به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم بازیان در جمع مدیران عامل شرکتهای پتروشیمی تابعه شستا با اشاره زحمات کارگران برای به ثمر نشستن اهداف شرکتها گفت: آن کارگری که در تمام سختیها دست از تلاش و جهاد در عرصه تولید نمیکشد، عنصر اصلی پیشرفت و تعالی صنعت و اقتصاد و بالطبع آن، شکوه ایران اسلامی است. باید توجه کنیم که این شکوه به راحتی به ثمر نرسیده است.
وی با اشاره به شعار سال انتخاب شده از سوی مقام معظم رهبری در دهه اخیر گفت: رهبر انقلاب سال هاست شعارهای سال را بر حول محور تولید و اقتصاد بیان میکنند. تولید ستون فقرات یک کشور است. دشمن تلاش خود را میکند از هر ظرفیتی برای ضربه زدن به تولید بهره مند شود. امروز دشمنی استکبار جهانی با ایران قوی است.
مدیرعامل شستا با اشاره به اهمیت ایجاد سند راهبردی در شرکتهای تابعه شستا تشریح کرد: تمامی شرکتها باید برنامه ریزی راهبردی ناظر به مدت زمان ۱ ساله، ۲ ساله و پنج ساله با اهداف تغییر، تحول و تعالی ارائه نمایند.
وی با اشاره به لزوم توجه به بهره وری تصریح کرد: در مجموعههای تابعه بررسیها نشان میدهد متوسط بهره وری پایین است. افزایش بهره وری باعث رشد شرکتها میشود. توقع داریم مدیران در ایجاد بهره وری در مجموعهها تمام تلاش خود را انجام دهند.
بازیان با اشاره به لزوم توجه به صیانت از داراییهای بین النسلی تأمین اجتماعی گفت: بر طهارت اقتصادی در هلدینگ ها و شرکتهای تابعه حساسیت ایجاد شود. مخصوصاً در مجموعههای پتروشیمی که بخشی از مراودات مالی بر اساس دلار است. کاری کنید که مصونیت ایجاد کنید طوری که کسی با زمینه ایجاد فساد به مجموعه نزدیک نشود. باید سیستم و ساختار را به سمت طهارت اقتصادی ببریم.
وی با اشاره به لزوم تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد افزود: تربیت نیروی انسانی و متخصصان توانمند از وظایف مهم مجموعههای تابعه شستا است. یک مدیر سالم و یک کارشناس سالم و توانمند میتواند یک مجموعه بزرگ را نجات دهد.
مدیر عامل شستا با اشاره به توسعه ایران پس از انقلاب اسلامی اظهار داشت: هر گامی که در عرصه توسعه در کشور به جلو برویم، عرصه را بر دیگران تنگ میکنیم. کلیدواژه دشمن در سخنان و تذکرات رهبر انقلاب یک واقعیتی است که امروز میشود بیشتر آن را درک کرد چرا که آنها هر آنچیزی که برای توسعه در ایران پیش از انقلاب پیش بینی کردند یک سوی بوده است. در این سالها اگر نگاه به دشمن همه جانبه بود و این نگاه کمر رنگ نمیشد قطعاً با مشکلات اقتصادی روبرو نمیشدیم.
وی افزود: در این سالها به خصوص در دوره تحریم متوجه شدیم نیاز به توجه و نگاه به توان داخل داریم. هرچه قدر ما آگاه شدیم دشمن هوشیار تر شده و تمام تلاش خود را به کار گرفته تا خواب راحت به چشمان ما نرود. اگر امروز همه جانبه جلوی ما صف کشیدند برای این است که آدمها و رنگها برای آنها اصلاً مهم نیست، دشمن با ایران قوی و با مؤلفههای قدرت کشور مشکل دارد.
بازیان با بیان این مطلب که ما باید هرکجا هستیم، برنامه، پیشرفت و حرکت با توأم با نشاط را تقویت کنیم، تشریح کرد: روحیه معطلی و بلا تکلیفی و سستی بلای جان مدیران است. یک مدیر با رفتارش میتواند مجموعه را هدایت و کنترل کند. امروز در هر نقطهای هستیم یک قدم جلو تر برداریم. کسی در سیستم مسئولیت دارد تا آخرین روز مأموریت دارد با برنامه ریزی و پیگیریهای مدام رو به جلو حرکت کند و ثانیهای از حرکت نایستاد. مجموعههای کوچک اما تأثیر گذار زیادی در مجموعه داریم که باید دیده شوند و در برنامه ریزی ها نقش آفرینی کنند. این کشور را ما باید بسازیم.
وی با اشاره بر لزوم توجه به هم افزایی بین شرکتهای تابعه شستا گفت: در پتروشیمیها مشکل عدم هم افزایی داخل گروهی داریم. ظرفیتهای فی مابین باید شناخته شود و از آن بیشترین بهره را برد. بخش دانش بنیان نیز باید بیش از پیش فعال شود مخصوصاً در این صنعت زمینه خیلی خوبی در آن وجود دارد. تولید با ظرفیت موجود کافی نیست و باید افزایش یابد. ما در شستا معاونت نوآوری و اقتصاد دانش بینان را ایجاد کردیم. میتوانید از این ظرفیت نیز استفاده کنید.
مدیرعامل شستا تشریح کرد: تعریف سند راهبردی چند ساله و تعریف پروژههای توسعهای، ایجادی و بهسازی از مأموریتهای مهم شرکتهای تابعه است. تعریف و ایجاد پروژه، یعنی نگاه به توسعه و آینده، پروژهها خون تازه در شریان مجموعههای تولیدی هستند.
وی افزود: شعار هر شرکت یک کار ویژه و یک پروژه باید تحقق یابد. باید برنامه ریزی لازم صورت پذیرد تا در ۵ ساله آینده، دست شستا از پروژههای توسعه پُر باشد. یک پروژه دانش بنیان، یک پروژه تحول ساز و یک سند راهبردی ناظر به تحول داشته باشید. ما در مجموعههایی هستیم که به پایینتر از نگاه راهبردی خیره شویم، باختیم.
بازیان با اشاره به لزوم گسترش هم افزایی و رونق تولید و فعالیت دانش بنیان تصریح کرد: هیأت اندیشه ورز پتروشیمیها تشکیل شود و تعاملات راهبردی داشته باشید. قطعاً نتایج خوبی خواهید داشت. هر شرکتی باید کار ویژه تعریف کند. مسئله تولید را نباید کاهش یابد. تولید نباید به هیچ قیمتی متوقف شود.
وی خطاب به مدیران شرکتهای پتروشیمی میافزود: موضوع سود را دست کم نگیرید. سود را به عنوان یک مؤلفه جدی در عملکرد ببینید. تولید، فروش و سود تراز یک بنگاه است. پروژههای توسعهای را دنبال و موانع شروع پروژهها را رفع کنید. مدام باید برنامه ریزی تولید داشت.
نظر شما