به گزارش خبرگزاری مهر ، علی اصغر پرهیزگار در دیدار با وزیر فرهنگ ملی کنیا، گفت: ایران از معدود کشورهایی است که بیش از یک میلیون و 200 هزار اثر تاریخی دارد. به همین دلیل سالیان سال است که در حوزه حفاظت از آثار تاریخی گام های اساسی برداشته است.
وی تصریح کرد: صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی در راستای سیاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حفاظت و بهره برداری از اماکن تاریخی، کاروانسراها و اماکن تاریخی که قابلیت بهره برداری و تغییر کاربری برای تبدیل به میهمانسرا و امکان اقامتی برای گردشگران را دارد شناسایی و با ارائه تسهیلات خاص، به بخش خصوصی واگذار می کند.
وی با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده، میان کنیا و ایران، افزود: یکی از مفاد این تفاهم نامه، همکاری دو کشور، در زمینه حفاظت و مرمت آثار تاریخی کنیاست که امیدواریم پس از انجام این سفر، با برنامه ریزی دقیق برای انتقال تجربیات ایران به این سرزمین،قراردادهایی برای شروع کار منعقد شود.
پرهیزگار در بازدید از قلعه پرتغالی ها در شهر ساحلی مومباسا، آمادگی ایران برای بازسازی این قلعه را اعلام کرد و گفت: صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی آماده است تا برای بازسازی و مرمت این قلعه به کنیا کمک کند.
همچنین وزیر فرهنگ ملی کنیا در این دیدار، تاکید کرد: پیشنهاد ایران برای بازسازی و مرمت آثار تاریخی کنیا، یکی از راهکارهای اجرایی کردن تفاهم نامه منعقد شده میان دو کشور است. در این میان مومباسا و لامو دو شهر تاریخی کنیاست که بناهای تاریخی آن در حال تخریب است. به همین دلیل کنیا علاقه مندی خود را برای استفاده از تجارب ایران در این زمینه اعلام می کند.
"سلیمان شاکمبو"، گفت: در کنیا 8 اثر تاریخی در فهرست آثار یونسکو به ثبت رسیده است. اما برای ثبت آثار تاریخی دیگر کنیا، از تجربیات کارشناسان و متخصصان کشور ایران استفاده خواهیم کرد. در این زمینه نیز از دولت ایران انتظار داریم تا در ثبت آثار تاریخی کنیا در فهرست یونسکو نهایت حمایت خود را از دولت کنیا داشته باشد.
وی ضمن دعوت از بازدید جاذبه های مختلف موجود در کنیا از نخستین گروه اعزامی به کنیا، تاکید کرد: تلاش های بسیاری در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی در کنیا انجام شده است. اما به دلیل کمبود اطلاعات نتوانسته ایم آثار تاریخی بیشتری را در یونسکو به ثبت برسانیم. به همین دلیل دولت کنیا قصد دارد در این زمینه از تجربیات کشورهای مختلف از جمله ایران بهره های فراوانی ببرد.
شاکمبو تاکید کرد: با برنامه ریزی مناسب امیدواریم طی دو هفته آینده وزیر فرهنگ ملی کنیا برای امضای قرارداد میان ایران و کنیا برای بازسازی اماکن تاریخی کنیا، به ایران سفر کند.
نخستین گروه ایرانی از جمله مدیر عامل صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی، مدیر عامل و معاونان شرکت توسعه گردشگری ایران، کارشناسان گردشگری، آژانس داران و هتلداران و سرمایه گذاران بخش خصوصی برای تحقق توسعه صنعت گردشگری و تبادل گردشگران دو کشور به کنیا سفر کردند. این گروه ضمن بازدید از جاذبه های حیات وحش و هتل های شهرهای نایروبی، مومباسا، ماسایی مارا و نارو مارو با وزیر و دبیر ثابت توریسم و حیات وحش کنیا، وزیر و دبیر ثابت فرهنگ ملی کنیا و قائم مقام وزارت امور خارجه و بخشی از آژانس داران و فعالان گردشگری بخش خصوصی این کشور نیز دیدار کردند.
نظر شما