به گزارش خبرگزاری مهر، محمد میرزابیگی، در بازدید از مراکز درمانی استان البرز، با بیان اینکه از ۳۰۰ شهید مدافع سلامت، ۱۶۰ نفر پرستار بودند، اظهار کرد: برای پرستارانی که در خط مقدم دفاع از سلامت مردم حضور دارند آرزوی سلامت دارم. استان البرز جایگاه خاص و ویژهای در این دفاع داشت و میشود گفت یک ایران کوچک در استان البرز جای گرفته که با این وجود پرستاران توانستند به خوبی عمل کنند.
وی افزود: از سال ۷۹ قانون و کلیات سازمان نظام پرستاری به تصویب مجلس رسید و در سال ۸۱ انتخابات سازمان برگزار شد و الان که دوره پنجم سازمان نظام پرستاری است در ۱۴۵ شهر کشور هیئت مدیرههای ۹ نفره دارد؛ همچنین شورای عالی ۳۰ نفرهای دارد و هر چهار سال یک بار، انتخابات سازمان برگزار میشود که این مسائل مربوط به بخش حرفهای، صنفی، مقررات و انتظامات حرفهای است.
میرزابیگی ادامه داد: بخش اجرایی پرستاری را نیز داریم که در رأس آن معاونت پرستاری و در ادامه مدیران پرستاری هستند که در ۲۴ ساعت شبانه روز ۱۶ ساعت را به طور مستقل و با ۱۴ هزار مدیر کار میکنند و ۸ ساعت نیز با دو لاین پشتیبانی و پزشکان تعامل دارند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به بخش آموزشی پرستاری نیز تصریح کرد: در رأس آموزش پرستاری، بورد پرستاری وجود دارد و در ادامه حدود ۱۹۵ دانشکده پرستاری و ۶۰ هزار دانشجوی پرستاری وجود دارد که از مقطع کارشناسی تا دکترا در حال تحصیل هستند.
وی تأکید کرد: ما با چهار اولویت مردم، نظام سلامت، فعل مراقبتهای پرستاری و پرستاران، در جامعه فعال هستیم. تمام اقدامات نیز در خدمت نظام سلامت و با اولویت مردم است.
میرزابیگی گفت: من بارها در زمان تصویب معاونت پرستاری در نهاد ریاست جمهوری این نکته را متذکر میشدم که فعل درمان در معاونت درمان وزارتخانه وجود دارد؛ فعل بهداشت در معاونت بهداشت، فعل آموزش در معاونت آموزشی و بحث دارو و تجهیزات پزشکی در معاونت دارو وجود دارد؛ اما متولی مراقبتهای سلامت برای مردم در سطح جامعه، بیمارستانها و در تمام سطوح اول و دوم و سوم، چه کسی است؟ پرستاری عامل به علم پرستاری و صاحب مراقبتهای پرستاری از مرحله ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماریها تا درمان و بازتوانی است.
وی ادامه داد: معاونت پرستاری نیز در وزارت بهداشت متولی اجراییات و مدیریت ۱۴ هزار مدیر پرستاری است. ما به سوی حرفهای شدن در حال حرکت هستیم و یک نظام حرفهای داریم. یک کارشناس علوم سیاسی یا ادبیات چهار سال در دانشگاه درس میخواند اما یک کارشناس پرستاری با چهار سال درس خواندن نمیتواند عملیات پرستاری انجام دهد بلکه دانش و مهارت و دانایی و توانایی باید با یکدیگر همراه شوند تا پرستار بتواند به بیمار خدمت دهد.
میرزابیگی افزود: دانایی در دانشگاهها و توانایی در کارآموزیها شکل میگیرد و سازمان نظام پرستاری بر اساس استانداردهای خدمتی، نظارتهای قانونی را انجام میدهد و رگولاتور است. از میان ۵۰ تا ۶۰ وظیفهای که برعهده سازمان نظام پرستاری است و در قانون ذکر شده نیز یکی، پیگیری مطالبات پرستاران است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه ۲۲۰ هزار نفر عضو شمارهدار سازمان هستند، بیان داشت: تلاش میکنیم اقداماتی مثل تعرفهگذاری، قانون ارتقای بهرهوری، ماده ۷۵ قانون برنامه ششم توسعه (پرستاری جامعهنگر) و…، را ریلگذاری و بسترسازی کنیم. الان مهمترین بحثی که داریم تعرفهگذاری خدمات پرستاری است که پیش از تصویب در دولت، چند مرحله شامل منبعیابی، تعریف کا، تعریف ارزش نسبی و بازتوزیع را داشت که آئیننامههای مرتبط در دولت تصویب شد و الان نیز دستورالعمل سازماندهی HIS ها ابلاغ شده و دستورالعمل بازتوزیع نیز تا هفته آینده ابلاغ میشود.
به گفته میرزابیگی، قانون تعرفه گذاری به صورت میانگین ۱۰ درصد به درآمد بیمارستانها اضافه خواهد کرد و پرستاران نیز افزایش بهرهمندی خواهند داشت.
وی با اعلام اینکه در رابطه با پرستاران ۸۹ روزه، طرحیها و تمدید طرحیها و پرستارانی که تعدیل شدند خبرهای خوبی داریم، تصریح کرد: در مجلس روی این مباحث کار شده و این پرستاران مشمول قانون شده و به کار برمیگردند که این علاوه بر ۵۲ هزار استخدامی است که در سالهای پیش مجوز آن گرفته شد.
میرزابیگی در ادامه با بیان اینکه از نظر مطالبات کشوری خاطرتان آسوده باشد، تأکید کرد: اگر ما در سازمان نظام پرستاری مطلبی را بیان میکنیم و وعده میدهیم تا حصول نتیجه آن را پیگیری میکنیم و هر آنچه از وزارت بهداشت عبور میکند و به دستگاههای دیگر میرود سقف زمانیاش بیش از یک ماه نیست و به سرعت نتیجه مطالبات حاصل میشود.
وی درباره پیگیری فوق العاده خاص نیز افزود: آنچه وزارتخانه به سازمان برنامه منتقل کرده، تبدیل به سنگ بزرگی شده که نشانه نزدن است. یک لیست چند هزار نفری ارائه کردهاند که به هر نفر باید ۹ میلیون تومان حقوق اضافه شود که قطعاً شدنی نیست؛ اما ما همچنان پیگیریم و سعی میکنیم که با روشهای دیگر بتوان این مطالبه را محقق کرد.
میرزابیگی با بیان اینکه برای استخدام پرستاران اخبار خوبی در راه است، گفت: برای تبدیل وضعیت و استخدام شرکتیها، فعالان در ایام کرونا، پرستاران ۸۹ روزه و … در حال پیگیری هستیم و تا سال دیگر مشکلات پرستاران در زمینه استخدامی حل خواهد شد و بحث بیکاری را در پرستاری نخواهیم داشت.
وی افزود: تعرفه خدمات پرستاری به ایستگاه آخر رسیده است و چهار آئیننامه باید تدوین میشد که شامل دستورالعمل HIS، رسیدگی به اسناد، اجرای تعرفهها و آئیننامه بازتوزیع بود. مبدأ پرداخت تعرفه از اول دیماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
نظر شما