به گزارش خبرنگار مهر، حامد رضایی عصر دوشنبه در جلسه شورای ساماندهی سالمندان در اردبیل اظهار کرد: ما به دنبال اجرای طرح «شهر دوستدار سالمند» در مناطق مختلف استان اردبیل هستیم تا فضای مناسب برای حضور سالمندان در ابعاد مختلف فراهم آید.
وی تصریح کرد: بالاترین نیاز سالمندان احترام و تکریم است و سعی بر این است تا با رایزنی نهادها و مجموعههای رفاهی، خدماتی به ویژه آبدرمانیها، هتلها و مراکز اقامتی در سطح استان بتوانیم تخفیفهای ویژه برای جمعیت سالمندی استان در نظر بگیریم.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل فضاسازی مناسب برای حضور سالمندان را با همکاری شهرداری در شورابیل، پیاده راه عالیقاپو، پارکها و فضاهای سبز را یادآور شد و گفت: سه کارگروه فعال امور سلامت و بیمه، رفاهی و اجتماعی و آموزش و پژوهش نیازمندی جامعه سالمندان را احصا کرده و پیگیر تحقق آنها هستند.
رضایی افزود: در سند ملی ساماندهی سالمندان در کنار حفظ شأن و حرمت آنها، بر توسعه مراکز خدمات روزانه و شبانهروزی برای سالمندان تاکید شده و ویزیت سالمندان در منزل بیشترین رضایتمندی را به همراه داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در کنار فعال بودن مراکز شبانهروزی خدماترسانی به سالمندان، در صدد راهاندازی خانههای حمایتی به ظرفیت ۱۰ نفر هستیم تا در این خانهها نیز سالمندان در کنار هم بتوانند فضای خاطرهانگیز، پرنشاط و شادابی را سپری کنند.
رضایی اضافه کرد: ۱۰.۸ دهم درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل میدهد که همه ساله بر این تعداد افزوده میشود و پیشبینی میکنیم با این روند در سالهای آینده بر تعداد جمعیت سالمندی و میانسالی استان بیشتر افزوده شود.
وی نیر و کوثر را با داشتن ۱۶ درصد جمعیت سالمند دارای بیشترین جمعیت سالمندی در سطح استان اعلام کرد و ادامه داد: به همت فرمانداران نیر و کوثر باید کارگروههای تخصصی سالمندان تشکیل و زیرساختهای لازم در حمایت از جمعیت سالمندان به وجود آید.
رضایی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی سعی بر این است تا در حفظ و مراقبت از سلامت سالمندان از ظرفیت ۸۰۰ باب واحد بهداشتی استفاده شده و بیماریهایی همچون افسردگی سالمندان، قلبی و عروقی، سرطانهای روده بزرگ و پستان، غربالگری، فشار خون، تغذیه و سایر نیازمندیهای سالمندان به صورت دقیق مورد رصد و پیگیری قرار گیرد.
وی تصریح کرد: با گذشت یک سال از آخرین جلسه شورای ساماندهی سالمندان، این جلسات امیدواریم در سالجاری به صورت منظم برگزار شده و با همراهی مدیران دستگاههای اجرایی بخش عظیمی از مشکلات و موانع برطرف شود.
رضایی ضرورت بها دادن و ارزش گذاشتن به سالمندان را در قالب جلسات در حل مشکلات و دغدغه آنها یادآور شد و گفت: ۱۰ مرکز شبانهروزی و روزانه در سطح استان در حال ارائه خدمات به سالمندان هستند و ما نیاز جدی به مراکز روزانه داریم که انتظار میرود در شهرستانهای مختلف با همکاری نهادهای دولتی و غیردولتی چنین مجموعههایی برای سالمندان فراهم آید.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل همچنین از تأمین نیازمندی سالمندان به وسایل کمک توانبخشی خبر داد و افزود: تعامل خوبی را با امور اجتماعی استانداری و سایر نهادها برقرار کردیم تا بخش عظیمی از مشکلات و دغدغههای سالمندان رفع شود.
نظر شما