۲۳ آذر ۱۴۰۱، ۹:۲۵

اختراع موزه‌ای ایران سومین مدال طلایی جهان را گرفت

اختراع موزه‌ای ایران سومین مدال طلایی جهان را گرفت

اختراع موزه‌ای ایران توانست در مسابقات جهانی مخترعان کره جنوبی که در سئول برگزار شد برای سومین بار مدال طلا به ارمغان آورد.

به گزارش خبرنگار مهر، اختراع موزه‌ای ایران توانست در مسابقات جهانی مخترعان کره جنوبی که در سئول برگزار شد برای سومین بار مدال طلا به ارمغان آورد.

در این مسابقات ۴۷۷ شرکت کننده از ۱۶ کشور جهان حضور داشتند و اختراع موزه‌ای ایران که محصول تلاش و نوآوری محمودرضا گرجی، مرجان حاجی رحیمی و سالار بصیری است، توانست مدال طلا کسب کند.

این اختراع با هدف هوشمندسازی موزه‌ها خلق شد و تیرماه سال گذشته در مسابقات مخترعان ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان که در ژنو سوئیس به صورت مجازی برگزار شد و شهریور سال گذشته در ششمین نمایشگاه اختراعات ترکیه که در شهر استانبول برگزار شد، مدال طلا را از آن خود کرد.

پس از این افتخارات، گروه مخترعان ایرانی تصمیم گرفتند تا اختراع خود را برای نخستین بار در یکی از موزه‌های ایران اجرا کنند بدین ترتیب این اختراع یکسال پیش و پس از ۱۱ ماه تحقیق به صورت آزمایشی در موزه آرداک مانوکیان تهران واقع در خیابان سی تیر و با هزینه شخصی مخترعان اجرا شد ولی از آن زمان به بعد هیچ موزه‌ای در ایران خواستار اجرای آن برای حفاظت از اشیای ویترین‌ها و مخازن نشده است.

اختراع موزه‌ای ایران سومین مدال طلایی جهان را گرفت

مرجان حاجی رحیمی، عضو گروه مخترعان در این باره گفت: متأسفانه هیچ یک از موزه‌های ایران برای اجرای این اختراع پیشقدم نشدند. مدیرکل موزه‌های کشور حتی نخواست این اختراع را از نزدیک ببیند. اما جلساتی با کارشناسان اداره کل موزه‌های کشور داشتیم که در آنجا به ما گفتند این اختراع در کدام کشور خارجی اجرا شده است! و از ما خواستند نمونه خارجی بیاوریم، در حالی که ما با توان علمی خودمان در شرایط تحریم، اختراعی را خلق کردیم که توانست سه مدال طلای جهانی بیاورد و از این جهت ایران می‌توانست حرف اول را در نگهداری و حفاظت بین موزه‌های کشور بزند.

وی با بیان اینکه هدف ما حفظ و نگهداری از اشیای تاریخی و باستانی سرزمین ایران برای نسل آینده است، گفت: ما همان زمان که نخستین مدال طلا را در سوئیس گرفتیم پیشنهاداتی از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس برای اجرا داشتیم اما تصمیم گرفتیم این اختراع را در کشور خودمان اجرا کنیم که متأسفانه هیچ استقبالی از سوی مسئولان وزارت میراث فرهنگی از آن نشد.

حاجی رحیمی گفت: علاوه بر این مدال‌های طلا، این اختراع توانست گواهینامه استاندارد نوآوری را از سوی فدراسیون جهانی مخترعان که مقر آن در شهر ژنو سوئیس است، به دس آورد، این بدان معناست که این اختراع از همه جهات نه تنها تأیید شده بلکه استاندارد نیز هست.

کد خبر 5654370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha