به گزارش خبرنگار مهر، علی عیدی ظهر دوشنبه در جلسه کمیته فنی بذر استان اظهار کرد: در سال زراعی جاری بر اساس برآوردهای انجام شده بیش از ۲۵ هزار تن بذر اصلاح شده گندم و جو توسط ۸ شرکت فرآوری و تولید بذر در استان تولید میشود که استان در زمینه تولید بذور اصلاح شده به خودکفایی رسیده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ واحد بوجاری رسمی در سطح استان فعالیت دارند که به کار بوجاری گندم و جو مشغول هستند، گفت: بیشک فعالیت واحدهای بوجاری باید در حیطه مجوزی که برای آنها صادر شده انجام شود و در غیر این صورت با آنها برخورد میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با تاکید بر ساماندهی مراکز فرآوری بذور در استان، تصریح کرد: همچنین شرکتهای بوجاری باید با نصب بنر یا تابلو به مردم اعلام کنند که فعالیت آنها صرفاً دریافت حقالعمل و ضدعفونی بذر و بوجاری است.
عیدی تاکید کرد: از مزایای استفاده بذرهای گواهی شده میتوان به یکنواختی محصول در مزارع، مدیریت بهتر نهادههای مصرفی از جمله انواع کودها و افزایش تولید در واحد سطح اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد: حمایت و نظارت بر شرکتهای فرآوری بذر برای تأمین بذور مورد نیاز استان و نظارت بر دستگاههای خودمصرفی باید در اولویت کارهای اجرایی سازمان قرار گیرد و با اجرای برنامههای آموزشی و ترویجی استفاده از بذور اصلاح شده بین کشاورزان باید افزایش پیدا کند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: بذر به عنوان پایه مهم تولید در محصولات زراعی به ویژه گندم و جو نقش مهمی در افزایش تولید دارد و یکی از نهادههای مهم و تأثیر گذار در جهت رسیدن به خودکفایی در تولید گندم محسوب میشود.
عیدی با اشاره به آغاز برداشت و خرید همزمان گندم در استان گفت: پیش بینی میشود امسال بیش از ۵۴۲ هزار تن گندم از سطح گندم زارها تولید و برداشت شود.
وی ادامه داد: امسال از مجموع ۳۸۱ هزار هکتار از اراضی زیر کشت این محصول، ۹۱ هزار هکتار به صورت آبی و ۲۹۰ هزار هکتار نیز به صورت دیم کشت شده است.
نظر شما