به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل با انتشار تصویری از یک فرد با چند کودک محروم از غذای کافی و آشفتگی اقتصادی در افغانستان در توئیتر این نهاد نوشت: از هر ۱۰ شهروند افغانستان ۹ نفر نمی توانند غذای کافی تهیه کنند.
این نهاد جهانی ادعا کرد: میلیون ها نفر در افغانستان گرسنه به رختخواب می روند. تا سال ۲۰۲۲ به بیش از ۲۱ میلیون شهروند آسیب پذیر افغانستان که دچار ناامنی غذایی هستند، کمک کرده ایم.
دفتر برنامه جهانی غذا در افغانستان با انتشار تصویری دیگر از خانمی به نام ناز بوبو در حال پختن غذا برای فرزندانش از زبان وی آورده است: شوهرم بیکار است. بچه هایم چوب جمع آوری می کنند که ما از آن برای گرم کردن خانه و پختن غذا استفاده می کنیم.
دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) نیز چهارشنبه گذشته طی گزارشی ضمن هشدار نسبت به خطر وقوع گرسنگی حاد در افغانستان اعلام کرد: نسبت افغان هایی که در فقر شدید به سر می برند، تنها در ۳ سال اخیر از ۴۷ درصد به ۹۷ درصد افزایش یافته است. کاهش درآمد، افزایش نرخ ها و بیکاری باعث افزایش فقر در این کشور شده است.
گفتنی است فصل سرما در افغانستانِ محصور در خشکی آغاز شده و نگرانی ها در مورد گرسنگی گسترده، به ویژه در بخش های ناهموار این کشور که اولین بارش برف راه ها را مسدود می کند، افزایش یافته است.
گفتنی است که بیش از یک سال از خروج کامل نیروهای تروریست آمریکایی از افغانستان و به دست گرفتن قدرت توسط طالبان سپری می شود و این کشور با تبعات دو دهه اشغالگری محور غربی از جمله بحران جدی اقتصادی و انسانی مواجه است.
اشغالگران غربی در سال ۲۰۰۱ به بهانه پناه دادن طالبان به اسامه بن لادن سرکرده گروهک تروریستی القاعده، به افغانستان حمله و این کشور را اشغال کردند؛ اکنون هم با گذشته بیش از یک سال، هنوز دولت موقت طالبان در این کشور را به رسمیت نمی شناسند.
نظر شما