۸ تیر ۱۴۰۱، ۲:۳۷

مهر پیگیری کرد؛

«پارسیلون» همچنان بلاتکلیف/ از طرح منطقه ویژه اقتصادی چه خبر؟

«پارسیلون» همچنان بلاتکلیف/ از طرح منطقه ویژه اقتصادی چه خبر؟

خرم‌آباد- وضعیت «پارسیلون» به عنوان زخم کهنه صنعت لرستان همچنان در ابهام است، مسئولان می‌گویند که تبدیل آن به منطقه ویژه اقتصادی هنوز قطعی نشده و این صنعت معطل حسابرسی ویژه است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تعطیلی و یا نیمه فعال بودن واحدهای صنعتی یکی از چالش‌های حوزه تولید و اشتغال لرستان محسوب می‌شود، موضوعی که موجب شده بسیاری از فرصت‌های شغلی در این استان از دست برود.

«پارسیلون» زخم کهنه صنعت لرستان

در لرستان واحدهای صنعتی بسیاری وجود دارد که روزگاری در نوع خود از بهترین واحدهای اقتصادی در کشور محسوب می‌شدند، اما طی سال‌های گذشته و اخیر به دلیل برخی مسائل و مشکلات این واحدها دیگر آن پویایی گذشته را ندارند و به طور عمده رو به تعطیلی رفته‌اند.

«پارسیلون» خرم آباد که همواره از آن به عنوان «زخم کهنه» صنعت لرستان یاد می‌شود، سالهاست که تعطیل شده است، مجموعه‌ای که کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند و سهم خوبی در حوزه اشتغال و تولید لرستان بر عهده داشت.

متأسفانه این کارخانه بعد از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی شد و همین امر موجب تعطیلی و از کار بیکار شدن بیش از دو هزار کارگر آن شد.

«پارسیلون» همچنان بلاتکلیف/ از طرح منطقه ویژه اقتصادی چه خبر؟

در سال‌های اخیر پیگیری برای احیای این مجموعه صنعتی از سوی برخی از مسئولان لرستان در دستور کار قرار گرفت، یکی از روش‌هایی که برای احیا و فعالیت مجدد این مجموعه در دستور کار قرار گرفت، تبدیل شدن آن به منطقه ویژه اقتصادی بود و در این راستا نیز هیئتی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی ظرفیت‌های کارخانه «پارسیلون» خرم آباد و تبدیل شدن این کارخانه به منطقه ویژه اقتصادی به لرستان سفر کردند.

«پارسیلون» در دو راهی احیا یا تبدیل به منطقه ویژه اقتصادی

بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در سخنانی با اشاره به آخرین وضعیت مجموعه «پارسیلون» خرم آباد با مهر اظهار داشت: این مجموعه قبلاً متعلق به شرکت «آتیه دماوند» بوده است و در سال ۸۲ به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

وی ادامه داد: بخش خصوصی نیز از اهلیت مالی و فنی لازم در این رابطه برخوردار نبوده و در نهایت دوباره این مجموعه به شرکت «آتیه دماوند» بر می‌گردد و سرمایه گذار قبلی خلع ید می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با بیان اینکه الان این مجموعه به صورت کنسرسیوم با بانک‌هایی که به این مجموعه طلب دارند در اختیار این شرکت است عنوان کرد: در نهایت در راستای پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان و همچنین حل و فصل مسائل و مشکلات این مجموعه، مصوبه مربوط به این شرکت در دو بعد در دست پیگیری قرار گرفت.

جعفری تصریح کرد: یک بعد در خصوص راه اندازی واحد فعلی و بعد دیگر این بوده که از این ظرفیت برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد استفاده شود.

«پارسیلون» همچنان بلاتکلیف/ از طرح منطقه ویژه اقتصادی چه خبر؟

تبدیل «پارسیلون» به منطقه ویژه اقتصادی هنوز قطعی نشده است

وی با بیان اینکه برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در استان دو مصوبه داریم، یکی در شهرستان بروجرد و دیگری در شهرستان خرم آباد گفت: این مناطق ویژه اقتصادی هم دارای مصوبه دولت هستند و هم مصوبه مجلس را دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با تاکید بر اینکه الان باید این مصوبات با اولویت بخش خصوصی اجرا شوند تا فرآیند عملیاتی شدن آنها فراهم شود گفت: شرکت «پارسیلون» یکی از متقاضیان اجرای منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد است که درخواست آن اخذ شده و جلسات متعددی در بازه زمانی چهار ماه اخیر در رابطه با آن برگزار کرده‌ایم.

جعفری تصریح کرد: این مجموعه هنوز از سوی سازمان مسئول به دبیر مناطق آزاد کشور معرفی نشده است چرا که این امر مستلزم ارائه مطالعات و مواردی است که هنوز به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و استاندار لرستان ارائه نشده است، ما به عنوان یکی از گزینه‌های دارای ظرفیت برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی به این مجموعه نگاه می‌کنیم، اما هنوز قطعی نشده که این مجموعه منطقه ویژه اقتصادی است.

نیاز ۱۶۰ میلیاردی «پارسیلون»

وی در ادامه با اشاره به واحد فعلی «پارسیلون» نیز بیان داشت: در این راستا موضوع حسابرسی ویژه مطرح شده، بانک‌هایی که از این مجموعه طلب دارند و به صورت کنسرسیوم این مجموعه را راهبری می‌کنند، مقرر شده که بعد از سفر رئیس جمهور ظرف شش ماه حسابرسی ویژه در راستای تعیین دارایی‌ها، طلب‌ها و… را انجام دهند.

«پارسیلون» همچنان بلاتکلیف/ از طرح منطقه ویژه اقتصادی چه خبر؟

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بیان داشت: در پایان خرداد ماه موضوع حسابرسی این مجموعه به اتمام رسیده، بعد از این موضوع، ادامه کار به کارشناسان رسمی دادگستری ارجاع داده می‌شود و کارشناسان دادگستری نیز نسبت به ارزش گذاری سهم اقدام می‌کنند و در نهایت بانک‌ها متناسب با میزان طلبی که دارند از سهم برخوردار می‌شوند و متناسب با آن در راه اندازی مجموعه مشارکت می‌کنند.

جعفری با تاکید تاکید کرد: «پارسیلون» در سنوات گذشته در زمینه نخ نایلون فعالیت می کرده و الان نیز برنامه دارند که در صورت راه اندازی مجدد، نخ پلی استر تولید کند، تولید نخ پلی استر نیز مستلزم سرمایه گذاری‌های جدید است که شرکت اظهار کرده نیاز به ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات برای تأمین نقدینگی و تعیین تکلیف مطالبات این مجموعه دارد.

حسابرسی مجموعه در حال جمع بندی نهایی است

وی تاکید کرد: اینها همه منوط به حسابرسی ویژه است که فعلاً در دست انجام است و در مرحله ارزیابی سهم و تعیین سهم قرار دارد.

مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی نیز اخیر در سخنانی با اشاره به برگزاری جلسه با مدیرعامل پارسیلون و نماینده شرکت حسابرسی اظهار داشت: با اخذ دستور وزیر اقتصاد، بخشودگی جرایم مالیاتی از ۸۰ درصد قبلی به ۱۰۰ درصد رسیده است.

وی افزود: حسابرسی ویژه این مجموعه در حال جمع بندی نهایی است.

بنا بر این گزارش، در حالی «پارسیلون» خرم آباد چشم انتظار تبدیل شدن به منطقه ویژه اقتصادی و یا راه اندازی مجدد مانده که مصوبه سفر دولت سیزدهم به لرستان را نیز در کارنامه خود دارد و باید منتظر ماند و دید که آیا چرخ تولید در این واحد صنعتی دوباره بعد از سال‌ها به حرکت در می‌آید یا نه.

کد خبر 5526236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha