۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۲:۴۰

پرونده «نقاب یانکی‌ها»/۳؛

حقوق بشر آمریکایی در اندیشه و کلام رهبر معظم انقلاب

حقوق بشر آمریکایی در اندیشه و کلام رهبر معظم انقلاب

مسئله «حقوق بشر آمریکایی» همواره جایگاه ویژه ای در اندیشه و کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی داشته است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - رامین حسین آبادیان: اقدامات ایالات متحده آمریکا در نقض حقوق بشر در سراسر جهان همواره به یکی از مهمترین مسائلِ مورد بحث در مراکز مطالعات استراتژیک و نیز محافل سیاسی، مطرح بوده است. این مسئله [حقوق بشر آمریکایی] همواره جایگاه ویژه ای در اندیشه و کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی داشته است. مقام معظم رهبری تاکنون بارها و در مناسبت‌های مختلف به موضوع «حقوق بشر» آمریکایی پرداخته اند.

آمریکایی‌ها حقوق بشر را قبول ندارند

مقام معظم رهبری در یکی از فرازهای سخنان خود در خصوص حقوق بشر آمریکایی تأکید می‌کنند: «آمریکایی ها میگویند ما طرفدار حقوق بشریم! ما میگوییم: اصلاً شما حقوق بشر را قبول ندارید. شما معتقد به حقوق کمپانی‌ها و سرمایه‌داران بزرگ آمریکایی هستید. شما معتقد به منافع نامشروع رژیم آمریکا در سراسر دنیا هستید». این بخش از بیانات رهبر انقلاب اسلامی به خوبی بیانگر آن است که طرفداری از حقوق بشر تنها ادعایی برای فریب افکار عمومی است.

کما اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه عنوان می‌کنند: «طرح مسئله حقوق بشر توسط آمریکا برای فریب و وسیله فشار است». نگاهی هرچند گذرا به تحولات و حوادث سیاسی در سراسر جهان از جمله در آسیای میانه و بطور خاص در افغانستان، قاره آفریقا، آمریکای لاتین و حتی در خود جامعه آمریکا به خوبی نشان می‌دهد که مصادیق بارز نقض فاحش حقوق بشر در درجه اول توسط خود آمریکایی‌ها رقم می‌خورد.

بطور نمونه می‌توان به اظهارات جدید یک مقام اروپایی در باره موارد نقض حقوق بشر آمریکا در افغانستان اشاره کرد. مایک والاس، یکی از اعضای ایرلندی پارلمان اروپا در یک نشست پارلمانی در استراسبورگ گفت که ایالات متحده و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکنون با شعارهای بشردوستانه اما به بهانه‌های مختلف میلیون‌ها دلار را برای نابودی افغانستان خرج کرده اند.

کارنامه سیاه حقوق بشری

افزون بر این، رهبر معظم انقلاب اسلامی یادآور می‌شوند: «آمریکایی‌ها خجالت نمی کشند اسم حقوق بشر را می‌آورند؟ هرکس دیگری در دنیا ادعا بکند طرفداری از حقوق بشر را، دولتمردان آمریکا دیگر نباید این ادعا را بکنند، با این همه فضاحتی که در کارنامه آنها نسبت به حقوق‌بشر هست». واقعیت این است که در زمینه اقدامات آمریکا در نقض فاحش حقوق بشر در سراسر جهان می‌توان یک سیاهه عریض و طویل ارائه کرد.

آمریکایی‌ها از نظام‌های دیکتاتور در کشورهای جهان عرب حمایت به عمل می‌آورند. آنها از نظام‌هایی نظیر آل خلیفه برای سرکوب شیعیان بحرین حمایت می‌کنند. در یمن نیز این تسلیحات آمریکایی است که روزانه علیه مردم بی دفاع و بی گناه به کار گرفته می‌شود. در زمان اشغال افغانستان و عراق نیز آمریکایی‌ها صدها هزار تَن از مردم این دو کشور را به خاک و خون کشیدند. حمایت‌های گسترده از رژیم شاهنشاهی در ایران، جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی و بکارگیری استراتژی فشار حداکثری علیه تهران نیز تنها گوشه‌ای ناچیز از اقدامات ضد حقوق بشری واشنگتن علیه ایران محسوب می‌شود.

در همین راستا، رهبر انقلاب تأکید می‌کنند: «ما حکومت سیاه دیکتاتوری پهلوی را که از پنجه‌هایش خون می‌ریخت و از سر و پایش فساد می‌تراوید و در زیر سایه آمریکا و با کمک آمریکا و با تکیه به آن کشور، همه این جنایت‌ها را می‌کرد، از نزدیک لمس کرده‌ایم. حقوق بشر آمریکایی را این‌جا دیده‌ایم».

جنایات غیرانسانی علیه سیاه پوستان

ایالات متحده آمریکا علیرغم شعارهایی که در زمینه حقوق بشر سر می‌دهد، حتی حاضر نیست به صورت ظاهری، بر تبعیض نژادی در کشور خود سرپوش بگذارد. جنایاتی که در طول سالهای اخیر علیه سیاهپوستان و رنگین پوستان در نقاط مختلف آمریکا اتفاق افتاده است، نشان از آن دارد که واشنگتن حتی به رعایت بدیهی‌ترین اصول حقوق بشری در کشور خود نیز پایبند نیست.

در همین ارتباط، رهبر انقلاب می‌فرمایند: «سیاهان آمریکا همچنان تحت فشار و مورد ظلم و ستم و تبعیض‌اند. بیش از هشتاد نفر از فرقه‌ی داوودیان را که در یک خانه اجتماع کرده بودند، جلوی چشمان مرد و زن و کودک، زنده زنده در آتش سوزاندند؛ رعایت حقوق بشر آنها این است. آمریکا پرچم حقوق بشر را بلند می‌کند، ادّعای طرف‌داری از حقوق بشر می‌کند امّا هر چند روز یک بار در خیابان‌های شهرهای آمریکا یک بی‌گناهی، یک بی‌سلاحی به دست پلیس آمریکا به خاک‌وخون می غلتد؛ غیر از بقیّه جنایات و فجایعشان».

به دلیل همین جنایت‌ها بود که چندی پیش جمعی از وکلای حقوق بشری سرشناس از سراسر جهان کمیسیون بین‌المللی تحقیق را تشکیل داده و گزارش مفصلی از تاریخچه خشونت پلیس آمریکا منتشر کردند. هدف این گزارش، بررسی این نکته بود که آیا خشونت نژادپرستانه گسترده و سیستماتیک پلیسی علیه آفریقایی‌تباران در ایالات متحده به یک الگوی مشخص و موثق از نقض‌های حقوق بشر و آزادی بنیادین منتج شده است؟

این گزارش الگو و رویه خشونت نژادپرستانه پلیس در این کشور را در یک بستر تاریخی مملو از ظلم و تعدی شناسایی کرده‌اند که از مصادیق آن می‌توان به نابودی ساکنان بدوی آمریکا، بردگی آفریقایی‌تبارها، نظامی شدن جامعه و نژادپرستی ساختاری مداوم اشاره کرد.

افشای چهره ضد حقوق بشری در فلسطین و یمن

اقدامات ایالات متحده آمریکا در یمن و فلسطین یکی از مظاهری است که چهره ضد حقوق بشری واشنگتن را برملا می‌سازد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص تأکید می‌کنند: «[آمریکایی‌ها] به کمک سعودی می‌روند، مردم را در یمن آن جور در بازار و در مسجد و در مجلس عزا و در مجلس شادی و در بیمارستان و مانند اینها بمباران می‌کنند، ادّعای حقوق بشر هم می‌کنند».

ایشان همچنین عنوان می‌کنند: «مردم دنیا که همیشه در قضایای مختلف، شعار طرفداری از حقوق بشر را از زبان آمریکایی‌ها شنیده‌اند باید در آینه فلسطین، چهره زشت واقعیِ سیاست‌های آمریکایی را مشاهده کنند». اشاره رهبر انقلاب به اقدامات ضد حقوق بشری آمریکایی‌ها در یمن، حمایت‌های سیاسی واشنگتن از عربستان و نیز ارائه کمک‌های تسلیحاتی آن به متجاوزان سعودی است.

ایشان همچنین در مسئله فلسطین به حمایت‌های تمام قد ایالات متحده آمریکا از رژیم صهیونیستی در برابر فلسطینیان اشاره دارند؛ مردمی که به صورت روزانه در اقدامات تروریستی صهیونیست‌ها به خاک و خون کشیده می‌شوند.

کد خبر 5528454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha