۵ دی ۱۴۰۱، ۱۱:۳۰

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

شرق استان سمنان ۵ نقطه حادثه خیز دارد/ ایمن‌سازی راه‌ها

شرق استان سمنان ۵ نقطه حادثه خیز دارد/ ایمن‌سازی راه‌ها

شاهرود- مسئولان راه و شهرسازی می‌گویند در شهرستان‌های شاهرود و میامی پنج نقطه حادثه خیز وجود دارد که تلاش‌ها برای رفع دو نقطه در محور عباس آباد به کاهک انجام شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان سمنان با توجه به موقعیت مکانی خود، سالانه میزبان بیش از ۲۰ میلیون زائر حضرت رضا (ع) است از سوی دیگر شهرستان‌های شاهرود و میامی در واقع در چهار راه طلایی شمال شرق کشور و بین استان‌های مازندران، گلستان، خراسان رضوی، یزد و اصفهان و همچنین خراسان جنوبی قرار دارند که این امر سبب می‌شود اهمیت حمل و نقل و راهداری در آنها دو چندان شود.

یکی از مسائل اصلی در مقوله راهداری، نگهداری راه و ابنیه و همچنین کاهش مناطق حادثه خیز است آنطور که مسئولان استان سمنان می‌گویند در شهرستان‌های شاهرود و میامی پنج نقطه حادثه خیز وجود دارد که دو مورد آنها در یک ناحیه با اجرای طرح راهسازی از دایره نقاط پر تلفات حذف شده، یک مورد دیگر نیز به زودی رفع خواهد شد و مابقی در دست اجرا هستند.

در گفتگویی با امیر عمیدی مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان به بررسی شرایط راه‌های شهرستان‌های شاهرود و میامی و همچنین وضعیت تصادفات جاده‌ای می‌پردازیم در این گفتگو همچنین به طرح‌های راهسازی شرق استان نیز پرداخته شده است.

*در ابتدا به وضعیت راه‌های شاهرود و میامی بپردازید

دو هزار و ۱۱۲ کیلومتر راه در شرق استان سمنان وجود دارد که ۵۰ درصد راه‌های استان را شامل می‌شود از این میزان، ۳۰۱ کیلومتر بزرگراه، ۲۱۱ کیلومتر راه اصلی، ۴۱۰ کیلومتر راه فرعی و یک هزار و ۱۹۰ کیلومتر راه روستایی است مسیر کریدور شرق به غرب کشور بین تهران و مشهد اهمیت بسزایی دارد چرا که بیشترین میزان تردد زائر را با بیش از ۲۰ میلیون نفر در سال دارد لذا از یک سو ما در استان سمنان به عنوان خادمان زائران رضوی محسوب می‌شویم و از سوی دیگر مسئولیت بسیار سنگینی با این حجم از زائر داریم.

* آمار تصادفات در استان سمنان چرا بالا است؟

آمار تصادفات در سراسر کشور نگران کننده است برای مثال نزدیک به ده هزار نفر در شش ماهه اول سال جاری در سراسر کشور فوت کرده‌اند که آمار بسیار بالایی است همچنین ۱۹۴ هزار نفر در حوادث جاده‌ای شش ماهه اول سال مصدوم شدند لذا رسیدگی به نقاط پر تصادف اهمیت ویژه ای دارد.

در شرق استان پنج نقطه پرحادثه وجود دارد که از این پنج نقطه مصوب که مورد تائید پلیس راه و سازمان راهداری قرار گرفته، طی اقداماتی که انجام دادیم، دو نقطه به صورت قطعی ایمن سازی شده است که هر دوی این نقاط در محور عباس آباد به کاهک در زمره پرترددترین مسیرهای استان رفع خطر شده است پروژه مذکور در سفر رئیس جمهور جذب اعتبار شد و توانستیم آن را در شهریورماه امسال به صورت رسمی در ۲۵ کیلومتر با اعتبار ۱۲۵ میلیارد تومان افتتاح کنیم.

از جمله نقاط پر تصادف و حادثه خیز شرق استان سمنان می‌توان به مسیر شاهرود به میامی محدوده موسوم به ستاره شب اشاره کرد که دوربرگردان این مسیر مسدود شد و لذا شاهد هستیم که آمار تصادفات کاهش یافت و با رایزنی که با پلیس راه استان صورت گرفته احتمالاً این منطقه از جمله نقاط پر تصادف استان حذف خواهد شد.

*این تقسیم بندی حادثه خیز و غیر حادثه خیز و… بر چه اساسی است؟

ما در موضوع نقاط حادثه خیز دو تقسیم بندی داریم یکی نقاط پر تصادف و دارای تصادف است لذا محور مجن از جمله محورهای دارای تصادف است که با پنج محور پر تصادف و حادثه خیز مذکور تفاوت دارد. خوشبختانه با ساماندهی که در این مسیر انجام شده آمار تصادفات این منطقه با توجه به آمار پلیس راه کاهش یافته است.

شرق استان سمنان ۵ نقطه حادثه خیز دارد/ ایمن‌سازی راه‌ها

*درباره راه‌های فرعی هم بگویید و اینکه چه طرح‌هایی در دست اجرا است؟

در سفر رئیس جمهور توانستیم اعتبارات خوبی را در ساخت راه‌های اصلی و فرعی بگیریم که ۱۰۵ میلیارد تومان در شرق استان به پروژه‌های راه اختصاص یافت که این طرح‌ها نیز در دست اجرا هستند که نخستین آنها طرح کاهک عباس آباد بود که به بهره برداری رسید همچنین طرح‌های دیگری مانند شاهرود- آزاد شهر و تقاطع مجن و.. در زمره این طرح‌ها محسوب می‌شود.

برای تقاطع مجن ۲۰۰ میلیارد تومان در سفر کمیسیون عمران مجلس به شاهرود مصوب شده که به دنبال تخصیص آن هستیم تا بتوانیم تقاطع غیر همسطح آن را که ۱۴۷ میلیارد تومان نیز عقد قرارداد شده، به بهره برداری برسانیم. در سفر کمیسیون عمران مجلس مجموعاً ۴۲۵ میلیارد تومان برای راه و شهرسازی شرق استان مصوب شده که ۷۰ میلیارد تومان آن تا کنون ابلاغ شده که بتوانیم ۱۸ پروژه را اجرا کنیم.

*چرا محور شمالی استان سمنان تا این میزان مستعد تصادف است ما چند مورد تصادف فوتی در مسیر مجن داشتیم؟

پروژه شاهرود به سمت مجن شاهد تصادفات بسیاری بود که تا محدوده نکارمن به صورت بزرگراه این طرح اجرا شده و در سفر کمیسیون عمران نیز ۲۰ میلیارد تومان دیگر نیز برای این طرح مصوب شد همچنین قرارداد اجرای سه راهی نکارمن به سمت سه راهی تاش شامل تعریض محور، عقد شده است که در هفته‌های آتی کلنگ زنی این طرح با اعتبار ۲۶ میلیارد تومان انجام خواهد شد که امیدواریم با تعریض محور و رعایت ضوابط مقررات بتوانیم شاهد کاهش تصادفات در محور باشیم.

مسیر توسکستان به سمت شاهرود اکثراً گردنه است و قابلیت سرعت و سبقت در آن محدوده نیست لذا وقتی مسافران از سمت تاش وارد محدوده مجن می‌شوند متأسفانه با یک جاده صاف و خلوت روبرو می‌شوند و این امر سبب می‌شود تا سرعت بسیاری به خودروهایشان بدهند لذا تصادفات بسیاری در این محور رخ می‌دهد که این البته می‌طلبد تا ضوابط و مقررات رانندگی نیز در این محور مد نظر باشد چرا که اگر تمام محورهای شهر هم اتوبان شوند اما مقررات رعایت نشود، حادثه رخ خواهد داد.

اگر تصادفات محور شاهرود مجن را در هشت ماهه اخیر بررسی کنیم شاهد هستیم که چهار تصادف فوتی در این محور رخ داده است که دو مورد در محدوده جاده دوطرفه رخ داد و دو مورد دیگر نیز در محدوده اتوبان رخ داده است که نشان می‌دهد حتی در قسمت جاده بزرگراه ما هم تصادف رخ داده و این اهمیت رعایت ضوابط ایمنی و رانندگی را گوشزد می‌کند.

*چرا دوربین و چراغ در مسیر نصب نمی‌شود؟

درخواست نصب دوربین از دو سال قبل با پلیس راه انجام شده و ما حتی درخواست کردیم که پلیس راه در این محور مستقر شود چرا که همین استقرار خودش به نوعی بازدارندگی ایجاد می‌کند همچنین در محدوده نکارمن چراغ نیز نصب شده و این نشان می‌دهد که ما همه اقدامات لازم را صورت داده‌ایم.

*یکی از طرح‌های مهم که مطالبه مردم است میامی - جیلان است

بله؛ در حوزه ساخت شاهد اجرای پروژه میامی به سمت جیلان هستیم که از جمله درخواست‌های مکرر مردم منطقه بود طول این محور ۵۱ کیلومتر است که در سه مقطع در قالب سه پروژه این جاده عقد قرارداد شده است قطعه اول این محور به طول ۱۴ کیلومتر از سمت میامی آغاز به ساخت شد که خوشبختانه ده کیلومتر آن روکش آسفالت دارد.

این مسیر همچنین یک پل راه آهن نیز دارد که آن هم در هفته دولت سال جاری عقد قرار داد شد تا پیمانکار بتواند آن را هم انجام دهد. میزان برآورد این طرح ۲۷ میلیارد تومان است و ادامه مسیر نیز ۱۴ کیلومتر به مبلغ ۴۱ میلیارد تومان عقد قرارداد شده که بتوانیم مسیر به سمت جیلان و همچنین پل راه آهن به سمت میامی را در فاز اول افتتاح کنیم.

همچنین امیدوار هستیم که از اعتباراتی که از محل سفر استانی رئیس جمهور داده می‌شود بتوانیم فاز اول، دوم و پل این طرح را به هم متصل کنیم. این طرح باعث می‌شود که مسیر میامی به آزاد شهر ۴۲ کیلومتر کوتاه‌تر شود که هم مسیر برای مردم تسهیل می‌شود و هم رونق گردشگری و تردد در منطقه جنوب کلاته خیج صورت خواهد گرفت.

*بحثی نیز درباره محور طرود مطرح شده بود

بله؛ شاهرود -طرود معلمان نیز از جمله طرح‌هایی بود که بسیار مورد درخواست مردم است با پیگیری‌هایی که صورت گرفته کمیسیون ماده ۲۳ این طرح که نیاز اولیه هر طرح برای اعتبارات ملی محسوب می‌شود، نیز انجام شده و ما بهمن سال سال قبل توانستیم مجوز کمیسیون ماده ۲۳ را بگیریم و امسال نیز در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ این جاده را داشتیم و ۱۰۰ میلیارد تومان مجوز برگزاری مناقصه پروژه را نیز دریافت کردیم در حال حاضر پیش بینی ما این است که بتوانیم ۱۵ کیلومتر از مسیر را بسازیم.

* درباره آخرین وضعیت پل ابریشم هم توضیح دهید

یکی از مشکلات شرق استان سمنان میزان زیاد راه‌های خاکی روستایی است ما در این منطقه درصد برخورداری مان از راه‌های روستایی نسبت به میانگین کشور پایین‌تر برآورد می‌شود لذا سال گذشته ۸۱ میلیارد تومان از محل محرومیت زدایی برای محور شریف آباد، محمد آباد و پل ابریشم در میامی محقق شده که توانستیم قرارداد اجرای طرح‌های روستایی را منعقد کنیم.

با رقمی که تخصیص داده شد توانستیم سه کیلومتر از مسیر را اجرای آسفالت کنیم و تا کنون شش کیلومتر دیگر باقی مانده که امیدواریم این میزان را هم بتوانیم عقد قرارداد کنیم و شاهد اتمام طرح باشیم همچنین باید گفت سابقاً ۲۱ کیلومتر از این مسیر آسفالت شده است.

کد خبر 5665260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha