به گزارش خبرنگار مهر، معصومه حسنی خونسار ظهر شنبه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در نشست خبری که در سالن جلسات کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: امسال هفته کتاب و کتابخوانی به مدت ۳۰ ساعت در استان کرمانشاه با اجرای برنامههای مورد نظر برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه شعار امسال در هفته کتاب و کتابخوانی «ما همونیم که میخوانیم» طراحی شده، افزود: این هفته به صورت کشوری و استانی در قالب ۵۰۰ برنامه در کتابخانههای عمومی از طریق ادارات کل مربوطه در سطح ملی و استانی نامگذاری و اجرا خواهد شد
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه تصریح کرد: هفته کتاب و کتابخوانی از تاریخ ۲۱ تا ۲۷ آبان ماه ادامه داشته که طبق نام گذاریها از روز شنبه ۲۱ آبان ماه تا یکشنبه هفته آینده ۲۹ آبان ماه انجام گرفته و طرحهایی مطابق با نیاز و معرفی این حوزه در نظر گرفته شده است.
خوانسار ادامه داد: آغاز پویش ملی «کتاب چی دستته» در روز ۲۱ آبان ماه بوده و علاوه بر طرح رفع بخشودگی جرایم دیرکرد، افراد علاقهمند میتوانند برای ثبت نام در طرح «کتاب چی دستته» به صورت یک ویدئو سه دقیقهای و ارسال آن به آدرس معرفی شده در سایت مربوطه در این پویش شرکت کنند.
وی خاطر نشان کرد: نشست کتابخوان ویژه کتاب کودک، برگزاری مسابقه ملی مشاعره با موضوع کتاب، عضویت رایگان در کتابخانه ها، گردهمایی هنرمندان بومی استان با محوریتِ محفل ادبی بیستون، نشست سینما کتاب، فعالیت کتابخانه های سیار در شهر و مراسم تقدیر از کتابداران و کتابخوانان به ترتیب از برنامههای هفته کتابخوانی در تاریخ ۲۲ تا ۲۹ آبان ماه است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه با بیان اینکه ۹۰ باب کتابخانه نهادی و ۲۳ باب کتابخانه مشارکتی در استان کرمانشاه وجود دارد، اضافه کرد: از این ۹۰ مورد تعداد ۶۴ باب مختص به کتابخانه شهری، ۲۳ مورد مربوط به بخش روستایی و سه واحد سیار در شهرستانهای استان کرمانشاه است.
خوانسار با اشاره به دغدغههای حوزه کتابخوانی، تاکید کرد: بسیاری از روستاها فاقد کتابخانه بوده و برای ساخت کتابخانه ها در روستاها با جمعیت بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به مشارکت خیرین نیازمند هستیم.
سرانه کتاب به ازای هر فرد چهار جلد کتاب است
وی در ادامه به وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه استان کرمانشاه اشاره و عنوان کرد: بر اساس سند چشم انداز برای هر فرد باید چهار جلد کتاب داشته باشیم در حالی که هم اکنون به ازای هر دو نفر یک جلد کتاب موجود است و به همین دلیل باید در زمینه اهدا کتاب فعالیت بیشتری انجام گیرد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه افزود: هم اکنون ۴۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع زیربنای کتابخانه عمومی استان کرمانشاه بوده که به ازای هر ۱۰۰ نفر زیر سه متر فضا داریم در حالی که بر اساس سند چشم انداز حوزه کتاب و کتابخوانی باید این فضا به هشت متر برسد.
خوانسار به تعداد اعضای کتابخانهها اشاره کرد و ادامه داد: پیش از شیوع ویروس کرونا تعداد اعضای فعال کتابخانهها عمومی ۸۰ هزار نفر به ثبت رسیده بود و پس از آن به دلیل کاهش مراجعات و ویروس کرونا این تعداد به ۴۰ هزار نفر رسید و روند را کاهشی طی کرد اما طی یک سال گذشته این تعداد اعضای فعال به ۶۰ هزار نفر رسیده است.
وی یادآور شد: در یک سال اخیر حدود ۶ هزار برنامه فرهنگی و طرح ویژه در سراسر استان داشته که در قالب معرفی کتاب، تشکیل حلقههای تحلیلی، برنامههای بخش کودکان، کاردستی، بازی با کودکان، مسابقات لیگ کتابخوانی و… برگزار شده است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه تصریح کرد: تعداد ۳۰ انجمن در استان کرمانشاه وجود دارد که تاکنون ۱۱۰ جلسه توسط انجمنها تشکیل شده که یکی از دغدغههای مهم آن تکمیل کتابخانه مرکزی است.
خوانسار با تاکید بر اینکه پروژه کتابخانه مرکزی از سال ۸۱ آغاز شده و در ۲ مرحله به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده، گفت: با این وجود این پروژه تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که طبق آخرین اعتبارات مصوب شده در سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه ۳۰ میلیارد تومان برای این پروژه در نظر گرفته شده است.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده حدود ۷۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی مورد نیاز است که در صورت تخصیص اعتبار تا ۲ سال آینده این پروژه به اتمام خواهد رسید.
نظر شما