۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۵:۱۲

دبیر شبکه سمن‌های زیست محیطی استان سمنان:

لزوم اعلام پایان کار معدن بوکسیت تاش/کانون آب‌ساز در معرض خطر است

لزوم اعلام پایان کار معدن بوکسیت تاش/کانون آب‌ساز در معرض خطر است

شاهرود- دبیر شبکه سمن‌های زیست محیطی استان سمنان با تاکید بر اینکه خواست مردم شاهرود و بسطام اعلام پایان فعالیت معدن بوکسیت تاش است، گفت: شاهوار، مهمترین کانون آب‌ساز منطقه در معرض خطر است.

به گزارش خبرنگار مهر، امیرحسین ولیان بعد از ظهر شنبه در دیدار جمع کثیری از مردم و فعالان زیست محیطی شهرستان شاهرود با نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس به میزبانی دفتر وی ضمن بیان اینکه معدن بوکسیت تاش بیش از یک دهه قبل مجوز گرفت در حالی که هیچکدام از مسئولان فکر نمی‌کردند با چه چالش جدی زیستی مواجه هستند، ابراز داشت: پس از چند سال به وضوح مشاهده شد که این معدن عرصه کوهستان شاهوار یعنی مهمترین کانون آب ساز و شاهرگ حیاتی شاهرود و بسطام را در می‌نوردد.

وی با بیان اینکه فعالان زیست محیطی در گیر جاده غیر ضروری و مخرب طبیعت در جنگل هیرکانی ابر بودند که توانستند از آن بحث سرفراز بیرون آمده و آن جاده را از دستور کار خارج کنند، افزود: از سال ۹۰ مخالفت خود را با معدن‌کاوی شاهوار کتبی و شفاهی بارها و بارها اعلام و از سال ۹۶ با شکل‌گیری یک پویش مردمی و همت عالی مردم، مسئولان و رسانه‌های این شهر توانستیم به تعطیلی موقت این معدن برسیم.

حضور گسترده اقشار مختلف مردم برای دفاع از شاهوار

دبیر تشکل جمعیت دیده‌بان طبیعت شاهرود با بیان اینکه خیلی افراد مفهوم توسعه را به معنای پایدار آن درک نمی‌کنند و چشمشان به ثروت بوکیست است، ابراز داشت: این افراد بر این باورند تنها ثروت شاهوار همان ذخایر بوکسیت است که باید از اینجا با هزار ریخت و پاش ببرند.

ولیان با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار سال سابقه تمدن بسطام و شاهرود در دامنه شاهوار استوار است، تصریح کرد: ما چگونه بر سر این شاخ بنشینیم و بن ببریم؟ چگونه منابع آبی را برای معدنی که مدت کوتاهی فعال است را به تاراج برده و ویران کنیم؟ در این پویش اقشار مختلف مردم اعم از بازاریان، کسبه، کشاورزان، اساتید دانشگاه، فرهنگیان و فعالان محیط زیست حضور دارند چرا که سرنوشت اصفهان، ارومیه و خوزستان را می‌بینند.

وی با بیان اینکه میدانیم اگر بنشینیم و صرفاً به ادارات محیط زیست و منابع طبیعی اکتفا کنیم عاقبت بر فنا است، افزود: در این ذخیره گسترده منابع طبیعی، محیط زیست و امور آب به صراحت به مسئولیت خود عمل نکردند، وقتی به منابع طبیعی گفته می‌شود که در قبال دو میلیون مترمربع از بین رفتن مرتع سکوت کردید در پاسخ می‌گویند جریمه آن را دریافت می‌کنیم یعنی تخریب شده عامل درآمد!؟

مرد چشم انتظار پایان فعالیت بوکست

این فعال زیست محیطی ضمن بیان اینکه با میلیاردها تومان نمی‌توان شاهوار زخمی را به حالت اول بازگرداند و امیدواریم در این برهه حساس که ایستاده‌ایم نقطه پایان کار معدن بوکیست تاش باشد، ابراز داشت: در طرح توسعه معدن ۲۰ برابر تخریب دارد، روی چهار رودبار دامنه شاهوار دو فرو چاله عظیم در نقشه نشان داده‌اند که ۷۰۰ متر قطر دارد و عمق آن اعلام نشده، لذا باید از مسئولان پرسید که امور آب منطقه‌ای کجا است؟ کجا روی رودبار اجازه حفر چاله می‌دهند؟ اینها همه تخلفات آشکار مسئولان ما است، در همان زمان اداره کل صمت سمنان این طرح را تأیید کرده است طرحی که می‌گوید روی رودخانه، معدن کاوی و حفاری کلید بزنید.

ولیان با بیان اینکه کسانی که منافعی دارند و سیاسی کاری می‌کنند ما را به توأم فریبی متهم خواهند کرد، تصریح کرد: برخی این مباحث را با وقاحت مطرح کردند اما ما با دلایل کارشناسی و فنی مطالبی را ارائه خواهیم داد که بدانند عوام فریب که هست!

وی با بیان اینکه امیدواریم ریشه این فتنه به دست نماینده مردم شاهرود و میامی کنده شده و تعطیلی دائم معدن بوکسیت را در دوره وی شاهد باشیم و این امر مهم از مجلس انقلابی برای مردم این دیار به یادگار باقی بماند، افزود: ما همچون دوران دفاع مقدس برای دفاع از این سرزمین ایستاده‌ایم.

کد خبر 5528734

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha