به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا حاجوی، در همایش علمی نقش مدیریت و معماری شهری و کاهش آسیبهای اجتماعی که با حضور علی آقامحمدی عضو تشخیص مصلحت نظام و جانشین وزیر کشور و رئیس طرح تحول محلات کشور، مدیران شهری منطقه یک و اساتید دانشگاهی و دیگر علاقه مندان برگزار شد با بیان مطلب فوق گفت: در حوزه فرهنگی و اجتماعی بیشترین کارکرد را شهرداری داشته است و در این خصوص ۳۷ وظیفه مدون از دستگاههای اجرایی احصاء شده که باید به شهرداری واگذار شود و این امر اوج تحول در شهرداری است.
شهردار منطقه یک افزود: در بخش طرحهای توسعه شهری که در کاهش آسیبهای اجتماعی اثرگذار است هیچ وجوهی از اقدامات فرهنگی در آن نیست و توسعه، کالبدی یا ترکیبی از آن دیده شده و حوزه فرهنگی در آن مغفور مانده است.
حاجوی تصریح کرد: در منطقه چارچوبی گذاشته شده و آن این است که اکثر پروژههای زیرساختی با پیوست اجتماعی اجرا میشود و این اقدام در مورد مدهای ترافیکی و غیره نیز مورد توجه قرار گرفته است.
شهردار منطقه یک بازگشایی عرصههای عمومی به نفع شهروندان و ایجاد مکانهایی چون قدمگاه امامزاده صالح (ع) را در کاهش آسیبهای اجتماعی و توسعه شادی و نشاط در جامعه مؤثر دانست و گفت: با بازگشایی عرصههای عمومی به نفع شهروندان سعی خواهیم کرد فضاهای مناسب شهری را در محلات آسیب زا ایجاد و از ظرفیت نخبگان و فرهیختگان محلی نیز استفاده کنیم.
آقامحمدی نیز با اشاره به محلههای کم برخوردار شهر تهران گفت: ۱۶۷ محله در وضعیت وخیم قرار دارند که میتوان از همین محلات کار را شروع کرد و چند مرحله را انتخاب و یکی از مناطق شهر تهران مانند منطقه یک را معین اجرایی این طرح کرد تا اقدام به احیا و بازسازی محلات با توجه به همه ابعاد آن کند.
عضو تشخیص مصلحت نظام گفت: فرهنگ پایه اصلی ساختار هر معماری است که باید با احیای فرهنگ قدیمی محلات این ساختار را ایجاد کنیم و معماران در احیای محلات محروم و کمبرخوردار به همه جوانب اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و غیره توجه کنند و ارتقا نشاط شادابی را مد نظر قرار دهند.
همزمان با روز دهیاریها و شهرداریها همایش علمی نقش مدیریت و معماری شهری در کاهش آسیبهای اجتماعی سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ در فرهنگسرای امام برگزار شد.
نظر شما