به گزارش خبرنگار مهر، سعید سروری صبح سه شنبه در نشست خبری اظهار کرد: پروانههای بهرهبرداری از چاههای کشاورزی که صادر شده یک ساعت کارکرد و دبی و حجم تخلیه سالانه مشخصی دارد که بر اساس آن باید آب چاهها مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از سال ۹۹ شروع به نصب کنتورهای هوشمند بر چاههای کشاورزی کردهایم، بیانکرد: نصب کنتورهای هوشمند میزان برداشت و تخلیه را کنترل و به حد مجاز میرساند و در واقع برداشت آب از چاههای کشاورزی را کاهش ندادهایم بلکه اضافه برداشتها کنترل شده است.
سالانه ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب کسری مخزن داریم
سروری با اشاره به اینکه ملاک تعیین ساعت کارکرد هر دشت بر اساس سند ملی آب تدوین شده است، ادامهداد: دغدغه اصلی کاهش میزان آب بوده چرا که در حال حاضر سالانه ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب کسری مخزن داریم.
وی با تأکید بر اینکه هدف نهایی ما ایجاد تعادل بین میزان برداشت از آبهای زیرزمینی با ورودی آن در حد تناسب باشد، بیانکرد: البته ما به گونهای عمل خواهیم کرد که کشاورزان هم از نظر تولید و درآمد مشکل خاصی نداشته باشند.
مدیرعامل آب منطقهای خراسانجنوبی گفت: ۹۶ درصد از چاههای برقی کشاورزی، ۵۵ درصد چاههای بخش صنعت و در بخش شرب ۷۰ درصد مجهز به کنتور هوشمند هستند و در مجموع در هر سه بخش ۸۶ درصد چاههای برقی نصب کنتور هوشمند را دارند.
سروری با بیان اینکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است، بیانکرد: هر آنچه که در کنترل مصرف آب چاههای بخش کشاورزی انجام میدهیم به واسطه حفظ منابع آبی برای آیندگان است.
صرفهجویی ۲۰۰ میلیون مترمکعبی در سال
وی با بیان اینکه در سند سازگاری با کم آبی جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز و همچنین جلوگیری از فعالیت چاههای غیر مجاز مطرح شده بوده که در این موارد اقدامات بسیار خوبی برداشتهایم، گفت: تنها با نصب کنتورهای هوشمند و جلوگیری از اضافه برداشتها در حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال میزان برداشت آب و ۲۵ درصد مصرف برق در بخش کشاورزی کاهش یافته است.
مدیرعامل آب منطقهای خراسانجنوبی اظهار کرد: در مورد انتقال آب به خراسان جنوبی از خلیج فارس از دو سال قبل به طور کلی موضوع به بخش خصوصی و وزارت صمت واگذار شده و در مورد انتقال آب از دریای عمان نیز پیگیر هستیم.
سروری بیانکرد: در مورد تأمین آب صنایع طبق قانون در دشتهای ممنوعه هر صنعتی با هر نیاز آبی که وجود داشته باشد بیش ۲۵ میلیون مترمکعب آب معادل نیم لیتر در ثانیه، مجاز به واگذاری یا تخصیص جدید نیستیم و مابقی نیاز باید از طریق چاه کشاورزی و تغییر کاربری تأمین کنند تا بهرهوری آب را داشته باشیم.
نظر شما