به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «ند پرایس»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه برکناری «رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران را تکذیب کرد و گفت رابرت مالی همچنان مذاکرات برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را رهبری میکند.
پیش از این، روزنامه تایمز اسرائیل روز دوشنبه به نقل از یک مقام ارشد صهیونیستی گزارش داده بود که مالی دیگر نقش مهمی در مذاکرات احیای برجام ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره رابرت مالی گفت: راب [مالی] عمیقاً روزانه درگیر موضوع مذاکرات است. او تیمی را در اینجا در وزارتخانه رهبری میکند. او مرتباً با همتایان ما در کاخ سفید در تماس است. رابرت مالی همچنین با وزارت خزانهداری، جامعه اطلاعاتی و جاهای دیگر ارتباط دارد و در رابطه با تلاشهای ما برای دستیابی به بازگشت متقابل به پایبندی به برجام و همچنین برنامهریزی اضطراری در این موضوع در حال کار است.
پرایس در عین حال درباره وضعیت فعلی مذاکرات هستهای گفت: پیشنهاد متقابل اخیر ایران باعث عقب افتادن پیشرفت در جهت انعقاد توافق نهایی شد و مذاکرات متوقف شده است، اما هنوز برای انعقاد یک توافق دیر نیست، هرچند دولت بایدن به بررسی طرحهای احتمالی و جایگزین نیز در صورت عدم امکان مذاکره بازگشت به توافق ادامه میدهد.
روز گذشته نیز، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی بار دیگر ادعاهای خود و مقامات این کشور را درباره برنامه هستهای ایران و مذاکرات لغو تحریمها تکرار کرد.
بلینکن که به مکزیک سفر کرده است، با نادیده گرفتن نقش مخرب کشورش در مذاکرات مرتبط با برجام در این خصوص مدعی شد: پاسخ ایران به پیشنهادات اتحادیه اروپا گامی به عقب بود و دستیابی به توافق هستهای در آینده نزدیک را غیر محتمل میسازد.
وی در ادامه ادعاهای خود افزود: به نظر میرسد ایران یا برای دستیابی به توافق تمایل و آمادگی ندارد و یا قادر به فراهم کردن زمینههای دستیابی به چنین توافقی نیست و به مطرح کردن مسائل خارج از چارچوب مذاکرات ادامه میدهد.
این اظهارات خلاف واقع وزیر خارجه آمریکا که کشورش عامل اصلی مانع تراشی در مسیر احیای برجام و پیشرفت مذاکرات لغو تحریمها علیه ایران است، در حالی ایراد میشود که «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی روز دوشنبه، با توجه به بهانه تراشی کشورهای غربی، در پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: به واقع، هیچ موردی در پاسخ ایران وجود ندارد که بتواند مانعی جدی بر سر رسیدن به توافق باشد و حصول نتیجه در مذاکرات وین منحصراً به خواست سیاسی کشورهای شرکت کننده بستگی دارد.
گفتنی است کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه روز شنبه گذشته در بیانیهای مشترک مدعی شدند که مواضع اخیر جمهوری اسلامی ایران تردیدهای جدی را در مورد قصد این کشور در خصوص بازگشت به توافق هستهای به وجود آورده است.
تروئیکای اروپایی صرف نظر از بد عهدیهای مکرر خود در قبال تعهدات مندرج در برجام مدعی شدند که مواضع اخیر ایران با تعهدات بینالمللی این کشور همخوانی ندارد.
نظر شما