختگان و آشنایی با شرایط بازار کار را از دیگر محورهای پیشنهادی این وزارتخانه عنوان کرد.
نظر شما