۱۹ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۲۲

معاون نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها:

برخی متولیان آموزش عالی اعتقادی به سند دانشگاه اسلامی نداشتند

برخی متولیان آموزش عالی اعتقادی به سند دانشگاه اسلامی نداشتند

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها گفت: باید اعتقاد به اجرا و عملیاتی سازی سند دانشگاه اسلامی باشد، در بازه‌هایی، متولیان آموزش عالی اعتقادی به این سند نداشتند.

حجت الاسلام مهدی فاطمی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به موضوع اسلامی شدن دانشگاه‌ها و اجرای سند دانشگاه اسلامی گفت: سند دانشگاه اسلامی، یک عنوانی را در ذهن ایجاد می‌کند، ولی یک مسئله جدی تر وجود دارد آن هم اینکه اصل پذیرش اینکه، آیا ما می‌توانیم یک دانشگاهی متناسب با مبانی تمدنی خودمان داشته باشیم؟ این یک مسئله اساسی است، اگر ما پذیرفتیم تمدن اسلامی خود می‌تواند دانشگاه خودش را با مؤلفه‌های متناسب با فرهنگ خود داشته باشد آن وقت اتفاقی که رخ می‌دهد این است که بر این اساس ما باید مدل دانشگاه اسلامی را طراحی کنیم، اینکه مدل دانشگاه اسلامی چیست؟

وی ادامه داد: چون وقتی اسم «سند دانشگاه اسلامی» مطرح می‌شود، برخی افراد احتمالاً با یک نگاه غیر کارشناسی فکر می‌کنند، ما می‌خواهیم یک سری برچسب‌های اسلامی به دانشگاه زده و یا یک سری کنترل‌ها انجام دهیم، در صورتی که سند دانشگاه اسلامی دنبال این موضوع نیست، لذا اینکه گفته می‌شود تهیه سند طولانی بوده و سند بازبینی شده، خیلی طبیعی بوده، چون کار بزرگی بوده است.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها افزود: وقتی بخواهیم در نظام رتبه بندی، نظام ارتقا، نظام تربیت، نظام آموزش، نظام مدیریت و نظام پژوهش حرف جدیدی بزنیم، هر کدام از این نظام‌ها سال‌ها در حوزه آموزش عالی تجربه و روال‌هایی داشته‌اند وقتی می‌خواهید عنوان کنیم، ما به این روال‌ها نقدهایی داریم و می‌خواهم روش‌های جدیدی را عنوان کنیم، پیچیدگی‌هایی ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: سند دانشگاه اسلامی بیش از ۳۰۰ راهبرد دارد که هر کدام یک برنامه کلان است و اصلاً آسان نیست که شما فکر کنید که راحت محقق می‌شود و عنوان کنید پس بنابراین چرا ابلاغ نمی‌شود چرا اجرا نمی‌شود، بعضاً فهم خود این سند، پیچیدگی‌هایی دارد که بفهمیم دانشگاه تراز تمدن اسلامی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ چه تفاوت‌هایی با دانشگاه لیبرال و یا غربی دارد؟ چه تفاوتی با، دانشگاه شرقی دارد کدام مؤلفه‌های مثبت را باید استفاده کند، از کدام‌ها باید فاصله بگیرد لذا پیچیدگی موضوع اول باید فهم شود.

در بازه‌هایی متولیان آموزش عالی اعتقادی به سند دانشگاه اسلامی نداشتند

حجت الاسلام فاطمی پور افزود: مسئله دوم اینکه باید اعتقاد به اجرا و عملیاتی سازی باشد، ما بعضاً بازه‌هایی را داشته‌ایم که متولیان آموزش عالی کشور اعتقادی به این سند نداشتند و می‌گفتند ما باید روش خودمان را داشته باشیم یا حداقل اهمیت نمی‌دادند و عنوان می‌کردند این موضوع دارای اهمیت نیست، اما آنچه که می‌توانم بگویم این است که نسبت به گذشته بهتر شده است بعد از بازبینی سند در سال ۹۲، آنچه که امروز اتفاق افتاده، این است که آرام آرام اتفاق‌ها و رویکردهای جدیدی در مورد سند اسلامی سازی دانشگاه‌ها در حال محقق شدن است.

رؤسای دانشگاه‌ها در زمان انتصاب باید برای اجرایی سازی سند دانشگاه اسلامی دارای برنامه باشند

وی ادامه داد: به عنوان مثال جدی ترین آن این است که در انتصابات رؤسای دانشگاه‌ها، اتفاقی که در حال حاضر در حال پیگیری است این بوده، که رؤسای دانشگاه‌ها برنامه خود را برای اجرایی سازی سند دانشگاه اسلامی ارائه می‌کنند و در کمیته تلفیق شورای اسلامی شدن از افراد درخواست می‌شود بعد از مدتی در مورد نحوه عملیاتی سازی سند در دانشگاه خود توضیح دهند.

در اجرای سند دانشگاه اسلامی خیلی عقب هستیم

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: گفتمان سازی و مطالبه گری سند، توسط رسانه‌ها و مجموعه‌های مختلف باید انجام شود، فراهم کردن زیرساخت‌هایی برای تحقق سند، ملزم کردن مجریان به آگاهی نسبت به سند و برنامه ریزی برای اجرای آن، گام‌هایی است که تلاش می‌شود، محقق شود البته اگر از باب خود ارزیابی بخواهیم عرض کنیم ما در اجرای سند خیلی عقب هستیم.

امیدواریم سند دانشگاه اسلامی مطالبه جدی شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد

وی ادامه داد: اما اگر با نگاه روند پژوهی بخواهیم به این موضوع نگاه کنیم سرعت عمل سند بیشتر شده و گسترش پیدا کرده است، امیدواریم شورای عالی انقلاب فرهنگی اهتمام بیشتری به موضوع شورای اسلامی شدن و سند دانشگاه اسلامی داشته باشد و مطالبه جدی تر خود شورای عالی انقلاب فرهنگی هم باشد تا بتوانیم آثارش را در دانشگاه‌های خود و در تغییر روندها و فرایند ها خروجی‌های دانشگاه مشاهده کنیم.

کد خبر 5677332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
      0 0
      چرا باید متولیان آموزش عالی اعتقادی به این سند داشته باشند وقتی نهاد نمایندگی در برخورد با مدیران دانشگاهها رابطه را به ضابطه ترجیح میدهند؟ چرا نهاد نمایندگی در برابر تخلفات طهرانچی و رفقای وارداتی او در مسند مدیریتهای دانشگاه ازاد سکوت کرده اند ؟