۱۲ شهریور ۱۴۰۱، ۱۰:۴۸

سی‌ان‌ان:

عربستان سعودی به پایتخت مواد مخدر خاورمیانه بدل شده است

عربستان سعودی به پایتخت مواد مخدر خاورمیانه بدل شده است

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان با انتشار گزارشی درباره توقیف ۴۵میلیون قرص آمفتامین در عربستان، نوشت که پادشاهی آل‌سعود به پایتخت مواد مخدر خاورمیانه تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: مقامات سعودی روز چهارشنبه بزرگ‌ترین محموله مواد مخدر را در ریاض کشف کردند؛ موضوعی که بر باور کارشناسان درباره تبدیل شدن عربستان به پایتخت مواد مخدر خاورمیانه صحه می‌گذارد.

سی‌ان‌ان گزارش خود را اینگونه آغاز می‌کند: یک جنایت هولناک و تحت تاثیر مواد مخدر در ماه آوریل، رسانه‌های عربستان را تسخیر کرد؛ مردی در شرق ریاض اعضای خانواده خود را پیش از افطار، به آتش کشید و چهار عضو خانواده خود را کشت. پلیس اعلام کرد که این مرد تحت تاثیر «شابو»، نوعی متامفتامین (شیشه یا کریستال) مرتکب این جنایت شده است.

به‌دنبال این حادثه، رسانه‌های عربستان، زنگ هشدار درباره افزایش استعمال مواد مخدر در این کشور را به صدا درآورده و یکی از مقاله‌نویسان در یادداشتی، قاچاق مواد مخدر به این کشور را «جنگی علنی علیه ما و خطرناک‌تر از هر جنگی» توصیف کرد.

مقامات عربستان به‌تازگی با کشف و ضبط حدود ۴۵ میلیون قرص آمفتامین در انباری در ریاض، از توقیف بزرگ‌ترین محموله مواد مخدر در تاریخ این کشور خبر دادند؛ محموله‌ای که همراه بار آرد به پایتخت عربستان وارد شده بود.

سی‌ان‌ان در ادامه نوشت: این محموله توقیفی، بر عقیده کارشناسان درباره اینکه نقش عربستان سعودی به عنوان پایتخت مواد مخدر در خاورمیانه، بیش از پیش پررنگ شده، صحه می‌گذارد؛ نقشی که به افزایش تقاضا و تبدیل شدن ریاض به مقصد اصلی قاچاقچیان سوریه‌ای و لبنانی منجر شده است. به گفته آنها، پادشاهی عربستان یکی از بزرگ‌ترین و سودآورترین مقاصد منطقه برای مواد مخدر بوده و این جایگاه در حال تقویت شدن است.

براساس اعلام اداره کل مبارزه با مواد مخدر عربستان، این بزرگ‌ترین محموله قاچاق مواد مخدر است. هرچند به مبدا این محموله اشاره نشده اما دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، پیش از این اعلام کرده بود که «گزارش‌های توقیف آمفتامین در کشورهای خاورمیانه عمدتاً قرص‌هایی است که روی آن لوگو کاپتاگون دیده می‌شود.» کاپتاگون در اصل نام برند تولیدات دارویی حاوی ماده مخدر محرک ترکیبی از آمفتامین و تئوفیلین بوده و تولید آن دیگر قانونی نیست.

استعمال آمفتامین از حدود ۱۵ سال پیش در عربستان رواج پیدا کرد اما طی پنج سال اخیر شدت گرفته و گفته می‌شود در کنار ماریجوانا بیشترین موارد استعمال را در این کشور دارد.

کد خبر 5580153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
      1 2
      دیگه کارش تمومه!!!!!!!