خبرگزاری مهر، گروه استانها: هفت سویه از ویروس ناخوانده کرونا میگذرد و این بیماری تاکنون قربانیان زیادی در کشور و مازندران گرفته است. طی سه سال گذشته به رغم جانفشانی کادر درمان و تلاشهای صورت گرفته، تأمین واکسن مورد نیاز و رعایت پروتکلهای بهداشتی، کرونا زخم خود را برجای گذاشت و خسارتهای هنگفتی به بخشهای مختلف در کشور و مازندران وارد کرده است.
پس از غالب شدن واکسن و تدابیر بهداشتی بر سویه های قبلی کرونا، روند عادی انگاری، عدم رعایت فاصله اجتماعی و ماسک نزدن به یک عرف تبدیل شد و با توجه به شیوع موج جدید کرونا، ضرورت توجه به پروتکلهای بهداشتی بیش از پیش احساس میشود.
طی روزهای اخیر شمار مبتلایان و بیماران شناسایی شده در مازندران به نسبت ماههای قبل روند جهشی یافته است است و در حال حاضر حدود ۵۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای تحت پوشش علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند.
فرهاد غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این که طی ۲۴ ساعت گذشته هشت بیمار مشکوک به کرونا در استان بستری شدند، گفت: این بیماران بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند.
وی با بیان اینکه ۳۳ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند، خواستار رعایت پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله گذاریهای اجتماعی شد و گفت: برای پیشگیری از سویه جدید کرونا باید به پروتکلها توجه ویژه ای داشته باشیم.
عادی انگاری و کاهش پروتکلهای بهداشتی هشداردهنده است
وی با اشاره به عادی انگاری و کاهش پروتکلهای بهداشتی، تکرار و تداوم این وضعیت را هشداردهنده خواند و گفت: دستورالعملهای لازم برای مقابله با موج احتمالی کرونا ابلاغ شده است.
بررسیها نشان میدهد که شمار مراجعان سرپایی بیمارستانی کووید ۱۹ طی هفتههای اخیر در مازندران همانند کشور افزایش یافته و علاوه بر این شمار بیماران بستری شده نیز رشد داشته است. سرمای زمستانی و بیماریهای فصلی، حضور دانش آموزان در مدارس و ساده انگاری و عددم رعایت دستورالعملها بیش از پیش زمینه را برای شیوع اپیدمی جدید کرونا مهیا کرده است.
سه شهرستان زرد و ۱۹ شهرستان آبی
سید عباس علیپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اشاره به وضعیت رنگ بندی کرونایی استان اظهار داشت: در حال حاضر سه شهرستان گلوگاه، میاندورود و عباس آباد در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و ۱۹ شهرستان نیز وضعیت آبی دارند.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر، تکمیل واکسیناسیون، ماسک زدن، استقرار تهویه مناسب در اماکن سربسته، رعایت و مراقبت بهداشتی در تجمعات را الزامی دانست و افزود: متأسفانه رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش یافته که این وضعتی مایه نگرانی است.
وی در عین حال با اظهار این که مشکلی از نظر تأمین واکسن وجود ندارد، واکسیناسیون را راه مهم برای پیشگیری از سویه کرونا دانست و خواستار آن شد تا افراد نسبت به انجام واکسیناسیون اقدام کنند.
با توجه به شیوع موج جدید کرونا در بسیاری از مناطق جهان، دیر یا زود این ویروس به مازندران نیز خواهد رسید از این رو به تاکید متخصصان تزریق واکسن و ماسک زدن سرعت انتقال و گسترش بیماری را کند خواهد کرد.
فرهنگ بابا محمودی معاون درمان علوم پزشکی مازندران و فوق تخصص بیماریهای عفونی شیوع موج هشتم کرونا را در استان محتمل دانست و درباره اینکه آیا موج هشتم کرونا در ایران و به دنبال آن در مازندران محتمل است یا خیر، اظهار کرد است: ایجاد موج هشتم کرونا در تمام دنیا محتمل است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست هرچند امیدواریم که این اتفاق رخ ندهد.
ایجاد موج هشتم کرونا در تمام دنیا محتمل است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست هرچند امیدواریم که این اتفاق رخ ندهد
وی گفت: با توجه به اینکه در سال ۲۰۱۹ میلادی و ۱۳۹۸ در کشور ما این ویروس شیوع پیدا کرد و این پاندمی از چین تمام دنیا را در بر گرفت، اکنون نیز در ژاپن، کره و چین ایجاد گرفتاری کرده ما نیز نباید بیتفاوت باشیم.
استاد مرکز تحقیقات مقاومتهای میکروبی دانشگاه علومپزشکی مازندران، افزود: مردم باید به شدت دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند تا این بیماری مجدداً برای جامعه ما ایجاد فاجعه نکند.
بابامحمودی در توصیهای ادامه داد: در این راستا همه باید واکسنها را تزریق کنند، زدن ماسک را جدی بگیرند و از تجمع در کنار همدیگر اجتناب کنند.
وی گفت: وقتی ژاپن با تمام توان و قدرتی که در آسیا دارد ۴۵۰ هزار نفر کشته داده است پس این خطر از ما دور نیست و رسانهها در آگاهی سازی مردم باید بیش از پیش تلاش کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر زدن ماسک، گفت: مردم در حالت بی خیالی و بی تفاوتی نباشند و مسئله ماسک میتواند تا حد زیادی جلوی آنفولانزا کرونا و سرماخوردگی را بگیرد.
بابامحمودی با اشاره به اینکه امیدواریم که موج هشتم در مازندران شیوع پیدا نکند، خاطرنشان کرد: اما با توجه به احتمالات از اواسط تا اواخر بهمن ماه باید به فکر باشیم و شیوع محتمل است و قطعاً اگر مردم رعایت کنند و واکسینه شوند، کشور درگیری کمتری خواهد داشت.
تصور آن که بیماری کرونا پایان یافته خطرناکتر از ساده انگاری و بی توجهی به پروتکلهای بهداشتی است از این رو باید با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، فاصله گذاریهای اجتماعی، ماسک زدن و تزریق واکسن، این بیماری را شکست داد.
نظر شما