خبرگزاری مهر - گروه استانها: این روزها فیلمهای متعددی از سیلاب در کرمان منتشر میشود اما نکته قابل توجه در این فیلمها عدم استفاده از ماسک حتی توسط مسئولان در شرایط قرمز کرونایی است.
این در حالی است که رعایت پروتکلها از سوی مسئولان استان و گاهاً همین افرادی که پروتکلها را رعایت نمیکنند بارها مورد تاکید قرار گرفته است و حالا بدون ماسک در بین جمعیت حاضر میشوند. عدم تناسب حرف و عمل موجب شده مردم در الگو برداری دچار تناقض شوند.
شیوع ادامه دار کرونا به مردم یاد داده که باید همراه این ویروس زندگی کنند و نمیتوان مراودات اجتماعی را در دراز مدت ترک کرد اما استفاده از ماسک و رعایت پروتکلها و فاصله گذاری در این میان نکته بسیار مهمی است که کمتر به آن توجه میشود.
۴۴ هزار و ۹۸۷ نفر دز چهارم را تزریق کردهاند
عدم استقبال از تزریق دز سوم به بعد توسط مردم نیز به یکی از نکات منفی در مواجه با این تهدید بوده شده است بطوریکه مجموع افرادی که دز سوم واکسن را در کرمان دریافت کردهاند آمار قابل قبولی را نشان نمیدهد، بطوریکه مجموع تزریق دز سوم ۹۰۴ هزار و ۱۱۹ نفر است در حالی که دز اول را ۲ میلیون ۳۴۸ هزار و ۹۸۷ نفر تزریق کردهاند و نکته دیگر آنکه دز چهارم را فقط ۴۴ هزار و ۹۸۷ نفر تزریق کردهاند.
در این میان به وضوح میتوان مشاهده کرد که علیرغم هشداری ستاد مقابله با کرونا در استان کرمان این مقررات در برخی از ادارات به کلی رعایت نمیشد
در این میان به وضوح میتوان مشاهده کرد که علیرغم هشدار ستاد مقابله با کرونا در استان کرمان این مقررات در برخی از ادارات به کلی رعایت نمیشد و سالنهای ادارات مملو از ارباب رجوعهایی است که ماسک ندارند، استفاده از ماسک در بین کارمندان ادارات دولتی نیز به ندرت دیده میشود و هیچ اجباری در ادارات در این خصوص وجود ندارد.
مسافران و زائران بدون رعایت پروتکلها در مهمانسراها و مسافرخانهها اسکان داده میشوند و تنها مکانهایی که میتوان رعایت پروتکلها را مشاهده کرد هیئتهای مذهبی است که در فضای باز به عزاداری میپردازند.
سیلاب نباید موجب فراموشی کرونا شوند
سیلاب روزهای اخیر نیز موجب شده به خصوص در شهرستانهای قرمز کرونایی که گرفتار سیل شدهاند رعایت پروتکلها به کلی کنار گذاشته شود و مردم در سالنها و مکانهایی بدون رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک اسکان یابند.
هر چند نظارت بر رعایت شیوه نامهها و برخورد با افراد خاطی یکی از مصوبات ستاد کرونا در کرمان است اما در عمل رعایت این نکته به فراموشی سپرده شده و در مقابل مردم نیز با الگو برداری از این وضعیت بر شیوع کرونا دامن زدهاند.
استفاده از ماسک و کرونا این روزها در حالی از سوی اکثر مردم شوخی گرفته شده که به مرور کرونا در خانهها در حال رخنه کردن است و افراد بیشتری از جامعه را درگیر میکند بطوریکه عملاً شاهد ابتلاء در خانوادههای مختلف هستیم.
۱۳ شهرستان قرمز و ۵ شهرستان نارنجی در کرمان
کرمان، راور، کوهبنان، نرماشیر، منوجان، رودبار جنوب، ارزوئیه، جیرفت، بافت، بردسیر، سیرجان، زرند، شهربابک در حالت قرمز کرونایی هستند و بیمارستانها این استانها درگیر شدهاند و قلعه گنج، بم، عنبرآباد، رابر و رفسنجان در وضعیت نارنجی قرار دارند و سایر شهرستانها نیز زرد هستند.
نگاهی به سن درگذشتگان ناشی از کرونا نیز در کرمان نشان میدهد که طی روزهای اخیر افراد کم سن نیز در این لیست قرار گرفته است بطوریکه فوت کودک ۱۰ ساله و نوجوان ۱۹ ساله نیز در مجموع فوتیها مشاهده میشود.
کودکان ناقلان فعال کرونا هستند
مریم رهنما، متخصص کودکان در کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: به دلیل عدم استفاده از ماسک و رعایت پروتکلها شاهد شیوع زیاد کرونا در کودکان هستیم.
هر چند سویه جدید را مردم سبک و با درگیری کم میبینند اما بعضاً افرادی نیز مشاهده میشود که درگیری بالایی دارند
وی گفت: هر چند سویه جدید را مردم سبک و با درگیری کم میبینند اما بعضاً افرادی نیز مشاهده میشود که درگیری بالایی دارند.
وی گفت: ابتلاء کودکان طی دو هفته اخیر افزایش یافته و شاهد مراجعه زیاد خانوادهها هستیم و کودکان با سن کم با علائم سرفه خشک، تب، بدن درد و بی قراری و تنگی نفس مراجعه میکنند.
وی گفت: کودکان ناقلان فعال کرونا به سالمندان هستند و این تجربه را در موجهای قبلی هم تجربه کردهایم اما مردم متأسفانه در زمان درگیری با کرونا نیز از ماسک استفاده نمیکنند.
عادی انگاری نباید از سوی رسانهها به مردم منتقل شود
عبدالرضا محمدی متخصص بیماریهای عفونی نیز در گفتگو با مهر بیان کرد: روند ارجاع بیماران سرپایی برای بستری از مطلبها به بیمارستانها در حال افزایش است و عدم رعایت پروتکلها بر این مساله دامن زده است.
وی گفت: درست است که نمیتوان جامعه را در قرنطینه نگه داشت اما رعایت برخی از نکات حداقل در شهرهای قرمز کرونایی بسیار کم هزینه و بدون مشکل است.
وی عنوان کرد: استفاده از ماسک هیچ هزینهای ندارد و رعایت فاصله گذاری هم هیچ تعارضی با فعالیتهای اجتماعی ندارد اما متأسفانه کنار گذاشتن ماسک به خصوص در رسانه جمعی موجب عادی انگاری در جامعه شده و متولیان امر نیز نظارت لازم را برای استفاده از ماسک و رعایت دستور العملها ندارند.
محمدی گفت: یک ماسک ۲ هزار تومان ارزش دارد اما ارزش ریالی داروهایی که یک بیمار کرونایی حتی در قرنطینه خانگی استفاده میکند گاه به ۲۰۰ هزار تومان هم میرسد و این رقم در زمان بستری در بیمارستان و درمانهای تخصصی بسیار بیشتر است.
وی گفت: متأسفانه قرنطینه ۵ روزه بیماران کرونایی در خانهها هم رعایت نمیشود و همه کرونا را با سرماخوردگی اشتباه میگیرند.
تزریق واکسن و البته استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی نکات مهمی است که میتواند استان را از موج هفتم کرونا عبور دهد.
نظر شما