طاهره عظیمیان در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: حضرت زهرا (س) تک بانوی حلقه معصومین است که سیر و گفتار ایشان در زندگی کوتاه و پربار ایشان تا ابدیت درسی برای جهان است.
این کارشناس مذهبی و استاد دانشگاه بیان کرد: حضرت زهرا (س) شخصی است که پیامبر اسلام (ص) مکرر ایشان را به امت خود معرفی کرده و چنین گفته است که محبت ایشان محبت خدا، رضای او رضایت خدا و غضب او غضب خدا است.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: پیامبر زمانی که به غزوات میرفتند دخترشان آخرین نفری بود که با ایشان خداحافظی میکرد و اولین نفری بود که پیامبر پس از بازگشت با ایشان دیدار میکردند.
این استاد دانشگاه تشریح کرد: پس از رحلت پیامبر (ص) دشمنان اهل بیت و اسلام در سه حوزه اقتصادی برای گرفتن فدک، فرهنگی مانند از بین بردن و سوزاندن احادیث پیامبر و رواج دنیا طلبی و حوزه سیاسی اقدام کردند.
وی افزود: در حوزه سیاسی و در بحث سقیفه برای انتخاب جانشینی مسیر خلافت تغییر کرد و حضرت زهرا (س) اولین کسی است که با سقیفه که نتایج آن با دلایل مهم و مختلف از جمله سفارش پیامبر در جانشینی علی ابن ابی طالب طبق اسناد معتبر از جمله غدیر، تاکید پیامبر در جنگهای مختلف و آیات و احادیث الهی به مخالفت پرداخت.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: حضرت فاطمه (س) در این میان برای احقاق حق ولایت علی ابن ابی طالب تلاش میکنند که اینجا این تلاش به علت جانشینی امیرالمومنین و نجات جامعه مسلمین بوده و از منظر همسر بودن نبوده است.
نقش امامت و ولایت نقش بسیار مهمی در هدایت انسانها است
وی با بیان اینکه نقش امامت و ولایت نقش بسیار مهمی در هدایت انسانها است یادآور شد: حضرت فاطمه (س) برای تحقق ولایت دو کار ویژه داشتند که بحث اول گریههای ایشان در انظار عمومی برای پیامبر بود که مشخصاً این گریهها تنها بعد عاطفی نداشت و این اشکها بخاطر وقوع سقیفه و مسئلهای بود که جامع مسلمین را تحت تأثیر قرار میداد.
عظیمیان عنوان کرد: خطبههای حضرت در مسجدالنبی از دیگر اقدامات ایشان بود و با توجه به اینکه ایشان تمایلی برای حضور در بین مردان نداشتند اما به خاطر احقاق حق ولایت در مسجد حاضر شده و خطبه میخوانند.
وی اضافه کرد: حتی در خطبه فدک که بحث اقتصادی است باز هم مسئله ولایت مشهود است و ضرورت وجود امام در جامعه مطرح شده است.
این استاد تشریح کرد: حضرت پس از رحلت پیامبر و سقیفه برای مردم خطبه غدیر را یادآوری میکردند و در این خطبه نه تنها علی (ع) بلکه ولایت فرزندان ایشان نیز قید شده است چنانچه که افضل العمل فرج امام عصر (عج) است این امر نیز در خطبه غدیر مطرح شده است.
وی مطرح کرد: حضرت زهرا (س) در راستای امر ولایت به درب منزل مردم میرفتند و به سبب اهمیت موضوع بحث ولایت و واقعه غدیر را به مردم یادآوری میکردند و تا پای جان در این عرصه ثابت قدم بوده و از هیچ تلاشی کوتاهی نمیکردند چنانچه حکومت امیرالمومنین بعد از ۲۵ سال سکوت و خانه نشینی ثمره فعالیتها و تبیینهای مجاهدانه حضرت زهرا (س) بود.
این کارشناس بیان کرد: از سوی دیگر میبینیم سایر ائمه فرصت چندانی برای حکومت نداشتند زیرا سایر ائمه اشخاصی نظیر حضرت زهرا (س) در دوره حیات خود نداشتند یا حداقل افراد کمی بودند که همچون ایشان پای احقاق حق و ولایت ایستادگی داشته باشند.
وی ادامه داد: در روایتی از معصومین مطرح است که اسلام بر پنج چیز استوار است که مهمترین آنها ولایت است زیرا با تشکیل حکومت اسلامی سایر موارد محقق شده و امام راهنمای جامعه مسلمین را به دست میگیرد واین راهنمای ما استمرار نبوت است همان چیزی که خداوند استمرار ولایت الله بر جامعه و چیزی که پیامبر بر جامعه تاکید داشتند و تا دنیا هست این امر ادامه دارد و بر همه انسانها لازم است تا امام زمان خویش را شناخته و از او تبعیت کنند و اگر خلاف این امر عمل کنند در واقع خلاف اسلام عمل کردهاند.
عظیمیان عنوان کرد: در روایت آمده هرکس بمیرد و امام زمان خویش را نشناخته باشد گویا که به مرگ جاهلیه مرده است.
وی در ادامه یادآور شد: حضرت زهرا (س) امام زمان خویش را شناخته بود و در راه تحقق آن جان فشانی میکرد و این جان فشانی برای نجات بشریت بود.
این کارشناس ابراز کرد: مسئله ولایت بحث اجرای فرمان الهی است که پیامبر مکرر و در مسائل و شرایط مختلف درباره آن صحبت میکردند تا جامعه انسانی به کمال و سعادت برسد.
وی تاکید کرد: برای اداره امور جامعه و پیاده شدن احکام الهی لازم است امام معصوم حضور داشته باشد چنانچه حتی در شرایط کنونی که امام معصوم در غیبت هستند و ما حضور ایشان را به صورت عینی نداریم جانشین امام که همان ولی فقیه است و بیشتر از دیگران به امام نزدیک هستند باید حکومت اسلامی را راهاندازی کند و جامعه بشری را از مسائلی که انسانها درگیر آن هستند نجات دهد.
این کارشناس اضافه کرد: ولی فقیه کسی است که معارف الهی و ضوابط و قواعد دین را بداند، از مفاهیم و تفاسیر قرآن را مطلع و فهمیده باشد و بتواند به نیابت از امام زمان راهبرد مردم باشد که این مسئله منطقی بوده و با عقل نیز تطابق دارد.
حضرت زهرا (س) الگو و نمونه ولایت پذیری هستند
وی ادامه داد: در حالی که امان زمان در دسترس نیست یقیناً خداوند راه هدایت را مسدود نکرده است زیرا این امر از حکمت الهی بدور است که بخواهد جامعه را بدون رهبر نگهدارد بنابراین به فقیه عادل تکلیف می دهد که در هر زمان و مکان به جانشینی امام معصوم، حکومت اسلامی را تشکیل دهد و در مسیر امام تحقق عوامل الهی برای سعادت و هدایت بشر و اجرای دستورات الهی و شئونات اجتماعی تلاش کند.
این کارشناس عنوان کرد: حضرت زهرا (س) الگو و نمونه ولایت پذیری هستند ایشان در راه ولایت تلاش کردند و در این راه از جان خود گذشتند اگرچه شاید تلاشهای ایشان در آن زمان ثمره نداشت اما اساسیترین مطلبی که به دست ما رسید این بود که اگر نمیشود حق را حاکم کرد میتوان آن را اثبات کرد.
وی در پایان گفت: اگر باطل را نشود ساقط کرد اما میتوان ان را ابطال کرد که حضرت زهرا (س) حق را اثبات کرده و باطل را ابطال کردند که لازم است ما پیرو این ولی معصوم باشیم که ایشان در دیدگاه مسلمین، نزد پیامبر اسلام، امیرالمومنین و فرزندان ایشان رفیع و بالا است
نظر شما