۲۶ تیر ۱۴۰۱، ۱۶:۵۹

شورای «سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی هنر استان قم» تشکیل شد

شورای «سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی هنر استان قم» تشکیل شد

قم- شورای «سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی هنر استان قم» به ریاست مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دبیری حوزه هنری انقلاب اسلامی قم فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی روزبهانی رئیس حوزه هنری استان قم در نخستین جلسه شورای «سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی هنر استان قم» ضمن تبریک عید سعید غدیر خم، درباره لزوم تشکیل شورای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی هنر استان گفت: در گذشته به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی شورایی با حضور دست‌اندرکاران هنر استان قم برنامه‌ریزی و هماهنگی لازم برای انجام امور هنری استان در این هفته را تدبیر می‌کردند اما متأسفانه سال‌هاست که این شورا تعطیل شده‌است.

وی افزود: با توجه به دغدغه‌ی دستگاه‌های فرهنگی در امر «هنر متعهد» که شعار محوری هفته هنر انقلاب اسلامی‌ست و با هم‌فکری برخی از دستگاه‌های فرهنگی حاضر در این جلسه به این جمع‌بندی رسیدیم که دبیرخانه دائمی شورای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی هنر استان قم با حضور دستگاه‌های دغدغه‌مند این عرصه را تشکیل دهیم و در این شورا تصمیمات به عنوان مصوبه و به عنوان میثاق جمعی خواهد بود و همگی به آن پایبند خواهیم بود.

رئیس حوزه هنری استان قم در ادامه با اشاره به ویژگی‌های فرهنگی شهر قم گفت: با توجه به مرکزیت دینی و شیعی شهر قم، پررنگی بحث مهدویت در شهر، وجود حرم کریمه اهل بیت (س) شهر قم می‌بایست در بسیاری از عرصه‌ها به عنوان یک جهان‌شهر، پیشتاز و پیشرو باشد و خود تبدیل به یک مرجع برای حرکت‌های اینچنین شود. این مهم نیازمند هماهنگی و همراهی دستگاه‌های فرهنگی هنری این کلان شهر است که در قالب این شورا امکان‌پذیر خواهد بود.

در ادامه حجت‌الاسلام طباطبایی‌نژاد سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم نیز بر لزوم وجود چنین شورایی تاکید نمود و گفت: پر رنگ شدن حرکت‌های فرهنگی با هم‌افزایی بین نهادهای متولی اتفاق می‌افتد و این شورا با ضریب دادن به یک کار فرهنگی و اثر هنری متعهد می‌تواند آثار را ارزش‌گذاری کند و به عنوان یک اثر انقلابی مطلوب به جامعه معرفی کنند.

مهمترین اهرم اشاعه فرهنگ، هنر است

امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز گفت: برگزاری چنین جلساتی بی‌شک عایداتی خواهد داشت و منشأ اثر خواهد بود. متأسفانه دستگاه‌های فرهنگی نتوانسته‌اند این مهم را جا بیاندازند که مهمترین اهرم اشاعه فرهنگ، هنر است. باید فاصله اهالی هنر با مسئولان رفع شود تا برخی مشکلات و موانع برچیده شود.

مهدی کلانترزاده مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم نیز تصریح کرد: متأسفانه هنر غریب است و چنین شورایی باید به آن در شهر قم، ضریب نفوذ بدهد. پیشنهاد می‌دهم شأن این شورا علاوه بر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی نیز باشد تا بتوان اجرایی‌تر پیش رفت.

وی گفت: امسال سال برگزاری کنگره شهدای استان قم است و این شورا می‌تواند در مقام هم‌فکری، کمک خوبی به کنگره که تشنه‌ی ایده فرهنگی هنری ناب است، داشته باشد و شهرداری هم در قالب برنامه‌های فرهنگی هنری اجتماعی پای کار است.

شهر قم ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل در عرصه هنر دارد

وی بیان داشت: خوشبختانه شهر قم ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل بالایی در عرصه هنر دارد که با دوری از موازی‌کاری می‌توانیم پرواز بلندی به سمت اهداف‌مان داشته باشیم.

غلام‌حسین باقری نماینده صدا و سیمای مرکز قم نیز یادآور شد: باید هنر را به حوزه اندیشه و اندیشه‌ورزی نزدیک کنیم. هنر قدرت جذب دارد، با استفاده از این قدرت و ظرفیتی که در انقلاب و اسلام سراغ داریم باید به جذب مخاطبان بپردازیم.

همچنین محمد جواد شاکر معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه استان قم نیز تصریح کرد: میثاق و مبنای ما برای تشکیل این شورا می‌تواند این باشد که شورا برای ۵ سال آینده چه چشم‌اندازی دارد. اگر چنین چیزی وجود نداشته باشد ممکن است از مسیر منحرف شویم.

وی افزود: این شورا باید روی ساخت و اصلاح ذائقه مخاطب کار کند. البته که فرهنگ و هنر باید در برخی عرصه‌ها از جمله کسب و کار که ۷۰ درصد زندگی روزمره مردم در آنجا می‌گذرد، ارتباط برقرار کند. نکته مهم دیگر در عرصه هنر، شبکه‌سازی‌ست که باید مورد توجه قرار گیرد.

محمدحسن یزدی‌نژاد رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان قم نیز گفت: برای نهادی چون بسیج که در کف جامعه حضور دارد لزوم تشکیل چنین شورایی بیشتر حس می‌شود. وقتی ظرفیت‌ها یکجا جمع و از کار جزیره‌ای جلوگیری می‌شود، اثرگذاری بالا می‌رود.

وی عنوان کرد: پیشنهاد می‌دهم این شورا نقش اندیشه‌ورزی داشته باشد، چنین شورایی از نظر فکری و اجرایی می‌تواند برای بسیاری از مشکلات ایده و راه حل داشته‌باشد.

سید رسول حسینی نماینده‌ی آموزش و پرورش استان قم نیز به بخشی از برنامه‌های اجرایی این معاونت در روزهای اخیر اشاره کرد و برخی مشکلات پیش‌روی فرهنگ و هنر در عرصه فعالیت آموزش و پرورش استان را برشمرد.

در پایان حسین غریب مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم خاطر نشان کرد: در دورانی که هنر، سکولار شده لزوم پرداختن به هنر متعهد بیش از هر دورانی حس می‌شود، هنری که باید مردم پسند باشد و این رمز موفقیت چنین حرکتی است. از ابتکار عمل حوزه هنری قم برای تشکیل چنین نشستی تقدیر می‌کنم که می‌تواند نمونه‌ای باشد موفق برای دیگر استان‌های کشور. امیدوارم بتوانیم در شهر قم رابطه هنر و دین را تحکیم ببخشیم که اتفاقاً هیچ تضادی با یکدیگر ندارند. متأسفانه تاکنون از ظرفیت حوزه هنری که در این زمینه دغدغه‌مند است به خوبی استفاده نشده است که با تشکیل این شورا امیدوارم این اتفاق بیفتد.

در این نشست که در سالن آسمان حوزه هنری قم برگزار شد، با تصمیم و نظر حاضران مقرر شد؛ شورای «سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی هنر استان قم» به ریاست مدیرکل ارشاد اسلامی استان تشکیل شود و دبیرخانه آن در حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قم مستقر شود.

برخی اعضای این شورا؛ مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم، رئیس صدا و سیمای مرکز قم، مدیرکل آموزش و پرورش استان، معاون تبلیغ و امور فرهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور، رئیس سازمان فرهنگی هنری اجتماعی شهرداری قم، رئیس بسیج هنرمندان استان و … خواهند بود و جلسات آن به صورت ماهانه برگزار خواهد شد.

کد خبر 5540713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha