۲۷ شهریور ۱۴۰۱، ۲۱:۳۵

مدیرکل آموزش و پرورش اردبیل: 

۴۵۰۰ نفر جامانده از تحصیل داریم

۴۵۰۰ نفر جامانده از تحصیل داریم

اردبیل- مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: آمار بازماندگان از تحصیل در دوره ابتدایی و متوسطه اول و دوم استان اردبیل بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر است.

به گزارش خبرنگار مهر، کلام‌الله صفری عصر یکشنبه در آستانه بازگشایی مدارس در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در اردبیل اظهار کرد: در مقطع متوسطه سه هزار بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی گذشته به ثبت رسید که یک‌هزار و ۴۰۰ از آنها پسر و یک‌هزار و ۷۰۰ نفر نیز دختر بودند.

وی تصریح کرد: در مقطع ابتدایی نیز از یک‌هزار و ۵۰۰ بازمانده از تحصیل برای سال تحصیلی جدید ۵۰۰ نفر شناسایی و از این تعداد ۳۰۰ نفر نیز جذب شدند که امیدواریم بر اساس آخرین آمار و اطلاعات تعداد بازماندگان از تحصیل در استان اردبیل کاهش پیدا کند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل به پیشرفت علم و تحولات شتاب‌آلود در عرصه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: موضوع تعلیم و تربیت، موضوع فنی و تخصصی است و معلمان با تخصص و تبحر تمام قد در این عرصه آماده ارائه خدمات آموزشی هستند.

صفری تلاش دولت و مجلس را برای حل مشکلات جامعه فرهنگی یادآور شد و افزود: هدف‌گذاری اصلی ما در سال تحصیلی جدید افزایش پوشش تحصیلی و کاهش کلاس‌های چند پایه و مختلط است که در این زمینه طرح توسعه مدارس شبانه‌روزی، روستامرکزی و طرح مینی‌بوس روستا را اجرا می‌کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است تا با یک هدف‌گذاری مناسب و برنامه‌های تدارک دیده شده با همراهی معلمان و سه اضلاع دیگر مدرسه، خانواده و دانش‌آموز بتوانیم در امر تعلیم و تربیت موفق عمل کنیم.

صفری تمرکززدایی در آموزش و پرورش را امری مهم و ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: ما به دنبال تربیت دانش‌آموز متفکر و خلاق هستیم و قطعاً در حرکت به سمت دانایی با پذیرش نظرات و انتقادهای سازنده سعی خواهیم کرد تا مشکلات و نارسایی‌ها را برطرف کنیم.

وی اضافه کرد: در این مسیر به معلم پژوهنده، توانمند، اهل مطالعه و تحقیق و همچنین مدرسه هوشمند و تجهیز واحدهای آموزشی به سیستم‌های مدرن نیاز داریم تا در یک زیرساخت مناسب بتوانیم رشد متوازن و متعادل را رقم بزنیم.

بازگشایی مدارس با همراهی ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل بیان کرد: دوم مهرماه امسال با همکاری نهادها و مشارکت دستگاه‌های مختلف زنگ بازگشایی مدارس به صدا در می‌آید تا ۲۶۰ هزار دانش‌آموز در قالب ۲ هزار و ۵۵۰ مدرسه و ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس سال تحصیلی جدید را آغاز کنند.

صفری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم کار تدریس و کمک به تحصیل دانش‌آموزان را انجام می‌دهند تا بعد از ۲۵ ماه سختی شرایط کرونایی بازگشایی مدارس را به صورت حضوری شاهد باشیم.

وی افت تحصیلی دانش‌آموزان و ناهنجاری‌های اخلاقی و آسیب‌های اجتماعی را از تهدیدهای مهم ایام کرونایی آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: باید در کنترل فضای مجازی سواد رسانه‌ای خانواده‌ها و دانش‌آموزان را ارتقا دهیم و در کنار آن بتوانیم به تدریج آسیب‌های مختلف نسل آینده را به حداقل برسانیم.

صفری به ارتقای کمی و کیفی نظام تعلیم و تربیت با همراهی خانواده‌ها اشاره کرد و افزود: ارتقای کیفیت آموزشی منوط به همراهی خانواده‌ها و کمک مربیان و معلمان است که قطعاً در این زمینه از تمام ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد.

وی ضرورت تدوین زیست بوم متناسب با شرایط استانی را در قالب سند تحول آموزش و پرورش یادآور شد و تصریح کرد: در مقاطع مختلف ما با همراهی نیروی انسانی کارآمد در صدد تحقق برنامه‌های تأثیرگذار در حوزه آموزش و پرورش هستیم.

صفری توجه به تربیت نیروی انسانی فاخر و توانمند را به عنوان یک مطالبه به حق یادآور شد و ادامه داد: نگرش جامعه باید نسبت به تعلیم و تربیت تغییر پیدا کرده و ما بتوانیم حرکت‌های تحول‌آفرینی را شاهد باشیم.

وی نگاه دولت سیزدهم را به معلمان به عنوان سرمایه‌های ارزشمند جامعه یادآور شد و خاطرنشان کرد: رتبه‌بندی معلمان در یک حرکت شایسته و مناسب آغاز شده و معلمان استان اردبیل در بارگذاری اطلاعات در این سامانه جز استان‌های پیشرو هستند و قطعاً معلمان طرح «مهرآفرین» نیز با شرکت در آزمون داخلی در رتبه‌بندی حضور پیدا می‌کنند.

صفری از راه‌اندازی سرویس مدارس برای راحتی رفت و آمد دانش‌آموزان خبر داد و اضافه کرد: شعار امسال آموزش و پرورش در شروع سال تحصیلی «عدالت آموزشی، اقدام جهادی و مشارکت همگانی» است که در این زمینه استقرار قرارگاه عدالت آموزشی، تربیتی و نصیب آموزشی را شاهد خواهیم بود.

وی ضرورت انجام اقدامات جهادی را در رفع آسیب‌ها و تهدیدها یادآور شد و بیان کرد: در توزیع عادلانه تجهیزات و امکانات آموزشی و کمک آموزشی نیز در قالب ۲ کاروان به ارزش ۵۰ میلیارد تومان اقدامات مناسب و شایسته‌ای در سال تحصیلی جدید انجام شده است.

تحقق شعار «هر مدرسه یک نمازخانه و هر نمازخانه یک روحانی»

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل ضرورت توجه به تعامل بیشتر مدرسه به عنوان کانون پیشرفت و توسعه را با سایر ارکان محلات یادآور شد و اظهار کرد: از ۲ هزار و ۵۵۰ مدرسه در استان، ۵۰۰ مدرسه نمازخانه دارد و یک‌هزار و ۵۰۰ مدرسه فاقد نمازخانه است.

صفری تحقق شعار «هر مدرسه یک نمازخانه و هر نمازخانه یک امام جماعت» را یادآور شد و تصریح کرد: در برگزاری اردوهای یک روزه تربیتی اجرای طرح امین، جذب روحانیون و توجه به برنامه‌ریزی مناسب سازمان ملی تعلیم و تربیت را در ساماندهی کودکستان‌ها، مهدها و پیش دبستانی‌ها ضروری خواند.

وی گفت: آموزش و پرورش از بدو تولد تا ۶ سالگی و سپس در مقطع پیش دبستانی سعی می‌کند برنامه‌ریزی‌های مناسبی را انجام دهد.

صفری افزود: ۱۹ هزار پیش دبستانی امسال راهی مدارس خواهند شد تا تحصیل خود را در این مقطع انجام دهند.

وی ضرورت برنامه‌ریزی برای جذب بازماندگان از تحصیل و ارتقای میانگین نمرات نهایی دانش‌آموزان را در قالب کیفی‌سازی برنامه‌های آموزشی و تربیتی یادآور شد و خاطرنشان کرد: بیش از ۷۵۰ فعالیت آموزشی و تربیتی در سامانه آموزش و پرورش برای مقاطع مختلف و معاونت‌ها تدارک دیده شده تا ما بتوانیم اهداف تعلیم و تربیت را تحققی عینی ببخشیم.

کد خبر 5592732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha