۲۳ شهریور ۱۴۰۱، ۶:۳۷

یافته محققان اسکاتلندی؛

صبحانه مفصل در کاهش وزن تاثیری ندارد

صبحانه مفصل در کاهش وزن تاثیری ندارد

افرادی که رژیم می گیرند و معتقدند خوردن یک صبحانه مفصل و به دنبال آن یک شام کوچک مطمئن ترین راه برای کاهش وزن است، احتمالاً از یافته های یک مطالعه جدید و کوچک بسیار ناامید خواهند شد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، «الکساندرا جانستون»، نویسنده این مطالعه و متخصص تغذیه در دانشگاه آبردین اسکاتلند، گفت: «مفهوم زمان خوردن غذا برای تأثیرگذاری بر سلامت همواره مطرح بوده است. این توصیه که "همانند یک پادشاه صبحانه بخور و مانند یک فقیر شام بخور" طرفداران زیادی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «تحقیقات قبلی پیشنهاد کرده اند که خوردن زودهنگام در روز روند کاهش وزن را افزایش می‌دهد و بر متابولیسم انرژی در مقایسه با خوردن دیرتر در روز تأثیر می‌گذارد.»

محققان یک آزمایش رژیم غذایی شامل ۱۶ مرد و ۱۴ زن انجام دادند. نویسندگان مطالعه توضیح دادند که به مدت یک ماه، هر شرکت کننده به طور تصادفی از یک رژیم غذایی مفصل در صبح یا یک رژیم غذایی مفصل در عصر پیروی کردند.

تمام وعده‌های غذایی بر اساس ۳۰ درصد پروتئین، ۳۵ درصد کربوهیدرات و ۳۵ درصد چربی بود، در حالی که کل کالری دریافتی روزانه ثابت بود.

کسانی که رژیم غذایی سنگین صبحگاهی داشتند ۴۵ درصد از کالری روزانه خود را در وعده صبحانه دریافت کردند و پس از آن به ترتیب ۳۵ درصد و ۲۰ درصد در وعده ناهار و شام مصرف کردند.

در مقابل، کسانی که رژیم غذایی سنگین عصرگاهی داشتند از تقسیم کالری روزانه ۲۰، ۳۵ و ۴۵ درصد پیروی کردند.

در پایان ماه، همه شرکت‌کنندگان یک هفته استراحت کردند، و پس از آن یک تغییر وضعیت انجام شد: برای ماه بعد، همه صبحانه‌خوران به شام خوران تبدیل شدند و بالعکس.

جانستون گفت: «ما دریافتیم که کاهش وزن با هر دو رژیم غذایی مشابه بود.»

همه شرکت کنندگان مقدار قابل توجهی از وزن خود را از دست دادند، اما هیچ یک از الگوهای غذایی باعث کاهش وزن بیشتر نشد.

با این حال، جانستون یک تفاوت بزرگ بین این دو سبک غذا خوردن را شناسایی کردند: کاهش گرسنگی در بین کسانی که رژیم غذایی سنگین صبحگاهی داشتند.

جانستون می‌گوید: «گرسنگی یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که افراد از رژیم کاهش وزن یا کالری محدود پیروی نمی‌کنند. بنابراین اگر استراتژی‌های رژیمی داشته باشیم که می‌تواند به کنترل گرسنگی کمک کند، در دنیای واقعی مفید خواهد بود.»

کد خبر 5589374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
      0 0
      روزه داری در اسلام وسایر ادیان کاملا مبنای علمی دارد ناهار باید حذف شودیا کم شودچون پشت ان خواب ظهر وجود دارد نه شام .در ثانی از قدیم مردمی که یک چای ونان وپنیر میخوردند سالم تر از کسانی بودند که صبحانه غذا میخوردند.برای کنترل گرسنگی فقط باید استرس را کنترل کرد