به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در نشست شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه تهران گفت: اعتقادمان این است که یکی از مهمترین و شاید اصلیترین نقش و مسئولیتهایی که به عنوان مسئول دانشگاه داریم، مجری احکام الهی بودن است.
مؤلف کتاب اصول مدیریت از دیدگاه اسلام گفت: در بحثهای مدیریتی فارغ از بحث اسلامی و غیراسلامی، یکی از اصلهای مهم در نظارت و کنترل، نظارت فرهنگی و نظارت همگانی است. امر به معروف و نهی از منکر یکی از مصداقهای خیلی بارز این نظارت همگانی است.
مقیمی با اشاره به آموزههای دینی و سیره ائمه معصومین علیهمالسلام، درباره ویژگیهای لازم برای آمران به معروف و ناهیان از منکر، گفت: آمران به معروف و ناهیان از منکر لازم است که دارای مهارت اطلاعاتی (آگاهی نسبت به احکام دین)، مهارت رفتار عاقلانه و مهارت رفتار محبتآمیز باشند.
وی با یادآوری سه شیوه انفرادی، گروهی و دولتی برای امر به معروف و نهی از منکر از صدر اسلام تاکنون، اظهار داشت: ما باید فرآیند اجرای امر به معروف را از خودمان شروع کنیم. در زمینه مراحل سه گانه امر به معروف و نهی از منکر، مرحله قلبی و زبانی میتواند به صورت فردی اتفاق بیفتد ولی تاکید داریم که مرحله عملی، در ساختار نظام مدیریت دانشگاه عملیاتی شود.
رئیس دانشگاه تهران افزود: متأسفانه برای اجرای احکام الهی، ساختارمند عمل نکردهایم. برای جبران این نقیصه، ستاد امر به معروف و نهی از منکر را در دانشگاه تهران شکل دادیم تا بتوانیم با معرفت و عقلانیت به سمتی برویم که شاهد بهبود زیست فرهنگی در دانشگاه و جامعه باشیم.
مقیمی خاطرنشان کرد: تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر از این جهت هم حائز اهمیت است که ساختاری ایجاد کنیم تا افرادی که به لحاظ آگاهی به مسائل و احکام دینی صلاحیت امر به معروف و نهی از منکر را ندارند، نتوانند از فضایی که باید برای اجرای این فریضه ایجاد و دنبال شود، سو استفاده کنند و اجرای این فریضه دینی را با چالش مواجه سازند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین بر لزوم استفاده از ابتکار و روشهای خلاقانه دانشگاهیان برای دعوت به دینداری و صیانت از ارزشهای اسلامی، افزود: این فضا وجود دارد که اگر اساتید، دانشجویان و کارکنان پیشنهادهایی برای ورود به فاز اجرایی فریضه امر به معروف و نهی از منکر دارند، در شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه، دیدگاهها و نظرات خود را مطرح کنند و بر اساس نتایج هماندیشی شاهد اجرای اثربخش آنها باشیم.
وی از طراحی دانشگاه تهران برای برگزاری کنگره بینالمللی گوهرشاد به عنوان یک حرکت اقناعی و ایجابی برای فرهنگسازی عفاف و حجاب و معرفی الگوی زن مسلمان خبر داد و گفت: هدف این است که در کنگره مذکور ضمن الگوسازی و فرهنگسازی، زن مسلمان واقعی را در ایران و جهان اسلام معرفی کنیم.
وی به برگزاری نمایشگاه حجاب و عفاف در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برای عرضه الگوهای متنوع پوشش اسلامی به عنوان دیگر حرکت ایجابی برای ترویج فرهنگ حجاب در جامعه دانشگاهی اشاره کرد.
نظر شما