به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آوا، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در افغانستان امروز چهارشنبه طی بیانیهای اعلام کرد که میانگین بدهی مردم این کشور از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ شش برابر افزایش یافته است.
براساس این بیانیه، در بازه زمانی مذکور، میزان بدهی خانوادههای افغانستانی از ۱۱۴ دلار به ۶۸۷ دلار افزایش یافته است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل همچنین تاکید کرد: نسبت به مردم افغانستان بی تفاوت نباشیم و به کمک به آن ها ادامه دهیم.
به گفته این نهاد، مردم در افغانستان در وضعیت دشواری به سر میبرند و خانواده ها در این کشور به سختی می توانند غذای کافی فراهم کنند.
گفتنی است که پس از روی کار آمدن گروه طالبان در افغانستان در ۱۵ ماه آگوست سال ۲۰۲۱ و توقف کمکهای خارجی، این کشور شاهد افزایش بیکاری و فقر بوده و ارزش پول ملی نیز به شدت کاهش یافته است.
سازمان ملل متحد پیش از این اعلام کرد که معضل فقر در افغانستان در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته و ۲۸ میلیون نفر حدود دو سوم جمعیت این کشور به کمکهای فوری نیاز دارند.
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل نیز در اکتبر سال گذشته اعلام کرد که از هر ۱۰ شهروند افغانستان ۹ نفر قادر به تهیه غذای کافی نیستند.
گفتنی است پس از روی کار آمدن گروه طالبان در افغانستان در ۱۵ آگوست سال گذشته و توقف کمکهای خارجی، این کشور شاهد افزایش بیکاری و فقر بوده و ارزش پول ملی نیز به شدت کاهش یافته است.
از سوی دیگر، آمریکا نیز به بهانههای مختلف ۷ میلیارد دلار ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان را به عنوان بخشی از تحریمها علیه طالبان بلوکه کرده است. کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل از دولت آمریکا خواستند تا دارایی بلوکه شده افغانستان را آزاد کند.
گفتنی است که افغانستان پس از ۲ دهه اشغال از سوی نیروهای خارجی به سرکردگی تروریستهای آمریکایی، اکنون با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند.
نظر شما