خبرگزاری مهر -گروه استانها - نوشین سلامت: محروم بودن از ابتداییترین زیرساختهای تحصیلی و فضای آموزشی کافی در کنار امکانات رفاهی معدود و محدود روایت تلخی است که شاید این روزها بسیاری از مردم روستاهای دورافتاده استان اردبیل با آن مواجهاند.
بدیهی است که ایجاد و توسعه فضاهای آموزشی در یک منطقه همسو با اهداف محرومیتزدایی، یکی از مهمترین اقدامات و عملکردهای ارگانهای آموزشی است که باید از تأمین سایر زیرساختها ارجح بوده و در اولویت توسعه شهری یا روستایی قرار گیرد.
از طرفی زندگی مردم در نقاط دور افتاده و محروم هرگز نباید دلیلی بر کمرنگ شدن اهمیت و ضرورت مدرسه سازی در روستاها و مناطق کم برخوردار باشد؛ چرا که غفلت از حوزه آموزش و قصور در روند توسعه فضاهای آموزشی میتواند تبعات فراوانی داشته باشد.
روستای «اوزون تپه علیا» با جمعیتی بالغ بر بیش از ۹۰ خانوار و بیش از ۵۰ دانشآموز ابتدایی، روستایی در حومه شهر اسلامآباد از توابع شهرستان پارسآباد مغان است، که طی دهههای قبل بیشتر دانش آموزان این روستاها به دلیل نبود فضای آموزشی در مرکز روستا، از تحصیل بازمانده یا در مسیر رفت و آمد به مدارس روستاهای همجوار دچار حادثه شده و تعدادی هم جان باختهاند.
حالا پس از بیش از سه دهه انتظار و پیگیری مردم روستای اوزون تپه علیا از نهادهای آموزشی محلی و استانی بالاخره تصمیم نهاد آموزشی و توسعه مدارس استان بر این شد تا یک باب مدرسه سه کلاسه در این روستا کلنگزنی و احداث شود.
این موضوع که با کش و قوسهای فراوان خود، یکی از دغدغههای مهم تیم خبری مهر بود، از آبانماه ۱۳۹۹ به صورت جدی توسط خبرنگار مهر پیگیری میشد که حاصل این پیگیریها انتشار دو گزارش با تیترهای «روایتی تلخ از شوق تحصیل / مشقی که برای همیشه ناتمام ماند» و «ساخت مدرسه روستای «اوزون تپه علیا» پس از ۳ دهه انتظار آغاز میشود» بود.
نقطه پایان انتظار و مصائب تحصیل با ساخت مدرسه
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل در این باره به خبرنگار مهر اظهار کرد: مدرسه سه کلاسه ابتدایی روستای اوزون تپه علیا پس از پیجویی های مستمر مردم روستا و مسئولان آموزشی شهرستان پارسآباد بالاخره کلنگزنی شد تا دانشآموزان این روستا برای تحصیل مجبور به رفت و آمد به روستاهای همجوار نباشند.
کل اعتبار در نظر گرفته شده برای مدرسه روستای اوزون تپه علیا ۲۰ میلیارد ریال است.
حسن محمدی ادیب با تاکید بر اینکه اعتبار ساخت این مدرسه از محل اعتبار مصوبات سفر رئیس جمهور است، اضافه کرد: کل اعتبار در نظر گرفته شده برای مدرسه روستای اوزون تپه علیا ۲۰ میلیارد ریال است.
به گفته وی این مدرسه در مساحتی بالغ بر ۱۸۲ متر مربع ساخته میشود که بعد از مکانسنجیهای مستمر و مطالعات لازم محل موردنظر تعیین و برای ساخت مدرسه به اداره کل نوسازی استان ابلاغ شده است.
دلنگرانیها جای خود را به شوق تحصیل میدهد
محسن پاکدل، یکی از اهالی روستای اوزون تپه علیا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پیش از این زمینی به مساحت بزرگتر برای ساخت مدرسه و مسجد از سوی اهالی به آموزش و پرورش و نوسازی معرفی شده بود، گفت: موقعیت مکانی مدرسه برای اهالی روستا بسیار اهمیت دارد اما آنچه که هم اکنون برای ما مهمتر بوده ساخت مدرسه و عدم رفت و آمد دانش آموزان روستا به روستاهای همجوار است.
جاده ترانزیتی که در حد فاصل روستای اوزون تپه علیا و اوزون تپه سفلی قرار گرفته است همیشه یکی از دلایل اصلی رعب و وحشت دانش آموزان و دلیل نگرانی والدین بود.
وی با اشاره به جاده ترانزیتی حومه روستای اوزون تپه علیا یادآور شد: این جاده که در حد فاصل روستای اوزون تپه علیا و اوزون تپه سفلی قرار گرفته است همیشه یکی از دلایل اصلی رعب و وحشت دانش آموزان و دلیل نگرانی والدین بود چرا که سلامت فرزندانما بیش از هر چیز دیگری برای ما اهمیت دارد.
به گفته پاکدل در سالهای اخیر پیگیریهای زیادی از بابت استقرار حتی یک باب مدرسه کانکسی در روستای اوزون تپه علیا شده بود که بیتوجهی به این موضوع در برههای از زمان باعث بازماندن تعدادی از دانشآموزان روستای مذکور از تحصیل شده بود.
مدرسهای که تا پایان ۱۴۰۱ به بهرهبرداری میرسد
رئیس آموزش و پرورش استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ساخت مدرسه در روستای اوزون تپه علیا خاطرنشان کرد: با همکاری اداره کل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان و آموزش و پرورش شهرستان پارسآباد مشکل مدرسه روستای اوزون تپه علیا برطرف شد که رویکرد ما برای توسعه فضاهای آموزشی در اولویت قرار دادن مناطقی است که مستعد ایجاد این فضاها بوده و دانشآموزان زیادی دارد.
کلامالله صفری گفت: طبق زمانبندی نوسازی مدارس استان عملیات ساخت و احداث مدرسه ابتدایی روستای اوزون تپه علیا تا پایان سالجاری به اتمام رسیده و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت که در کنار این موضوع استفاده از ظرفیت خیران مدرسهساز در دیگر مناطق محروم از فضای آموزشی استان مسئلهای است که برای ما اهمیت بالایی دارد.
همیشه اگر چه پایانی خوش نمیتواند سبب فراموشی مصائب و مشکلات گذشته باشد، اما ما ساخت مدرسه در روستای اوزون تپه علیا را بعد از تمام فراز و فرودهای سالهای اخیر به فال نیک گرفته و علیرغم خطرات و اتفاقات ناگوار این سالها، برای بیش از ۵۰ دانش آموزی که قرار است به زودی در جوار خانههای خود بر سر کلاس درس حاضر شوند، خوشحال هستیم.
نظر شما