۲۳ آبان ۱۴۰۱، ۸:۰۶

رئیس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛

ورود جامعه پزشکی به جریانات اخیر از یک «پرونده پزشکی» شروع شد

ورود جامعه پزشکی به جریانات اخیر از یک «پرونده پزشکی» شروع شد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در ارتباط با چرایی قضایای جامعه پزشکی در جریانات اخیر، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رئیس زاده، در برنامه صف اول شبکه خبر که شب گذشته روی آنتن رفت، گفت: شروع این جریانات در قضایای اخیر با یک پرونده پزشکی بود.

وی با عنوان این مطلب که حوادث مشابه در سال‌های قبل متفاوت بود، افزود: طبیعی بود که جامعه پزشکی بیشتر از سایر صنوف و اقشار دیگر، درگیر این قضایا شوند. چون پرونده پزشکی بود، بنابراین دامن جامعه پزشکی را بیشتر درگیر کرد.

رئیس زاده ادامه داد: حق اعتراض مسالمت آمیز محفوظ است و همکاران ما نیز مستثنی از این قصه نیستند. خیلی از همکاران ما، نظراتی در این پرونده پزشکی داشتند و طبیعی است که مطالبی را بیان کنند.

وی تاکید کرد: قاطبه جامعه پزشکی در این قضیه، کاملاً منطقی و مسالمت آمیز، با رعایت شأن پزشکی برخورد کردند.

رئیس زاده افزود: جامعه پزشکی در جریانات اخیر، شرافت و قداست و تعهد حرفه‌ای خودش را فدای این هیجانات و نوسانات اجتماعی نکرد.

وی گفت: با توجه به قداست حرفه پزشکی، اگر برخوردی با جامعه پزشکی صورت می‌گیرد، باید ناظر بر تکریم جامعه پزشکی و خدماتی باشد که به مردم ارائه می‌دهند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه این گفتگوی تلویزیونی، به سایر موضوعات روز جامعه پزشکی اشاره کرد.

وی به مشکلات ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و کم برخوردار کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر شرایط ماندگاری پزشکان در مناطق کم برخوردار کشور بسیار دشوار شده است و جامعه پزشکی از خود می‌پرسد فرق من با سایر رشته‌ها چیست، همه رشته‌ها از امکان تحصیل رایگان استفاده می‌کنند، اما طرح خدمت اجباری در مناطق محروم ندارند.

رئیس زاده ادامه داد: ما معتقدیم هر کسی که فارغ التحصیل شد و تعهدات قانونی خود را گذراند، بتواند هر جایی که نیاز است و درخواست دارد مطب بزند. البته این مجوزها دو نوع هستند یک ثبت محور و تأیید محور، مجوزهای ثبت محور یعنی اینکه هر جا که خواستند ثبت می‌کنند، اما تأیید محور، چون کار کیفی است و با جان و سلامت مردم ارتباط دارد به این شکل نیست که هر کسی هر درخواستی کرد مجوز به او داده شود. یعنی مراجع ذی صلاح باید تأیید کنند که فردی که می‌خواهد مطب بزند و مجوز بگیرد این صلاحیت‌ها را دارد، اما می‌شود ما کمک کنیم و هم وزارت بهداشت و وزارت اقتصاد که این فضا تسهیل شود، در گام اول پیشنهاد ما این است که امتیازها را به نصف کاهش دهیم.

وی تاکید کرد: ما به شکل اجبار نیازمندی‌ها را تأمین می‌کنیم و به فکر راه حل نیستیم، اگر به قانون تسهیل فضای کسب و کار عمل کنیم، مجبور می‌شویم مناطق محروم را به شکل دیگری تدوین کنیم.

رئیس زاده افزود: ما کاملاً آماده هستیم به قانون مجلس در خصوص تسهیل فضای کسب و کار عمل کنیم و امتیازات مطب را حذف کنیم. وزارت بهداشت هم با کلیات این موضوع موافق است.

وی با عنوان این مطلب که تخلف در همه صنوف وجود دارد اما نباید با درشت کردن این تخلفات آن اعتمادی را که مردم به پزشک پیدا می‌کنند از دست داد، گفت: سازمان نظام پزشکی باید حافظ و پشتیبان قداست حرفه‌ای طبابت و اعتماد و اطمینان موجود میان بیماران و پزشکان باشد. ما به جد نگران قداست و آبروی جامعه پزشکی کشور هستیم.

رئیس زاده تاکید کرد: ما طرفدار افزایش ظرفیت پزشکی هستیم، اما با رعایت کیفیت و استانداردهای لازم آموزشی، اگر استانداردهای آموزشی حفظ نشود افزایش عددی کمیت جامعه پزشکی کمکی به ما نخواهد کرد و حتماً به ضرر سلامت مردم است. کما اینکه در بعضی از کشورهای مطرح دنیا امتحان شد و بعد از چندین سال به جمع بندی رسیدند که این سیاست اشتباه بوده، ما نباید آن اشتباهات را دنبال کنیم، بنابراین بحث افزایش ظرفیت باید توسط کسانی تدبیر و تعیین شود که کیفیت حوزه آموزش پزشکی را می‌فهمند.

وی ادامه داد: افزایش ظرفیت پزشکی در طول ۴۳ سال بعد از انقلاب با یک شیب قابل قبولی متناسب با زیرساخت‌هایی که داشتیم رخ داده است، به طوری که از ۱۸ هزار پزشک در سال ۵۷ رسیدیم به ۱۷۵ هزار پزشک، از ۹ دانشکده پزشکی به ۱۶۷ دانشکده پزشکی رسیدیم.

خبرگزاری مهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کد خبر 5631506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
      13 7
      سازمان نظام پزشکی اول قانون را اجرا کند یعنی از دریافت زیر میزی و ... جلوگیری کند. بعد فرهنگ پرداخت مالیات را در قشر فرهیخته کشور اجرایی کند حداقل در حد یک خواربارفروشی با نصب کارتخوان شفافیت مالی را عملیاتی کند. نه اینکه رفتار دلار فروشان خیابانی در مطب متخصص و فوق متخصص (پرداخت نقدی) مشاهده شود.
    • IR ۱۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
      9 7
      شما دستگاه کارتخوان برای این جامعه پزشکی بگذارید، اظهارنطراتشون بماد برای بعد.
    • IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
      6 8
      اغلب دلال هستند تاپزشک ارتوپد بیمارستان تامین اجتماعی رفته بودم همش داشت در مورد ساختمان ومزد ومتراژ وقیمت حرف میزد ،توجه به بیمار اصلا ندارند ....،فقط ویزیت بگیرند واز داروخانه سفارش اونها دارو گرفته بشه
    • IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
      5 7
      فقط پول
    • IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
      9 10
      جامعه پزشکی به قد کافی توی این کشور جا و منزلت داره، فقط مونده بزاریمشون روی سرمون حلوا حلوا کنیم!!! میتونن پزشکی رو انتخاب نکنن، کسی تفنگ نذاشته روی شقیقه شون، ما نباید تاوان انتخاب اونا رو بدیم، طبق قانون در همه ی شرایط باید باهاشون برخورد کرد
      • IR ۱۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
        1 0
        بیسواد، حرف نزنی نمیگن لالی، ساکت باش، اگه فقط یک روز کادر درمان اعتصاب کنند صدای همه درمیاد ولی اگر تو بیسواد یک عمر هم نباشی کسی نمیفهمه
    • IR ۲۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
      0 0
      بابا جان شهید مهسا همینطوری یکدفعه که شهید نشد از ترس بود و مسولان باید این را بپذیرند
    • IR ۲۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۳
      1 0
      راستی چرا طرح فقط برای پزشکان و پیرا پزشکان اجباریه ؟چرا برای رشته های مهندسی طرح ندارن ؟مگه اونا از بهترین دانشگاه های کشور فارغ‌التحصیل نمیشن ؟مگه تحصیل اونا برای کشور هزینه نداشته ؟