به گزارش خبرنگار مهر، محمد موذنی بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: از ابتدا هم بنایی بر جابهجایی دانشکده ادبیات وجود نداشت و این موضوع به علت انتقال اشتباه اطلاعات صورت گرفته بود.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در جهان رسانه دیده میشود انتشار اخبار نا امید کننده است این در حالی است که میزان سیاهنمایی و انعکاس اخبار ناامیدکننده در مورد ایران، بالغ بر هشتاد برابر دیگر کشورهای جهان است از اینرو میتوان گفت اصلی ترین رسالتی که رسانهها بر عهده دارند، مقابله با برنامههای خرابکارانه دشمنان است.
او در خصوص موضوع جابهجایی دانشکده ادبیات نیز متذکر شد: این موضوع از اساس قابل پذیرش نیست زیرا هیچ گاه قرار نبود بخش ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، از جوار آرامگاه حافظ جدا شود، بلکه ۱۲ یا ۱۳ سال قبل طی تفاهمی مقرر شده بود که بخشی از میراث فرهنگی کشور به ساختمانی از دانشگاه انتقال یافته و در ازای آن ۲ ساختمان واقع در دانشکده ادبیات، تغییرکاربری داده شود.
رئیس دانشگاه شیراز عنوان کرد: با توجه به منتفی شدن انتقال میراث فرهنگی کشور به شیراز، موضوع انتقال دانشکده ادبیات نیز از اساس منتفی شده است.
وی ادامه داد: بخشی از استانداری فارس در ساختمان دانشکده ادبیات فارسی مستقر بود که اکنون قسمتی تخلیه شده و قرار است مابقی نیز به دانشگاه بازگردانده شود.
موذنی تاکید کرد: تمام ساختمانهای دانشگاه شیراز مربوط به دانشکدههای علوم و ادبیات فارسی واقع در چهارراه ادبیات، همچنان با کاربری علمی و آموزشی به کار خود ادامه خواهد داد.
موذنی در ادامه با بیان اینکه افزایش تعداد رشتهها و گرایشهای تحصیلی دانشگاه شیراز با میزان توسعه فیزیکی آن همخوانی نداشته است، گفت: به همین دلیل بعضی از ساختمانهایی که اکنون به عنوان دانشکده یا مرکز اداری استفاده میشود، کاربری دیگری داشته و به اجبار به طور موقت مورد استفاده آموزشی قرار گرفته است.
این مقام مسئول در خصوص مشکلات دانشگاه شیراز به موضوع پراکندگی این دانشگاه اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی دانشگاه شیراز پراکندگی دانشکدهها و مراکز علمی و پژوهشی است و از گذشته طرح ایجاد پردیس دانشگاهی و انتقال دانشکدههای مختلف به این مکان مدنظر بوده و اراضی منطقه «پشت مله» نیز برای همین هدف در نظر گرفته شده و در آینده باید این کار انجام شود.
رئیس دانشگاه شیراز در خصوص ماجرای سر در این دانشگاه ضمن بیان اینکه بیانیهای از سوی روابط عمومی دانشگاه مبنی بر دلایل چرایی احداث این سر در با سازه فعلی منتشر شد، گفت: لزوم ایجاد یک نماد برای ورودی دانشگاه شیراز موضوعی است که شاید ابتدای دهه هفتاد جدی شد و حتی فراخوانی هم منتشر شد اما در نهایت به دلایلی متوقف ماند.
موذنی با بیان اینکه امروزه نخبگان علمی در سراسر جهان با اهداف مختلف دست به مهاجرت میزنند، یکی از ملزومات مهم برای ماندگار کردن نخبگان در کشور را توجه به مباحث انگیزشی دانست و گفت: رفع مسائل معیشتی از یک سو و ایجاد بستری برای انجام فعالیت بهتر و بروز استعدادها و توانمندیها، از سوی دیگر اهمیت دارد.
مؤذنی در عین حال تاکید کرد: وظیفه اصلی جذب نخبگان و ایجاد زمینه اشتغال آنها به عهده بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی رئیس جمهوری است.
او همچنین تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه شیراز در سال گذشته را ٣٣ نفر و تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه را ٣٥٠ نفر در ٤٥ رشته تحصیلی اعلام کرد و گفت: در یکسال اخیر افزایش ١٤٠ نفری جذب دانشجوی خارجی داشتهایم که امید است این روند افزایشی، تداوم یابد.
رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه صندلی خالی در سال ١٤٠٠ نداشتیم اما در بعضی از رشتههای علوم انسانی و کشاورزی کاهش تعداد دانشجو داشتهایم، عنوان کرد: خوشبختانه دانشگاه شیراز دانشجوی ستاره دار ندارد.
او بیان کرد: دانشگاه بسترسازی برای بروز این مهم از طریق مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان را دنبال میکند.اخیراً هم طرح دستیار فناوری که محل عملیاتی شدن این طرح هم شیراز اعلام شده، در دستور کار قرار گرفته است.
موذنی همچنین در مورد تمهیدات دانشگاه شیراز برای حمایت از نخبگان در راستای جلوگیری از مهاجرت هم گفت: مهاجرت یک موضوع جهانی و بینالمللی است و در ایران هم به دلیل مسائلی به ویژه اقتصادی، این موضوع پررنگ شده و البته یکی از موضوعاتی است که بسیار پررنگتر از شرایط موجود جلوه داده شده است.
نظر شما