۲۵ دی ۱۴۰۱، ۱۴:۱۰

گزارش مهر؛

دانش آموزان تراز مکتب شهید سلیمانی؛ از الگوسازی تا امیدآفرینی

دانش آموزان تراز مکتب شهید سلیمانی؛ از الگوسازی تا امیدآفرینی

همدان- دهه هشتادی های همدانی بر ضرورت الگوسازی مناسب برای نسل جدید تاکید کردند و خواستار تزریق امید به نوجوانان هستند، دانش آموزانی که از مکتب سردار سلیمانی و طلایه داران گام دوم انقلاب اند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: نوجوانان به عنوان یکی از مهمترین اقشار جامعه نقش اساسی در آینده هر کشور دارند. این قشر تأثیرگذار می‌توانند با تفکری سازنده مسیرهای جدیدی را طراحی کند. امروزه تلفیق نوجوانان و فضای مجازی تعریف متفاوت‌تری از این قشر به وجود آورده که نیازمند درک بیشتری از آنها است.

مکتب شهید سلیمانی بهترین الگو برای دانش آموزان است، اما برای تحقق این روند چه باید کرد؟ مکتب شهید سلیمانی، مکتب تربیت انسان‌های تراز انقلاب اسلامی است و در این مسیر می‌توانیم به بحث و تأکیدات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی بازگردیم، می‌بینیم که دانش آموزان مخاطبان اصلی گام دوم انقلاب و «نوجوانان و جوانان؛ طلاییه داران گام دوم انقلاب» هستند.

با حوادث و مسائل اخیر یک نوجوان باید چگونه گام بردارد؟ در این راستا، خبرنگار مهر پای صحبت‌های چند نوجوان و دانش آموز دبیرستانی همدانی برای آشنایی بیشتر با این نسل و البته شنیدن دغدغه‌های آنها نشست.

دانش آموزان دهه هشتادی که به آنها نسل «Z» یا نسل «نت» هم گفته می‌شود. نسلی که از همان کودکی توانستند از مزیت‌های اینترنت بهره مند شوند. دغدغه شأن این بود که حرف‌هایشان شنیده شود و مطالبشان بی کم و کاست به گوش مسئولین برسد. در نگاهشان هم امید بود و هم نگرانی به آینده. با آنکه سعی داشتند حرف دل خودشان را زده باشند ولی تأثیر فضای مجازی را بر الگوها و رفتارها و کلماتشان کتمان نمی‌کردند.

دانش آموزان تراز مکتب شهید سلیمانی؛ از الگوسازی تا امیدآفرینی

امیرعلی بابایی، محمدحسین قنبری، میعاد مرادی و پارسا فرزانه چهار دانش آموز دبیرستانی همدان در گفتگویی و با محوریت فضای مجازی و امیدها و ترس‌هایشان در مورد آینده با ما شرکت کردند.

وقتی نوجوانان تحت تأثیر فضای مجازی وارد اغتشاشات شدند

امیرعلی بابایی، دانش آموز پایه ۱۲ رشته تجربی مطالب خود را با صحبت از فضای مجازی شروع کرد.

از محدودیت‌ها و خوبی‌های آن و همچنین از ضرورت آگاهی هم نسلی‌های خود با این فضا صحبت کرد. امیر علی گفت: اگر آگاهی باشد آسیب‌های فضای مجازی قطعاً کمتر خواهد بود. چنانچه در اغتشاشات اخیر، بخشی از نوجوانان ما بدون آگاهی و تحت تأثیر فضای مجازی نتوانستند خود را کنترل کنند.

ادامه این صحبت را با محمدحسین قنبری، دانش آموز پایه دوازدهم رشته تجربی پیش گرفتیم. او هم معتقد بود که بیشتر اعتقادات هم نسلی‌هایش از فضای مجازی گرفته شده است؛ که این موضوع هم می‌تواند خوب باشد و هم بد، خیلی از دوستان، هم چیز را بدون سواد رسانه‌ای می‌پذیرند که می‌تواند تأثیر نامطلوبی بر عملکرد آنها بگذارد.

وی، استفاده از فضای مجازی را برای خود محدود به رصد اخبار و پیگیری کارهای مورد علاقه اش مثل مداحی می‌داند.

میعاد مرادی نیز دانش آموز پایه دوازدهم است که برای ما از هم نسلی‌هایش که به قول خودش به نسل «Z» معروف هستند، گفت. میعاد فضای مجازی را بخشی از زندگی خود می‌داند و معتقد است که انجام بسیاری از کارهایش به این فضا گره خورده است. او از تأثیر و الگو برداری رفتار هم نسلی‌هایش از این فضا صحبت کرد. و ادامه می‌دهد که از فضای مجازی هم می‌توان استفاده مثبت کرد و هم منفی و البته هر کسی که سواد رسانه‌ای ندارد از این فضا آسیب جدی خواهد خورد.

فیلترینگ، آری یا نه

وی که به گفته خود، به مباحث سیاسی روز علاقه مند است، از نقش پر رنگ این فضا در بر ملأ کردن بسیاری از فسادها نام می‌برد.

مرادی منکر مضرات فضای مجازی نیست و دامن زدن به اخبار نادرست و غافل شدن از فضای واقعی به سبب استفاده زیاد از این فضا را از این دست مشکلات بر شمرد.

این دانش آموز همدانی در مورد سواد رسانه‌ای و آشنایی با آن نیز حرف‌های جدی داشت و گفت: باید اخبار و اطلاعات را اعتبارسنجی کرد و به دنبال منبع آن باشیم؛ چرا که اکنون تعداد کمی از هم نسل‌های من از سواد رسانه‌ای برخوردارند و البته در این موضوع مقصر اصلی سیستم حاکم بر جامعه است. رسانه‌های داخلی تنها خبرهای مورد علاقه خودشان را پوشش می‌دهند و همین موضوع سبب می‌شود که نوجوانان جذب رسانه‌های بیگانه شوند و اخبار غیر واقعی و نادرست را از آنها بشنوند.

دانش آموزان تراز مکتب شهید سلیمانی؛ از الگوسازی تا امیدآفرینی

نوجوان را باید از شور و نشاط و انرژی مضاعفش شناخت. از امید به آینده و از شنیدن آرزوها و اهدافش و همین موضوع بهانه‌ای شد که راجع به کلمه «امید» هم از آنها جویا شدیم:

این بار هم در ابتدا امیر علی بابایی صحبت کرد و وجود مشکلات در زندگی همه انسان‌ها و همه نسل‌ها را طبیعی دانست و آن را فقط مختص به نسل خود نمی‌داند. اما اعتقاد دارد اگر چه این نسل امکانات خوبی در اختیار دارد اما عدم امنیت اقتصادی یکی از بزرگترین مشکلات این دوران است.

منفی بافی باعث سردرگمی نسل ما شده است

این دانش آموز امید به حل مشکلات دارد و بسیار موشکافانه می‌گوید: منفی بافی باعث سردرگمی نسل ما شده است. گرچه آینده شاید چندان مشخص نباشد اما این موضوع نباید تمرکز ما را برهم بزند.

محمدحسین قنبری و پارسا فرزانه هم در این موضوع هم نظر با صحبت‌های دیگر دانش آموز بودند به نوعی که قنبری از نیمه پر لیوان و پیشرفتهای کشور در حوزه نظامی و دانش بنیان صحبت می‌کند و فرزانه نیز خود و دوستان و همکلاسی‌هایش را نا امید نمی‌داند و مسائلی مانند حسادت و رقابتهای ناسالم را عاملی جهت دامن زدن به ناامیدی می‌خواند.

اما مرادی، نسبت به وضعیت معیشتی مردم حرف دارد و اذعان کرد که «در پس ذهن خود و بعضی از دوستانش چیزی به اسم مهاجرت خوابیده که این موضوع هم شاید از احساس نا امیدی نشأت گرفته است».

وی تاکید کرد: باید علاوه بر پیشرفتهای نظامی به فکر نسل جوان و نوجوان هم بود.

در ادامه، با این چهار نوجوان پر شور و امید دهه هشتادی از آنها درباره انتخاب الگو و تأثیر ورزش بر زندگی تحصیلیشان جویا شدیم که البته هر کدام با توجه به شخصیت و روحیه متفاوت خود در این زمینه اظهار نظر کردند:

الگوهای نوجوانان نباید با مبانی دینی مغایرت داشته باشد

بابایی معتقد است که «برای هر کار درست و غلطی می‌توان معیار گذاشت و الگوهای ما نباید با مبانی دینی مغایرت داشته باشد.»

وی از تأثیر مثبت ورزش در دوران تحصیل بر سلامت جسم و روان نیز صحبت کرد و ورزش را موجب تمرکز ذهن دانست.

دانش آموزان تراز مکتب شهید سلیمانی؛ از الگوسازی تا امیدآفرینی

قنبری، الگویی را مناسب می‌داند که حداقل اشتباه را داشته باشد و پرداختن به ورزش را نیز در پیشرفت دروس بسیار مؤثر می‌داند.

مرادی نیز به خبرنگار مهر در ارتباط با الگوی مناسب یک نوجوان چنین گفت: بخشی از رفتارهای ما برگرفته از الگوهایمان است و معمولاً منبع الگو در عامه مردم و بالاخص هم نسلی‌هایش افراد مشهور و مدل‌های معروف اجتماعی هستند.

این دانش آموز همدانی از فضای مجازی به عنوان عامل مؤثر در انتخاب الگو نیز نام می‌برد و در انتها الگوی مناسب را در گروی مطالعه و تحقیق می‌داند.

دانش‌آموزان همچون سایر اقشار جامعه به ویژه جوانان و دانشجویان که از جمله سربازان دفاعی ایران از نقطه نظرات گوناگون هستند، این نوجوانان که به راستی آینده سازان این مملکت هستند، می‌توانند در اجرای مفاد مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب که صادره از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی است، قدم‌های بلندی بردارند اما این مهم زمانی محقق می‌شود و شاهد این نقش آفرینی‌های ویژه خواهیم بود که بزرگان تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش در راستای هدایت و راهنمایی دانش آموزان به سمت و سوی مفاد مندرج در این بیانیه و پرورش دانش آموزان مکتب شهید سلیمانی رهنمون‌های مناسبی را در پیش بگیرند.

نیاز است تا تشکل‌های دانش‌آموزی همچون سازمان دانش آموزی و بسیج دانش آموزی، مجلس دانش آموزی، شورای دانش آموزی، امور تربیتی و دیگر تشکل‌های مرتبط با دانش آموزان به نحو مناسب وارد کار شوند و در کنار اصحاب رسانه و صداو سیما الگوهای مناسب را به این آینده سازان معرفی و با بیان دستاوردهای انقلاب، بار دیگر امید را در دل این نوجوانان تزریق کنند.

کد خبر 5675244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha