خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: در چند سال اخیر که اربعین شکل و شمایل جدی به خود گرفت و عاشقان امام حسین (ع) مشتاقانه خود را به کربلا میرساندند، شرایط اقلیمی به گونهای بود که عبور زائران با هوایی مناسب توأم بود و نگرانی از این بابت وجود نداشت.
اما در دو سال اخیر به علت شیوع بیماری کرونا، زیارت اربعین حسینی نیمه تعطیل و برنامهریزیها برای اربعین نیز تقریباً متوقف شد؛ همچنین کارهای اصولی و سازههایی که برای شرایط گرم هوایی به هنگام اعزام زائران دو سال پیش پیش بینی شده بود چندان جدی گرفته نشد.
اکنون اما در چذابه برخی موکب ها به صورت سازه درآمده و امکان سرمایش برای زائران وجود دارد اما تا رسیدن به روند مطلوب فاصله فراوانی وجود دارد؛ این در حالی است که معاون امور عمرانی استانداری خوزستان از شهرداریهای اهواز و تهران خواسته برای ایجاد سازههای مناسب برای شرایط گرم سال وارد میدان شوند.
برگزاری اربعین حسینی تا ۱۵ سال در فصل تابستان است
محمد خانچی گفت: برگزار شدن اربعین حسینی تا ۱۵ سال در فصل تابستان و هوای گرم خواهد بود و از این رو شهرداری اهواز باید سازه ثابتی در پایانه داشته باشد؛ شهرداری تهران نیز در حال فراهم کردن مقدمات آن برای خود است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان افزود: از اوایل سال جاری در خصوص راهپیمایی اربعین کارهای خوبی در سطح ملی و استانی انجام شد به گونهای که در این مدت حدود ۵۰ پروژه خوب و اثرگذار در بحث اربعین استارت خورد که برخی رو به اتمام هستند و برخی به پایان رسیدهاند.
خانچی ادامه داد: تقریباً بخش عمده جادههای منتهی به دو پایانه مرزی شلمچه و چذابه که دغدغه جدی زائران اربعین حسینی بود، بهسازی شده است؛ محور عبدالخان – بستان یکی از حادثهخیزترین محورها بود که در سیل ۹۸ بخش زیادی از آن از بین رفته و رها شده بود که اکنون وضعیت بسیار مطلوبی دارد.
وی افزود: طرحهای خوبی از جمله چهار بانده شدن محور اهواز - خرمشهر در دست اجراست که اجرای این طرحها پس از مراسم راهپیمایی اربعین حسینی تداوم مییابد؛ البته عملیات اجرایی این محور به زودی آغاز میشود.
خانچی بیان کرد: شرایط تأمین آب پایانهها با گذشته قابل مقایسه نیست. اکنون حتی در پایانه عراق نیز ایران در بحث آب و برق سرویسدهی میکند و این طرف و آن طرف مرز برای ما تفاوتی ندارد.
معاون عمرانی استاندار خوزستان گفت: تأمین روشنایی در محورهای منتهی به دو پایانه و پایانههای ایرانی و عراقی انجام شده و با اقدامات انجام شده تاکنون مشکل خاصی مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه در چند روز آینده ساختار فعلی در پایانهها تغییر میکند و کار به طور قرارگاهی خواهد بود، افزود: پاکسازی و ترمیم آسفالت شهر در مسیرهای منتهی به مرزهای شلمچه و چذابه در قالب طرح ضربتی تا پایان این هفته انجام میشود.
خانچی ادامه داد: بعد از حدود سه سال راهپیمایی اربعین حسینی برگزار شده و پیشبینی میشود ۵ میلیون نفر از مرزهای کشور در این مراسم شرکت کنند که بخش زیادی از این زائران از مرزهای خوزستان تردد میکنند؛ بنابراین باید تغییر مدیریت، نمود خوب و متناسب در عمل دیده شود.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان افزود: اعتقاد ما این است که اربعین حسینی باید مردمی باشد و دستگاه حاکمیتی پشتیبان این حرکت باشد.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه شرایط گرما تابآوری زائران را بسیار کاهش میدهد، ایستگاههای اتوبوس باید مسقف و دارای مهپاش و صندلی باشند اما اکنون هنوز ایستگاهها مشخص نیستند؛ بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا اگر به هر دلیلی سرویسدهی تأخیر پیدا کرد، زائران خسته و رها نشوند.
معاون عمرانی استاندار خوزستان با بیان اینکه در این هفته باید مواکب مدنظر شهرداری در پایانه فعال شوند، افزود: با سایر شهرداریها باید ارتباط برقرار شود و به ظرفیت کنونی خوزستان اکتفا نشود، همچنین در تأمین سیستمهای سرمایشی، یخ و آب سرد باید به مواکب کمک شود.
خانچی با بیان اینکه ماشینآلات بیش از ظرفیت کنونی تأمین میشود، گفت: باید بدترین شرایط در نظر گرفته و کارهای اصلاحی انجام شود تا در پیک تردد زائران اربعین حسینی دچار مشکل نشویم. افزایش ضربآهنگ فعالیت در بحث اتوبوسها الزاماً به معنی خروج ناوگان شهری از سرویسدهی از هماکنون نیست اما باید پیشبینیهای لازم به ویژه برای برگشت زائران انجام شود.
ایمن سازی و ترمیم محورهای منتهی به گذرگاههای اربعین خوزستان
این در حالی است که «صادق خلیلیان» استاندار خوزستان از ایمن سازی و ترمیم محورهای منتهی به گذرگاههای اربعین خوزستان خبر داد.
وی با تاکید بر اینکه تمهیدات بسیار خوبی برای عبور و مرور زائران در خوزستان فراهم شده است، تصریح کرد: اقدامات مختلف از ابتدای محورهای ورودی به استان تا پایانههای مرزی انجام شده و در مسیرهای مختلف اصلاحات مورد نیاز از قبیل آسفالت، لکهگیری و نصب علائم راهنمایی رانندگی برای ایمن سازی جادهها انجام شده است.
وی افزود: پارکینگهای لازم که کاملاً مجهز به پایش تصویری هستند برای خودروها و وسایل نقلیه شخصی آماده شده و مواکبی برای استراحت و پذیرایی زائران در هر دو مرز شلمچه و چذابه تدارک دیده شده است.
خلیلیان اظهار کرد: گیت ها در هر دو پایانه مرزی خوزستان به گونهای طراحی شده تا روند تردد زوار روان باشد و ازدحام ایجاد نشود. گذرگاههای خروجی نیز هماهنگ و در طرف عراقی هم این گذرگاهها آماده شدهاند.
استاندار خوزستان عنوان کرد: پیشبینی میشود که حدود دو میلیون زائر از خوزستان عبور کنند و حدود ۳۰۰ هزار و۴۰۰ زائران اتباع خارجی هم از مرز شلمچه عازم این سفر معنوی خواهند شد.
بسیج همه امکانات سپاه خوزستان برای زوار
این بخشی از اقدامات و کارهای انجام شده از شوی دستگاهها و ادارات دولتی خوزستان در مرزهای استان بود در حالی که سایر سازمانها و نهادها نیز برای ایجاد رفاه و تردد ایمن و آسان زوار ورود کردهاند.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان در این راستا از بسیج شدن همه امکانات سپاه استان در زمینه خدمت زائران اربعین خبر داد و اظهار کرد: با توجه به نزدیکی ایام اربعین خدماتدهی به زائران یکی از خدمات مهمی است که باید انجام شود.
سردار حسن شاهوارپور بیان کرد: به همت هیئتهای مذهبی، خیران و مردم خوزستان اقدامات بسیار خوبی برای خدمت به زائران انجام و در دو مرز شلمچه و چذابه تسهیلات خوبی برای زوار در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: برای اینکه مجموعه سپاه و بسیج استان بتواند در کار خدمترسانی به زوار نقشی را ایفا کند از مواکب، خادمان و خیران مستقر در این مرزها بازدید شد تا در کنار آن نیز امکانات سپاه را برای کمک به این امر بسیج و وارد چرخه شوند.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان گفت: سپاه خوزستان در بحث آبرسانی، درمان، ترابری و حمل و نقل امکاناتی دارد که باید برای خدمت به زائران وارد چرخه فعالیت شود و در این بین پایگاههای بسیج نیز نقش فعالی را ایفا خواهند کرد.
برپایی مواکب بازیافت
انجمنهای محیط زیستی نیز با مشارکت اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان در راستای حفظ محیطی پاک برای زائران حسینی در این زمینه اقدام کردند.
«محمد جواد اشرفی» مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در این راستا بیان کرد: همزمان با ایام اربعین حسینی و حرکت عظیم زائران به کربلا این اداره کل در نظر دارد با بهرهگیری از ظرفیت انجمنهای زیست محیطی در میسرهای پر تردد چون شلمچه و چذابه موکب هایی را با هدف ارائه خدمات و ترویج فرهنگ بازیافت به عنوان مرکزی برای جمعآوری ظروف استفاده شده توسط زائران برپا کند.
وی بیان کرد: هر ساله در این ایام حرکتهای خود جوشی توسط فعالان و دوستداران محیط زیست با حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان تحت عنوان «محرم پاک» انجام میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: امسال این اداره کل با احداث موکب هایی در ایام اربعین به صورت منسجم در خدمت زواری است که در این راهپیمایی عظیم شرکت میکنند.
نظر شما