خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: هفتهای که گذشت برای حوزه کتاب و ادبیات یکی از هفتههای پر خبر بود به طوری که این بار گزارش ما ده خبر مهم را با خود به همراه آورده است. از انتشار کتاب گرفته تا برگزاری ششمین همایش بینالمللی غدیر، دعوت از ناشران ایرانی برای شرکت در نمایشگاه کتاب فرانکفورت و غیره همگی در این گزارش جمع شدند.
مشروح این اخبار را در ادامه میخوانید:
باز نویسی «الجمل» شیخ مفید به عید غدیر رسید
بازنویسی روایی و مستند کتاب «الجمل» شیخ مفید که به اثبات حقانیت ولایت و امامت حضرت امیرالمومنین علی (ع) بر اساس منابع اهلسنت میپردازد، همزمان با ایام عیدالله اکبر (عید غدیر خم) توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.
دعوت از ناشر ایرانی برای حضور در برنامههای نمایشگاه فرانکفورت
نمایشگاه کتاب فرانکفورت به عنوان بزرگترین نمایشگاه بین المللی کتاب امسال از تاریخ ۲۷ مهر تا یکم آبان ۱۴۰۱ برگزار میشود.
هیئت برگزاری این نمایشگاه، امسال از ۲۰ ناشر مستقل از کشورهای در حال توسعه صنعت نشر دعوت کرده در برنامه ویژه گردهمایی بزرگ ناشران (Invitation Programme) که در بازه ۱۰ روزه پیش از شروع نمایشگاه برگزار میشود شرکت کنند. این رویداد شامل نشستها و کارگاههای تخصصی در حوزه نشر است.
تام پِین قدم به کتابفروشیها گذاشت
کتاب «تام پِین» نوشته مارک فیلپ بهتازگی با ترجمه محمد قائد توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی اینکتاب سال ۱۹۸۹ توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است.
مارک فیلپ نویسنده کتاب پیشرو، تام پین را بهعنوان نخستین انقلابی بینالمللی معرفی میکند که در ربع آخر قرن هجدهم، ابتدا در آمریکا و سرانجام در بریتانیا و فرانسه، به رد حکومتهای شاهان و اشراف پرداخت و برای جایگزینکردنشان با نهادهای دموکراسیِ نماینده عامه به نبرد برخاست.
شب شعر طنز «در حلقه رندان» برگزار شد
صد و هفتاد و دومین جلسه شب شعر طنز «در حلقه رندان» سهشنبه ۲۸ تیر با حضور شاعران و طنزپردازان از سراسر کشور در حوزه هنری برگزار شد.
در اینمراسم امید مهدینژاد، مصطفی مشایخی، ملیحه رجایی، صابر قدیمی، افشار جابری، محمد سلامی به شعرخوانی طنز پرداختند و استاد اکبر کتابدار هم بخش «چم و خم طنز» را اجرا کردند.
جایزه جورج اورول ۲۰۲۲ برندگانش را شناخت
جایزه جورج اورول به رسم هر سال برندگان خود را در دو بخش کتاب و نیز جایزه روزنامهنگاری انتخاب و معرفی کرد.
جایزه جورج اورول ۲۰۲۲ برای بهترین کتاب داستانی سیاسی به «چیزهای کوچک شبیه این» نوشته کلر کیگان، همچنین در بخش کتابهای غیرداستانی سیاسی به «برای بار چهارم غرق شدیم» نوشته سالی هیدن و در بخش روزنامهنگاری به جورج مونلویت اهدا شد.
در مراسم اهدای جوایز این رقابت، هر یک از برندگان یک جایزه ۳ هزار پوندی نیز دریافت کردند.
ششمین همایش بینالمللی باران غدیر برگزار میشود
ششمین همایش بینالمللی باران غدیر یکشنبه ۲ مرداد در حوزه هنری انقلاب اسلامی تهران برگزار میشود.
اینهمایش با حضور جمعی از هنرمندان، شاعران و ادیبان غیر مسلمان و مسلمان (از کشورهای لبنان، سوریه، هندوستان و فلسطین) و به مناسبت بزرگداشت عید بزرگ غدیرخم با معرفی ظرفیتهای بین المللی هنری و ادبی غدیرخم برگزار میشود.
عمده هزینه ناشران باید در حوزه محتوا باشد
نشست هماندیشی یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ناشران حوزه دین با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، محمدحسین ظریفیان مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی مرادیان مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیاکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسماعیل جانعلیپور مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در تالار فرهنگ و هنر قم برگزار شد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: در فرایند یک نشر حرفهای، عمده هزینه ناشران باید در حوزه محتوا و آمادهسازی کتاب برای انتشار باشد. با همت و محوریت ناشران دینی با هر نگاه، سلیقه و تفکری باید اهتمام جدی به این موضوع داشته باشیم که چرا کتابهای دینی بر اساس آمارهای رسمی در فروش سیر نزولی پیدا کردهاند.
وی افزود: باید به سمت ترویج آثار خوب و خرید از سوی مخاطب برویم و این چرخه را بهدرستی مدیریت کنیم تا کتاب خوب بهدست مخاطب برسد و توسط مخاطب خریداری شود.
احمدوند گفت: موضوع کاغذ دغدغه اصلی جمع حاضر و ناشران کشور است. با ارز آزاد و نیمایی، کاغذ موجود در بازار گران نیست، بلکه ارزان است و گرانفروشی در بازار کاغذ بر مبنای قیمت دلار و قیمت کاغذ اتفاق نمیافتد. کاغذ به اندازه نیاز کشور و حتی بیش از آن در اسکلهها و بازار موجود است و قیمت آن گران نیست.
صیانت و حفظ زبان فارسی در تبلیغات شهری و تلویزیونی ضروری است
نشست شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی سهشنبه ۲۸ تیر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمود شالویی مدیرکل حوزه وزارتی و نمایندگان دستگاههای مختلف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: زبان فارسی هویت ملی ایران است و هرکس خواهان پایداری و پایندگیِ ملت ایران باشد، باید پای زبان فارسی نیز بایستد. زبان فارسی موضوعی فراجناحی است. هرکس خواهان وجود ملت ایران باشد، باید خواهان زبان فارسی نیز باشد. محتوای زبان فارسی، فرهنگ ما است. فرهنگ، میدان جنگ نرم است و مقابله با زبان فارسی در دستور کار دشمنان قرار دارد. اینکه ملتی بخواهد نامهای خارجی را در کارهای روزمرهخود بهکار ببرد، یک بیماری فرهنگی است که ریشه در خودباختگی دارد.
نظر شما