به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور و هیئت همراه که در دفتر مدیر حوزههای علمیه در قم برگزار شد، ضمن تاکید بر حمایت دولت از نخبگان گفت: بنده در دیدارهای خود در سطح کلان پیگیر حمایت نخبگان و استعدادهای برتر بوده و هستم و این امر مهم همواره از حساسیتهای بنده نیز میباشد.
مدیر حوزههای علمیه در ادامه عنوان کرد: علی رغم آنکه در تعریف نخبه و شاخصها و سنجیدهای آن کارهای علمی زیادی شده، اما بر حسب تجربه، این امور را کافی نمی دانم؛ چرا که سنجش نخبگانی گاهی دچار خطا میشود، بطور مثال گاهی افرادی که ظرفیت رشد و اثرگذاری دارند شناسایی نمیشدند، لذا باید دائماً سنجه های خود را اصلاح و در توسعه کمّی نخبگان وسواس خرج ندهیم و اینکه منابع ما کم است، نباید مانع توسعه این امر مهم شود.
وی افزود: نکته دیگر که نتایج خوبی در یک دهه گذشته داشته، بحث راهبری قلمروهای دانشی است، لذا تخصیص منابع و برنامه ریزی بنیاد نخبگان باید به سمت حوزههای دانشی همچون هوش مصنوعی هدایت شود.
مدیر حوزههای علمیه گفت: راهبری حوزههای دانشی کار مهمی است که ابزار آن شرکتهای دانش بنیان هستند.
وی کار در حوزه مطالعاتی مرتبط با نخبگان را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: بحث تعامل با نخبگان در راستای تکریم معرفتی، ذهنی و علمی، مهمتر از مباحث معیشتی و رفاهی است که این امر در پایبندی به مباحث دینی ملی و کشور مؤثرتر خواهد بود، لذا این تعامل انسانی امر مهمی است که نیاز است کار بیشتری صورت بپذیرد.
آیت الله اعرافی افزود: در مقوله نخبگان و تربیت نخبگانی، اخلاق و مطالعات تاریخی و تمدنی مورد توجه باشد و این امر نیازمند الگوها و مدلها و نقشه راه است که توجه بنیاد نخبگان را میطلبد.
وی گفت: جدا شدن حتی یک نخبه از کشور یک فاجعه است که ضروری است موانع و چالشهای موجود در تحقق این امر مورد بررسی قرار بگیرد و سعی شود در مسائل رشد و تربیت جامعه، نخبه و استاد، مرجع و الگو باشند، همانطور که این امر مهم در همه عرصهها در حوزه علمیه حاکم بوده است.
مدیر حوزههای علمیه، ضمن تأکید بر تعامل بنیاد نخبگان کشور با مرکز نخبگان حوزه علمیه، خاطر نشان ساخت: بنیاد نخبگان باید خطوط عملیاتی و برنامه مشترکی با حوزههای علمیه معین ترسیم و مشخص نماید.
نظر شما