حجت الاسلام والمسلمین انصاریان:

عرفان، عبودیت و عبادت سه حقیقت وجودی حضرت زهرا(س) است

عرفان، عبودیت و عبادت  سه حقیقت وجودی حضرت زهرا(س) است

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه عرفان، عبودیت و عبادت سه حقیقت وجودی حضرت زهرا(س) است، گفت: عرفان حضرت زهرا شهودی بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان همزمان با ایام فاطمیه در حسینیه هدایت به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: سیر زندگی الهی و ملکوتی حضرت زهرا (س) سراسر در سه حقیقت خلاصه می‌شود.

وی افزود: در رابطه با این سه حقیقت هر چه را که درباره وجود عرشی ایشان عرضه می‌دارند ساخته و پرداخته خیالات نیست بلکه همه آنچه بیان می‌شود متکی به آیات و روایات است که این روایات سراسر معارف، حقایق، لطائف و اشارات است. البته به فرمایش روایات اهل بیت (ع) درک کیفیت زندگی حضرت برای ما انسان‌ها غیر ممکن، برای اولیای الهی مشکل ولی برای پیامبران و اهل بیت کاملاً روشن و معلوم است.

انصاریان با بیان اینکه لیلة لیله‌القدر کیفیت و حقیقتش مجهول است عنوان کرد: همانطور که لیلة لیله‌القدر حقیقت و کیفیتش مجهول است حقیقت صدیقه کبری نیز برای انسان‌ها یک امر مجهول است البته اندکی از این حقیقت تنها برای اولیای خاص الهی روشن و برای پیامبران و اهل بیت این حقیقت کاملاً روشن است.

این استاد حوزه علمیه عرفان، عبودیت و عبادت را سه حقیقت وجودی حضرت زهرا برشمرد و گفت: عرفان این نیست که امروزه در بین مردم معروف است و برخی نیز خود را منتسب به عرفان می‌کنند و خود را عارف می‌نامند. کسی که صاحب عرفان باشد هرگز نمی‌آید خودش را عارف معرفی کند. حقیقت این است که پیامبر و اهل بیت به خاطر اعتقادات مردم جرأت بیان شخصیت حضرت زهرا را نداشتند از ترس اینکه مبادا افراد کم ظرفیت به انحراف کشیده شوند. برای مثال پیامبر درباره حضرت علی می‌فرمایند نمی‌توانم حقیقت وجودی تو را به مردم معرفی کنم؛ حضرت اگر معرفی می‌کردند به فرمایش ایشان ممکن بود مردم بعد از پیامبر اکرم به جای خدا حضرت علی را پرستش کنند.

وی افزود: حتی پیامبر اکرم درباره حضرت زهرا نیز با توجه به اندازه ظرفیت وجودی مردم بیانات بسیار کوتاه، کم و گذرا بیان می‌کردند ایشان در بخشی می‌فرمایند زهرا سیدة النساء العالمین هستند؛ وجود مقدس حضرت آسیه در قیامت باعث شرمندگی، خجالت و افسردگی بسیاری از افراد می‌شود اینکه چطور یک زن در قصر فرعون چنین به سوی ملکوت الهی پرواز می‌کند؛ قرآن حضرت آسیه را الگوی زنان و مردان می‌داند. بانوی دیگری که در قرآن از ایشان یاد می‌شود حضرت مریم است ایشان در سن ۱۵ سالگی صدای ملائکه را می‌شنید و دیگر بانوان گرانقدر حضرت خدیجه هستند که پیامبر اکرم فرمودند ایشان در دنیا و آخرت همسر من هستند. حضرت زهرا (س) مقامشان از همه این بانوان بالاتر و سنگین‌تر است.

انصاریان با اشاره به اینکه حضرت زهرا در عالم دنیا هیچ هم کفوی جز حضرت علی نداشت که همسر ایشان شود، اظهار داشت: بنابراین مقام حضرت زهرا هم وزن با مقام امام علی است و درک این مساله برای ما انسان‌ها بسیار سخت و سنگین است. تقاضای درک و فهم مقام و عرفان حضرت زهرا بالاترین گدایی از محضر پروردگار است.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه عرفان حضرت زهرا شهودی بود گفت: حضرت زهرا که هم کفو حضرت علی بود حتی یک مرتبه بدون اینکه با چشم قلب خداوند را مشاهده کند یک رکعت نماز نخواندند؛ این همان عرفان شهودی است. شایستگی ایشان در حدی بود که پروردگار برای شناساندن و معرفی خودش در وجود حضرت تجلی می‌کند ایمان حضرت زهرا مانند ایمان ما نیست که برخواسته از علم و عقل باشد هرچند که این باور نیز درست است اما عرفان حضرت سراسر شهودی است. پروردگار ظرفیتی را در وجود صدیقه طاهره مشاهده می‌کند که با کل صفاتش در قلب ایشان تجلی پیدا می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عبودیت حضرت زهرا یعنی در مقابل پروردگار، نبوت، ولایت و قرآن تسلیم شدن است.

کد خبر 5667339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha