به گزارش خبرنگار مهر، نشر نگاه معاصر کتاب «شیوه رندان بلاکش: شناخت آثار و نقاشیهای ویلیام بلیک» نوشته سهیلا صلاحی مقدم را با شمارگان ۷۰۰ نسخه، ۳۸۶ صفحه و بهای ۳۲۰ هزار تومان منتشر کرده است.
ویلیام بلیک، شاعر، نقاش و چاپگر مشهور بریتانیایی است که به سال ۱۸۲۷ درگذشت. او به سبب قدرت تخیل، گرایش عرفانی و وانهادن سنتهای آکادمیک، هنرمندی یگانه در عصر خود بود.
روئین پاکباز در «دایره المعارف هنر» در معرفی او چنین نوشته است: «بلیک دوره هفت ساله کارآموزی در حکاکی و چاپ را نزد بیزایر به سال ۱۷۷۹ به پایان رسانید. مدت کوتاهی در آکادمی سلطنتی هنرآموزی کرد. با علاقهای که به هنر قرون وسطی داشت در سراسر زندگی هنریاش به تصویرگری و چاپ گری پرداخت. غالباً روش حکاکی با اسید را به کار میبرد و سپس نسخههای چاپ شده را با دست رنگ میکرد. بلیک به دلیل افکارش هیچگاه مقبولیت عام نیافت و تا مدتها در خارج از انگلستان ناشناخته بود.»
بلیک انگارههای تصویری خود را از منابع مختلف برمیگرفت؛ از آثار معاصرانش، از هنر یونان باستان و قرون وسطی، از نقاشان شیوهگرای ایتالیایی و بیش از همه از میکل آنژ. اغراق در تناسبهای بدن انسان و تاکید بر طراحی را از میکل آنژ آموخت. مهمترین وجه تمایز بلیک از معاصرانش رازگویی و پیوستگیاش با جهان روحانی بود. طغیان او علیه نظریههای هنری مرسوم با بنیادگرایی سیاسی و گشاده نگری مذهبیاش کاملاً هماهنگی داشت. تصاویری برای کتاب ایوب پیامبر و همچنین صد تصویر رنگی برای اثر سترگ دانته یعنی «کمدی الهی» از جمله آثار هنری او به شمار میروند. از بین سرودههای بلیک نیز کتاب Songs of Innocence او معروف است که با عنوان «ترانههای معصومیت» نیز به فارسی ترجمه و منتشر شده است. «ازدواج بهشت و جهنم» از دیگر آثار اوست.
صلاحی مقدم در کتاب «شیوه رندان بلاکش» در ۱۲ فصل به بررسی زندگی و آثار این شاعرِ عارف پرداخته است. (دو فصل از این فصول ترجمه متن ازدواج بهشت و جهنم بلیک است.) عناوین این ۱۲ فصل به ترتیب از این قرار است: «همچراغی بهشت و دوزخ»، «شرح نقاشیهای ازدواج بهشت و جهنم»، «ترجمه ادبی همچراغی بهشت و دوزخ»، «ترجمه روان ازدواج بهشت و جهنم»، «ترانههای معصومیت و تجربه»، «شرح نقاشیها و اشعار ترانههای معصومیت»، «ترانههای تجربه»، «شرح نقاشیهای ترانههای تجربه»، «کتاب ایوب»، «نقاشیهای کتاب ایوب»، «دروازههای بهشت» و «نگاهی اجمالی به دیگر آثار ویلیام بلیک».
نظر شما