به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی ذوالجودی با اشاره به اینکه بنادر تجاری فعال در جنوب و شمال کشور از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور محسوب میشوند، بیان داشت: فعالیتهای گسترده در این بنادر ملزم به رعایت موازین زیست محیطی جهت حفاظت از دریاها همگام با توسعه و بهره برداری اقتصادی است.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: بررسیهای کارشناسان محیط زیست از عملکرد زیست محیطی بنادر تجاری حاکی از وجود تخلفات زیست محیطی است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت زیست محیطی در بنادر تجاری باید توسط سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان متولی اصلی بنادر کشور مورد نظارت قرار گیرد، اظهار داشت: در این راستا جلسات متعددی با مسئولان مربوط در سازمان بنادر و دریانوردی برگزار کردهایم.
به گفته ذوالجودی، بر اساس بررسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان محیط زیست دریایی، هماکنون نبود تأسیسات دریافت آب توازن و فضولات نفتی شناورها به عنوان مهمترین مشکل در مدیریت زیست محیطی بنادر تجاری مطرح است.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفتههای خود خاطرنشان ساخت: این مشکل مهم زیست محیطی دریایی طی جلسهای ویژه با مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی مطرح و بر رفع هر چه سریعتر آن تاکید شده است.
وی اذعان داشت: احداث تأسیسات دریافت آب توازن و فضولات نفتی در بنادر تجاری کشور به عنوان مهمترین راهکار حل معضل محیط زیست دریایی موجود ناشی از فعالیت بنادر تجاری کشور، به سازمان بنادر و دریانوردی پیشنهاد شده است.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه در حال حاضر بخش زیادی از آلودگیهای دریایی با منشأ آلودگیهای نفتی صورت میگیرد، در صورت ساخت تأسیسات دریافت آب توازن و فضولات نفتی در بنادر تجاری کشور، شاهد کاهش چشمگیر آلودگیها خواهیم بود.
وی تاکید کرد: سازمان محیط زیست به عنوان متولی اصلی حفاظت از محیط زیست دریایی تا زمان احداث و راه اندازی تأسیسات دریافت آب توازن و فضولات نفتی دست از پیگیریهای مکرر و برگزاری جلسات با سازمان بنادر و دریانوردی نخواهد کشید.
نظر شما